Tönkölybúzaliszt, teljes kiőrlésű

Nézet:
Sorrend:

A tönkölybúza nem olyan régen vált újra népszerűvé, mikor rájöttek, hogy sokrétű felhasználhatósága mellett igen egészséges is.

A többi búzafajtához képest kiemelkedő a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag.

A teljes kiőrlésnek köszönhetően a gabonaszemben található összes tápanyag megmarad a lisztben, mivel a magbelsőn kívül a korparétegek és a csíra is hasznosításra kerül.

 

 

810 Ft

Mesterséges anyagokat nem tartalmaz, ellenőrzött mezőgazdasági rendszerben (de nem Bio) termesztett tönkölybúzából készült búzaliszt.

Tönkölybúzából is lehet teljes kiőrlésű és fehér kenyeret is sütni. Előbbi olyan szép barna színű, mint azok a műbarna kenyerek, amelyeket malátával vagy más színezékkel tesznek divatos színűvé, ezzel drágábbá. Csakhogy itt a barna színt az el nem választott héj, a korpa adja, annak minden rost- és nyomelemtartalmával együtt. A belőle készült fehér kenyér pedig ahhoz hasonló, amelyet hagyományos búzából készítenek. Belezete olyan rugalmas, mint ahogyan az a szabványban meg van írva. Ez a kenyér ugyanúgy napokig eláll, mint nagyanyáink kemencében sütött kenyere, barna változata még tovább, akár egy hétig is puha, élvezhető marad. A kenyérkészítés technológiája ugyanaz, mint a hagyományos búzalisztkenyéré.

620 Ft
Nézet:
Sorrend: