Geránium

Nézet:
Sorrend:

A rózsamuskátli (Pelargonium graveolens) virágos-leveles hajtásaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert olaj antimikrobiális, rovarriasztó és enyhe nyugtató hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: szorongásos állapotok, kozmetikai bőrproblémák, rovarcsípések megelőzése.
  • Fontosabb felhasználási formái: bőrápoló készítmények, masszázs- és fürdőolajok, illetve rovarriasztók.
4 340 Ft

Gyengéden ápol, hidratálhat

Érzelmileg felemelhet és megnyugtathat, harmonizálhatja a hormonműködést. Kiváló rovarriasztó, legyen állandó kísérőd kirándulásnál, sátrazásnál, piknikezésen. Háziállataidat is megvédheti a kullancsoktól és a rovaroktól.

Hasznos lehet vérzéscsillapításra, sebgyógyításra, fertőtlenítésre és dezodorálásra is.

A geránium, más néven ?illatozó muskátli? egy évelő, illatos virág. Szeldelt levelei és szára szőrösek. Virágai világos rózsaszín, mályva, vörös, vagy mélybordó színekben pompázhatnak.

Az illóolaj lepárlása a 19. században kezdődött Franciaországban, Grasse-ban. Mindig széles körben használták, de régóta kedvelt alapanyaga a gyógyszer- és a kozmetikai iparnak.

A népi gyógyászatból ismert lehetséges hatásai:

  • antibakteriális
  • gyulladáscsökkentő
  • fertőtlenítő
  • fájdalomcsillapító
  • vérzéscsillapító
  • enyhíti az égés és napégés tüneteit
  • sebgyógyulást segítő, sejtvédő
  • pattanásos, aknés arcbőr ápolására is hatásos
  • segít a faggyúmirigy termelődés szabályozásában
  • cellulit ellen hatásos
  • segít méregteleníteni a nyirokrendszert
  • dezodoráló, izzadásgátló
  • hormonálisan kiegyensúlyoz
  • enyhíti a menstruációs görcsöket
  • enyhíti a menopauza kellemetlen tüneteit
  • idegrendszert kiegyensúlyozó
  • feszültségoldó, nyugtató
  • antidepresszáns
  • érzelmileg felemel, vigasztal
  • rovarriasztó

 

2 085 Ft

A geránium a leghatásosabb harmóniateremtő illóolaj. Beltérben kellemes rózsára emlékeztető illatával felfrissíti a levegőt, és biztosan mosolyt csal az arcodra!

? Az otthonod illata - hívogató, barátságos, meleg hangulatot teremthetsz az egész család vagy akár a barátok számára is.
? természetes autóillatosító - az egyik leghatásosabb harmóniateremtő illóolajjal
? szekrények illatosítására - ha szereted, mikor a szekrényajtót kinyitod és kellemes illatfelhő leng körül
? természetes rovarriasztó - a rovarok jó eséllyel elkerülnek, mert ki nem állhatják, a geránium illatát

A könnyen használható szórófejes kiszerelés, megkönnyíti az aktív hatóanyagok levegőben történő eloszlatását.

Koncentrált hatóanyag tartalma lehetővé teszi, hogy 1-2 fújásnyi permet hosszú ideig kirobbanóan nyári virág illatot varázsoljon otthonunkban.

A Természetben hasznos segítő és védelmező társad lesz kerti grillezésnél, kirándulásoknál.

1-2 fújás a ruházatra lábszár csukló környéke, hogy távol maradjanak a kellemetlenkedő rovarok ( Kullancs, légy szúnyog)

2 880 Ft

Geránium illóolaj  Intenzív virágillatú, 100%-ban tiszta különlegesség 

Könnyed, lágyan rózsás édes illatával enyhítheti a szorongást, félelmet és a feszültséget. Nyugtató és antidepresszáns hatásai révén pedig, jókedvre derít és energikussá tesz.

Elősegíti a bőr regenerálódását, és egyensúlyban tartja a fagygyútermelődést, így MediNatural bőrápoló olajban elkeverve sikerrel alkalmazható a pattanásos vagy a száraz bőr kezelésére is, és cellulitisz ellen. Minden bőrtípus számára kiegyensúlyozó hatással bír, mivel szabályozza a faggyúmirigyek működését, ránctalanító és sebgyógyító hatású.

A geránium illóolaj a leghatásosabb harmóniateremtő illóolaj.

Párologtatásra, légfrissítésre
  ?  Oldja a feszültséget, nyugtató, kiegyensúlyozó hatású.
  ?  Rovarűző hatású! (a geránium illóolaj a természetes hatóanyagtartalmának köszönhetően Geraniol, Citronellol?) 
Természetes rovarűző vagyok ? Hess legyek, szúnyogok és kullancsok
Bőrápolásra 
  ?  MediNatural bőrápoló olajhoz adva kiegyensúlyozza a faggyúmirigyek működését, megszünteti a bőr túlzott zsírosságát és segíti a sebek, illetve pattanások hegesedését.
  ?  Érett, száraz bőr esetén minden testápolóhoz ,illetve a bőrtípusnak megfelelő krémhez adhatsz  pár csepp MediNatural geránium illóolajat.
Aromaterápiás fürdő
  ?  készíthetsz ekcéma elleni fürdőt  4-6 csepp geránium illóolajat tejbe, mézbe vagy más olajba keverve ted a fürdővizedhez,.
?  ?  Relaxáló aromafürdő: 2-6 csepp MediNatural geránium illóolajat egy evőkanál tejben vagy mézben keverj el, majd ezt ad a fürdővizedhez. Javasolt fürdési idő: 10-15 perc.

Extra Tipp ? 
1 kanál MediNatural édesmandula bőrápoló olaj a fürdővízhez a bársonyos pihe- puha bőrért.
3 095 Ft

MediNatural Virágos romantika természetes illóolaj keverék - egy verőfényes nap, friss virágokkal teli levegőjének illata  

A MediNatural Virágos romantika természetes illóolaj keverék illata egyszerűen mennyei! Édes narancs és rózsa illatú geránium romantikus harmóniája az eleven és mégis megnyugtató levendula virág frissességével.
A MediNatural Virágos Romantika természetes illóolaj keverék a következő 100%-os Medinatural illóolajokból komponáltuk meg számodra! 

Narancs (Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil), 

Geránium (Pelargonium odorantissimum oil), 

Levendula (Lavandula angustifolia oil)

Romantikus hangulat a hálószobában  

Te hogyan kedveskedsz annak, akit a legjobban szeretsz? Bármi is a terved, az illóolajok segítségével igazán elbűvölő romantikus aláfestést tudsz biztosítani egy szép estéhez.

 Romantikus környezetet teremt, felemelő illattal tölti be a teret. A benne lévő természetes illóolajok eszenciájának erejével. Ideális hangulatfokozó.

Dobd fel az esti fürdőt-romantika a habok között   

Szeretnél egy kis romantikát csempészni a hideg, téli hétköznapokba? Akkor lepd meg a kedvesed egy igazán romantikus fürdővel. Egy romantikus illatos fürdő jól bevált módszer, hogy ébren tartsátok a tüzet a kapcsolatotokban.  A tökéletes fürdő elkészítéséhez ideális választás a MediNatural Virágos Romantika illóolaj keverék

Eressz egy kád vizet és készíts egy romantikus aromafürdőt. A fürdővízbe csepegtess 3-5 csepp MediNatural Virágos romantika illóolaj keveréket, oltsd le a villanyt, és inkább néhány mécsest vagy gyertyát tégy a kád mellé! Ha fokozni szeretnéd a romantikus fürdő hatásait, kapcsolj be valamilyen kellemes romantikus zenét, készíts a kád mellé egy pár csokiba mártott epret, pezsgővel kísérve.

Természetesen, amit nem szabad elfelejtened egy romantikus esti fürdő tervezésénél az az érintés. Legyen kéznél MediNatural bőrápoló olaj, hogy felajánlhass egy finom masszázst kedvesednek. 

2 085 Ft

A bergamottolaj frissítő illata képes enyhíteni a feszültséget stresszes helyzetekben, és olyan rezgést generál, amelyben könnyebb a pihenés és az új energiával való töltekezése. Nyugtató és pihentető,ugyanakkor  üdítő és frissítő. A gyümölcsösen fanyar illatú bergamottolaj nagyon pozitív hatással van mindenkire, aki hajlamos depresszív és nyomott hangulatokra, hangulatingadozásokra. „Fényt” visz szürke őszi és téli napjainkba és javítja a hangulatot.

Botanikai név: Citrus bergamia

A természetes bergamottolaj alkalmazási területeinek áttekintése:

  • Depresszió
  • Szorongás
  • Idegesség
  • Feszültség
  • Stressz
  • Mentális egyensúlyhiány

 

4 750 Ft
Nézet:
Sorrend: