Natur Tanya - vegán gyomorbarát rost 150 g

Natur Tanya - vegán gyomorbarát rost 150 g
Natur Tanya - vegán gyomorbarát rost 150 g
5 050 Ft
A vásárlás után járó pontok: 202 Ft

Natur Tanya® vegán gyomorbarát rost - Szabadalommal védett indiai guarbabból a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával, IBS, SIBO esetén is.

  • 100%-ban természetes
  • humán-klinikai vizsgálatokban szereplő összetevő
  • laborban bevizsgált készítmény!
  • low-fodmap certifikált*
  • jól tolerálható és biztonságos rost
  • nem okoz gyomorpanaszokat
  • ibs és sibo esetén is alkalmazható
  • 3 éves kortól fogyasztható
  • adalékanyag-és hozzáadott cukor nélkül1
  • tartósítószer, színezék és aroma nélkül

Gyomorbarát Rost Low-FODMAP tanúsítvány

Régóta keresel olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? Mi ezt most elhoztuk Neked!

A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.

*FODMAP A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.

Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított por. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez.


Milyen folyadékokkal, étellel keverhetem el a port?

A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.

ételbe keverve -nem befolyásolja annak ízét és állagát

hőstabil, ezért - forró kávéba, teába, italba is elkeverhető

savstabil, ezért - gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető

szénsavas italok - nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását

Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.

  • Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.
  • Laktóztartalom:: < 0,1 g/100 g
  • 2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)