A Himalája hegység lábinál elterülő 250 millió éve kiszáradt őstenger érintetlen, szennyeződésmentes területéről bányászott kristálysó az egyik legértékesebb só, mivel megtalálhatók benne az őstengerre jellemző ásványi anyagok és nyomelemek. A Himalájából származó őssó a világ egyik legértékesebb sójaként van számon tartva. A sókristályok színe a fehértől a vörösig váltakozik, ez adja a só rózsaszín árnyalatát. Vegyileg nem tisztított, adalékanyagot nem tartalmaz. Kiváló helyettesítője a tengeri sónak.
A túlzott konyhasó negatív hatásai közismertek: magas vérnyomás, szívelégtelenség, vízvisszatartás stb. A hagyományos konyhasóval szemben a Himalája őssó tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem! Így természetes formában tartalmazza a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet, köztük a jódot is! A Himalája sóban nincs tapadás gátló, sem csomósodás gátló anyag. Erősen lúgosító hatású. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó, semlegesítő és salaktalanító hatású.
A Himalája só étkezési célra történő napi használatán túl egyéb felhasználási lehetőségeket is kínál, mint a sóoldattal végzett inhalálás, borogatás és meleg pakolás! A só jól használható a szájápolás és a sport területén is!