Gluténmentes liszt

Nézet:
Sorrend:
ÚJ

A NATURBIT hajdinaliszt gluténmentes, így a gluténmentes étrendbe is beépíthető.

Ha valaki nem gluténérzékeny, de használná a hajdinalisztet, mint alapanyagot, akkor néhány tipp:

  • A hajdinalisztet búza- vagy rozsliszttel keverve kenyérfélékhez, pékárukhoz lehet használni, valamint ételek sűrítésére is alkalmas.
  • Ha kenyérfélét kívánunk sütni a liszttel, akkor a hajdinalisztet érdemes magasabb sikértartalmú liszttel elkeverni. A hajdinaliszt érdes, földes jellegű ízt kölcsönöz a kenyérnek, de rosttartalma kétszerese a Graham lisztének. Telítetlen zsírsav tartalma 77 %-kal több, mint a búzáé. Mivel a sikértartalma alacsony, így duzzadt, magas, puha belű, levegős kenyér ebből nem készíthető. Sokkal inkább alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez. Palacsinta, kása, sütemény, torta vagy egyéb tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza-, kukorica-, rizs- vagy árpaliszttel keverve.

 

Gluténérzékenyeknek:

Ez is lehet megfelelő kiegészítésekkel, feltétekkel laktató és főként egészséges élelem. Ha gabonafélék helyett gluténmentes lisztekkel (pl. kölesliszt, burgonyaliszt vagy pehely, esetleg keményítők, stb) keverjük, úgy alkalmas mindennapi táplálék lisztérzékenyek és gluténintoleranciások számára is.

1 220 Ft
ÚJ

Gluténmentes, paleolit diétában is használható.

A mandulalisztet keverhetjük a többi liszttel és így különleges ízélményt adhatunk gluténmentes süteményeinknek. Készítsen gluténmentes macaront!

A NATURBIT mandulaliszt garantáltan gluténmentes, mivel a Hunorganic Kft auditált gluténmentes üzeme csomagolja.

2 250 Ft

A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka (a megtermelt rizs 95%-át közvetlenül emberi fogyasztásra használják fel). Kitűnő az emészthetősége, a szemben lévő fehérje csaknem teljes értékű, sok E és B vitamint tartalmaz. A rizs őshazája Délkelet-Ázsia, Magyarországon a XVIII. században kezdődött termesztése.

Számos ízletes és egészséges étel készíthető belőle, magában vagy egyéb lisztekkel keverve . Tészták, desszertek elkészítéséhez, levesek, szószok sűrítéséhez is kiválóan alkalmas.

A termék teljesen gluténmentes, a gyártóüzemben csak rizst dolgoznak fel.

 

675 Ft

Ellenőrzött gluténmentes

Recept

Falafel golyók: 125g csicseriborsó liszt, 25g keményítő (1Ek), 100ml víz, 1 hagyma és 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva, (2 ek friss koriander), 1tk őrölt római kömény, 1 tk só, 150g szezámmag (bevonó)

Az összetevőket sima tésztává keverjük és 5 percig dagadni hagyjuk. Golyókká formáljuk és szezámmagban megforgatjuk. Serpenyőben bő olajban arany barnára sütjük. Elkészíthetjük joghurtos-mártással és salátával.

A Bauck csicseriborsó liszt nyers csicseriborsóból készül, ezért nyers fogyasztásra nem javasolt.



1 430 Ft

Gluténmentes bio gesztenyeliszt édes-diós ízével kiválóan alkalmas kenyér, sütemény és palacsinta készítéséhez.

A receptekben ajánlott liszt 20%-át általában ki lehet cserélni gesztenyelisztre.


A gesztenyeliszt az édes-diós ízét a nemes gesztenyéből nyerte. A XIX. századtól ez volt a fő élelmiszer a hegyvidék falusi lakosainak Dél-Európában. 

2 730 Ft

A Bauckhof kókuszliszt a gyümölcs húsából készül, íze enyhén édes, táplálóan aromás, rostban gazdag.

Ízletes alkotóeleme a müzliknek, joghurtoknak, shake-eknek. Nemcsak sűrítőanyaga a currynek, leveseknek és szószoknak, hanem egzotikus ízt is biztosít nekik. A szénhidrát-tudatos és rostokban gazdag táplálkozásba kiválóan illeszthető.

 

915 Ft

Bio rizsliszt, gluténmentes termék


Recept, alma-rizs-muffin: 250g teljes rizsliszt, 60g mogyoróliszt, 2tk.sütőpor, 2 tojás, ½ tk. fahéj, 1 csip. só, 115g agavészirup vagy cukor, 180g BH almaszósz,2 ek. napraforgó olaj, 50ml rizstej, 1 csip. őrölt Bourbon vanília, 75g mazsola. Rizslisztet, mogyorólisztet, sütőport és mazsolát elvegyítjük. A megmaradt összetevőket habverővel elkeverjük és a lisztkeveréket hozzá adagoljuk. A masszát 12 muffin formába osztjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.20 percig sütjük.

1 265 Ft
 
Nézet:
Sorrend: