Idegrendszer

Nézet:
Sorrend:

ErbaVita® Mikronizált Sörélesztő tabletta - Máj, idegrendszer, emésztőrendszer és kötőszövet egészsége

Azt régóta és sokan tudjuk, hogy a sörélesztő az összes B-vitamint tartalmazza, azt már kevesebben, hogy jelentős foszforban gazdag ásványi anyag (főként szelén és króm), aminosav és fehérje (tekintélyes biológiai fontosságú fehérjéket, glucideket, lipideket, kolint és ergosterolt tartalmaz) forrásként is szolgál.

Ezt a sörélesztőt egy egysejtű gombából, a Saccharomyces cerevisiae -ből nyerjük. Elölt élesztőgombából készült, ezért Candidások is fogyaszthatják, nem tartalmaz élő gombákat, nem erjed!


Így készül az ErbaVita® mikronizált Sörélesztő!

A hatóanyagot tartalmazó részt, a milliméter EZREDrészére darabolják fel. Ezáltal nagyobb felületet kapnak, a cél ugyanis az, hogy a nagyobb felületen több biokémiai reakciót érjenek el. Ezzel nagymértékben megnövekedik a hatóanyag felszívódása és természetesen a termékek hatékonysága is. Sőt ez a technológia 95% fitovegyületet eredményez és mindössze 5%-ra csökkenti a segédanyagok jelenlétét, szemben az egyéb étrend-kiegészítőkkel, ahol ez a szám 35%-ot is elér. Így tesszük képessé a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el!

Vegetáriánusok is fogyaszthatják!

4 525 Ft

Elősegíti a megfelelő fizikai és pszichés állapot elérését. Támogatja az immunrendszert. Antioxidáns hatású.

Trimetil-Glicin - A cukorrépából kivonva erőteljes szerepet játszik különösen a méregtelenítési folyamatban a homocisztein (erőteljes oxidálószer és szabadgyök-generátor), mint például: szív- és érrendszeri betegségek esetén, képes javítani a glükóz anyagcseréjét, az oxigén kihasználását, a krónikus fáradtságot, ideális sportversenyekhez és a máj védelmére.

Dimetil-Glicin - Étrend-kiegészítő, amelyet fizikai és mentális stressz okozta betegségek leküzdésére használnak, valamint az autizmus és az Asperger-szindróma kezeléséhez. Ez a dimetilglicin fokozza a test energiafolyamatait, elősegíti a szív- és érrendszer működését, javítja a glükóz anyagcseréjét, az oxigénfelhasználást.

Komplex B-Vitamin - A B-komplex vitaminok energiát szolgáltatnak a szervezet számára azáltal, hogy beavatkoznak elsősorban a szénhidrátok glükózzá történő átalakításába. Az idegrendszer működésének alapvető fontosságát az idegek egészségének egyik fő tényezőjének tekintik. Elengedhetetlenek a szem, a száj, a bőr, a haj, a máj egészségéhez és a bélizmok tónusának fenntartásához is.

Inozitol - Az inozitol a B-vitamin csoport része (a B7-vitamint mezoinozitnak is nevezik), szoros kapcsolatban áll a kolinnal és a sejthártyák elsődleges összetevője is, ahol foszfatidil-inozitol formájában van jelen. Szoros kapcsolatban áll a lecitinben található biotinnal és kolinnal. Az inozitol elengedhetetlen a sejtek mitokondriumainak a legjobb működéséhez. Ezek a sejtorganellák nélkülözhetetlenek az energiatermeléshez, a sejtméregtelenítéshez.

Édesnarancs illóolaj - Hasznos nehéz emésztés során, illetve más olajokkal hígítva a narancsbőr, az álmatlanság, a megfázás és az influenza elleni küzdelemben.

A Spagyric forma erősíti a jótékony hatását.

 

9 655 Ft

Ezerjófű boldogság tinktúra 50 ml

A macskagyökér hozzájárul a mentális jóléthez.
Vizes-alkoholos gyógynövénykivonat
Alkoholtartalom: 36 V/V %
Az édesgyökér és a fehér fűzfa virág segíti a kiegyensúlyozott idegrendszert.
Az egybibés galagonya támogatja a keringést, segíti a nyugalmi állapot kialakulását.
komló elősegíti az idegrendszer nyugalmát.
macskamenta segíti a stressz és a megerőltetés káros hatásainak csökkentését.
ragadós galaj támogatja a szabadgyökök elleni védelmet, melyeket a stressz, az alkohol, az UV sugárzás vagy a szennyezett környezeti tényezők okoznak.
réti legyezőfű hozzájárul a minőségi alváshoz.
vadrukkola elősegíti a hangulat javulását.
Napi adag: 2 ml (2 g) kivonatnak felel meg, mely 400 mg gyógynövény drogból készül.
Felhasználási javaslat: naponta 2×20 csepp étkezés előtt fél órával. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
4 475 Ft

A normál izomműködés fenntartásához.

A MagnExpress Forte étrend kiegészítő kapszula magnéziumot és B6-vitamint tartalmaz.
A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, valamint a normál izomműködéshez.
A B6-vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.

A MagnExpress Forte magas magnéziumtartalmának köszönhetően hatékony megoldást kínál a magnéziumpótlásra. Már egyetlen kapszula 100%-ban képes fedezni egy felnőtt ember átlagos napi magnézium szükségletét.

1 995 Ft

B-vitaminok hozzájárulnak a haj, bőr, köröm egészségének megőrzéséhez és az idegrendszer megfelelő működéséhez. A folsav szerepet játszik a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében. Kolin szükséges az agysejtek növekedéséhez. Inozitolnak szerepe van az idegek ingerület továbbításában és a zsírok szervezeten belüli szállításában.

 

 

1 585 Ft

A idegrendszer normál működéséért.

Laktóz- és mesterséges színezék mentes.

A B12-vitamin hozzájárul az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez, a normál homocisztein-anyagcseréhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a normál vörösvérsejt-képződéshez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A B12-vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és  szerepet játszik a sejtosztódásban.

Adagolás: Napi 1 vagy 2 tablettát vízzel egészben lenyelni.

Kiszerelés: 60 db tabletta

Nettó tömeg: 18 g

2 305 Ft

A normál anyagcsere-folyamatokért!

A B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid) részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és a normál vörösvérsejt-képződéshez. A B6-vitamin hozzájárul a fáradság és a kifáradás csökkentéséhez.

1 150 Ft

C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény édesítőszerekkel vadcseresznye ízben.

  • Laktózmentes.
  • Gluténmentes.
  • Mesterséges színezéket és aromát nem tartalmaz! 

 

A készítmény Acerola (barbadoszi cseresznye) kivonatot tartalmaz, mely természetes formában tartalmazza a C-vitamint. A C-vitamin hozzájárul az immun- és idegrendszer normál működéséhez, a fáradság és kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását. A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, bor, fogak, fogíny, porcok, csontozat normál állapotának fenntartásához.

 

 

1 755 Ft

A kalcium szükséges a normál izomműködéshez, az emésztőenzimek normál működéséhez.

Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban, a normál ingerület-átvitelben. A kalcium szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában.

A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához, a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, az egészséges csontozat, izomfunkciók, a normál fogazatfenntartásához. A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhezés szerepet játszik a sejtosztódásban.

 

1 150 Ft

Magas hatóanyag tartalommal és immár D3 vitaminnal kiegészítve!

A kalcium fontos az egészséges csontok és fogak fejlődéséhez, a magnézium segíti az
izmok és az idegrendszer optimális működését, a cink hozzájárul a haj,a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez.


A D3 vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához, a vér normál kalciumszintjének, az egészséges csontozat, az egészséges izomfunkció fenntartásához. Hozzájárul a fogazat egészségéhez, és az immunrendszer normál működéséhez.

 

 

 

1 240 Ft

Magas hatóanyag tartalommal és immár D3 vitaminnal kiegészítve!

A kalcium fontos az egészséges csontok és fogak fejlődéséhez, a magnézium segíti az
izmok és az idegrendszer optimális működését, a cink hozzájárul a haj,a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez.


A D3 vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához, a vér normál kalciumszintjének, az egészséges csontozat, az egészséges izomfunkció fenntartásához. Hozzájárul a fogazat egészségéhez, és az immunrendszer normál működéséhez.

 

 

 

2 735 Ft

Natur Tanya® Szerves Szőlőmag és Ginkgo biloba. 95% OPC, 24% flavon glikozid és 6% terpén laktonra standardizált tabletta

A természetes növényi kivonatok közül a Ginkgo biloba támogatja a perifériás keringést(például az alsó végtagokon), valamint segít fenntartani a megfelelő agyműködést, különösen idősebb korban1 (az agy vérellátásnak fokozásán keresztül). Közreműködik a jó látásban és hallásban, segíti a véramlást, hozzájárul az idegrendszer egyensúlyhoz, támogatja a mentális egyensúlyt. A riboflavin (B2-vitamin) antioxidáns hatása révén, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez2 és felel a bőr egészséges állapotának fenntartásáért3.


STANDARDIZÁLT SZŐLŐMAG KIVONAT

Szőlőmag kivonatunk a szőlő apró magjaiból készül, mely gazdagon tartalmaz oligomer proantocianidokat (OPC), amelyek a természetben előforduló flavonoid összetevők.

A készítmény formulázása során nem a szőlőmag porított őrleményét, hanem annak magas hatóanyagtartalomra standardizált kivonatát használjuk. A Szerves Szőlőmag (Vitis Vinifera L.) kivonat, ami minden tablettában garantáltan (standardizált) 95% proantocianid (OPC) tartalommal bír.


STANDARDIZÁLT GINKGO BILOBA KIVONAT

A Ginkgo - vagy népies nevén Páfrányfenyő - az egyik leghosszabb életű növény, 1000 évnél idősebb példányok is ismeretesek. Mintegy 200 millió évvel ezelőtt a földtörténeti őskorban fejlődhetett ki. Egyesek szerint annak köszönheti a túlélést, hogy a Távol-Keleten szent faként tisztelik, és évszázadokon át kolostorok kertjében nőtt. Valószínűbb, hogy a környezeti hatásokkal és rovarokkal szembeni nagy ellenálló képességében rejlik a magyarázat.

SZERVES B2-VITAMIN
Antioxidáns hatása révén, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez2, valamint a bőr egészséges állapotának fenntartásáért3,
a fáradtság és kifáradás csökkentéséért, az idegrendszer egészséges működéséhez a normál látás fenntartásához továbbá a vörösvérsejtek normál állapotának fenntartásáért

Kiknek és mikor ajánljuk a Szőlőmag és Ginkgo kivonatot?

  • diákoknak
  • idősebb korúaknak, 60 év felettieknek
  • aktív szellemi munkát végzőknek
  • rohanó, stresszes életvitel esetén
  • akik koncentrált növényi kivonatokkal szeretnék kiegészíteni az
  • étrendjüket
3 885 Ft

Natur Tanya® Vegán Articsóka – Standardizált articsóka kivonat, ornitin aminosavval és B-vitaminokkal. Egészséges májműködés, emésztés és bélkomfort.

A cinarin az articsóka egyik fő biológiailag aktív vegyülete. Termékünkben, az articsóka 5%-os cinarin tartalomra standardizált kivonatát találjuk (ez 2 kapszulában 40 mg cinarin tartalmat jelent!). A kivonat L-ornitin aminosavval is dúsított és tartalmaz még B-vitamin komplexet [B1-vitamint (tiamint), B2-vitamint (riboflavint), B3-vitamint (niacint), B5-vitamint (pantoténsavat) és B6-vitamint (piridoxin)is], melyek hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz.

  • 800 mg articsóka kivonat*
  • standardizált 5% cinarin tartlommal
  • támogatja az emésztést és az emésztőnedv termelődését 1
  • hozzájárul a bélkomforthoz és a bélrendszer normál működéséhez 2
  • támogatja a szervezet méregtelenítését
  • fenntartja az egészséges májműködést3
  • hozzájárul a normál koleszterin és vérzsír szinthez
  • vegán formula, növényi kapszulatokban
  • ornitin aminosavval és b-komplex-szel
  • gluténmentes, laktózmentes
  • vegán articsóka – standardizált kivonat

 

Articsóka és bioaktív összetevője a cinarin

A cinarin az articsóka levelében igen nagy mennyiségben megtalálható bioaktív összetevő, amelynek zöme csak a drog feldolgozása során keletkezik (ez arra minta, hogy a különböző vegyületek bomlása, átalakulása mennyire előnyös is lehet élettanilag).

A felhasznált növényi levél rész jelentősége abban is áll, hogy kémiailag sokkal alaposabban vizsgált, mint a virágzat. Míg a levél összetevőiről folyamatosan jelennek meg a tudományos publikációk, a virágzat összetételéről sajnos kevesebbet tudunk. Ez alól kivételt képeznek az articsóka legjellegzetesebb vegyületei, a kávésav-származékok, amelyekkel kapcsolatban ismert, hogy a növény teljes föld feletti részében megtalálhatók. Közéjük tartozik például a cinarin is.


Tudta, hogy az idegrendszer és az emésztés…?

A kiegyensúlyozott, jó közérzet és az idegrendszer megfelelő, zavartalan működése pozitív hatással van akaratunktól független élettani funkciókra is, így például az emésztési folyamatokra vagy a bélműködésre.


A fenti okokból kifolyólag a termékünket olyan B-vitaminokkal dúsítottuk, amelyek segítenek az idegrendszer egészségének fenntartásában. A B-vitamin komplex összetevői; B1-vitamin (tiamin), a B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (niacin), a B5-vitamin (pantoténsav), és a B6-vitamin hozzájárulnak az idegrendszer egészséges működéséhez részt vesznek a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban. A B6-vitamin hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához.

Mikor és kinek ajánljuk a vegán articsókát?

  • azoknak, akik támogatni szeretnék májuk és emésztésük egészségét
  • 12 éves kortól; nemtől függetlenül
  • rendszeres alkoholfogyasztás esetében
  • férfiaknak és nőknek egyaránt
  • mindennapi használatra
  • kiegyensúlyozatlan, nem megfelelő étrend esetén
  • stresszes, rohanó életvitel esetén, amely rendszerint gyomorpanaszokkal jár együtt
  • zsíros, nehéz ételek túlzott fogyasztása esetén


Emésztés és méregtelenítés a mediterrán gyógynövény erejével
Az articsóka (Cynara scolymus L.) egy évelő bogáncs, mely a dél-európai területekről, a földközi-tengeri medencéből származik (Észak-Afrika és a Kanári-szigetek). 1.5-2 m magasra nő, íves, mélyen karélyos, ezüstös, opálos zöld levelekkel, melyek 50-80 cm hosszúak. A virágok egy nagy fejen, ehető bimbóból fejlődnek ki 8-15 cm átmérőjűre, melyeknek számos háromszög alakú pikkelye van; a különálló virágok lila színűek. A bimbók ehető része elsősorban a galléros fellevelek húsos alsó része és az alap, amelyet „szívként” ismerünk; a fejletlen virágok fogyasztásra alkalmatlan részei a bimbók belsejében lévő „szelep”. Termesztése Európában egészen az ókori görögökre és rómaiakra vezethető vissza. Észak-Afrikában és egyéb szubtrópusi éghajlatú területeken is termesztik. A kereskedelmi forgalomba kerülő termék egész vagy darabolt, száraz levelek, melyet főleg Dél-Európában vagy Észak-Afrikában termesztettek.

4 575 Ft

Natur Tanya® Szerves korall por - okinawai korall eredetű kalciumot és magnéziumot tartalmazó étrend-kiegészítő

Japán csodaszép okinawai szigetvilágát körülölelő csendes-óceáni korallszirtekről származó - természetes erózióval keletkezett - korall por, kalcium és magnézium tartalommal.

  • Japán, okinawai eredetű korall
  • 2:1 arányú kalcium és magnézium
  • segédanyagok hozzáadása nélkül
  • A fáradtság csökkentéséhez
  • A csontok egészségéhez és
  • az elektrolit-egyensúlyhoz


A kalcium és a magnézium

A kalcium hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez. Szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban, a sejtek specializációjában, és részt vesz a normál izomműködésben.

A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az elektrolit-egyensúly és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben és a sejtosztódásban, valamint hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.

A kalcium és a magnézium szükségesek a csontok és a fogak normál szerkezetének fenntartásához, hozzájárulnak a normál izomműködéshez.

 

7 585 Ft

Az ashwagandhát indiai ginzengnek is nevezik és az ajurvédikus orvoslás gyakran használt gyógynövénye. Elsősorban az idegrendszerre gyakorolt nyugtató hatása miatt kedvelik. Adaptogén tulajdonságának köszönhetően szervezetünket egyensúlyba hozza.  A növény gyökerét szárítás után porrá őrlik, így fogyasztjuk.

A növény gyökerét és leveleit használják a gyógyításban, melyek tonizáló és nyugtató hatással is bírnak adaptogén tulajdonságuknak köszönhetően.

Az Organiqa Ashwagandha por a növény gyökerének az őrleménye, íze keserű, színe halványsárga. A tradicionális felhasználás szerint tejjel, édesítve fogyasztják.

A több ezer éves múltra tekintő ajurvédikus gyógyászat leginkább idegrendszeri panaszok kezelésére alkalmazza, de ismert még gyulladáscsökkentő hatása is. Tapasztalatok szerint a férfi és női hormonháztartást is jótékonyan befolyásolja, impotencia kezelésére illetve termékenységi problémákra is javasolják.

2 560 Ft

A nem hormonális Klimin Nyugalom réti herével segít elviselni a változókori hőhullámokat és izzadást, míg a citromfűvel a nyugalom növeléséhez járul hozzá.

Magnéziummal és B6-vitaminnal támogatja az idegrendszer működését.


Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 

5 370 Ft

Az Ashwaganda az Ayurveda ( ősi indiai orvoslás, ?tudomány az életről?) egyik legfontosabb gyógynövénye.

A termék kapszulánként 240mg ashwaganda kivonatot tartalmaz (withanolid tartalom 12mg) A withanolid a növény egyik legjelentősebb vegyülete, a legtöbbet vizsgált hatóanyaga. Ezt a növényt több mint 3000 éve használják a stressz enyhítésére, az energiaszint növelésére és a koncentráció javítására. Segít megőrizni a fizikai és szellemi képességeket gyengeség, kimerültség, fáradtság és koncentrációvesztés esetén. Hozzájárul az érzelmi egyensúlyhoz és az általános jóléthez.


A jelenlegi rohanó, felgyorsult világban nem mindig egyszerű elkerülni stresszt, a fenntartani jó hangulatunkat és energiaszintünket. Az ashwagandha egy adatpotogén gyógynövény, jótékony hatással van a szervezetre szorongás és stressz esetén.

Ez a növény jól jöhet fáradtság és kimerültség estén. Segít fenntartani az energiaszintet, az optimális kitartást, az energia- és vitalitásérzetet, a fizikai és mentális jólétet, Segítheti a szervezetet a stressz elviselésében, és javíthatja a szervezet stressztűrő képességét. Segít megőrizni a fizikai állóképességet gyengeség, kimerültség, fáradtság estén.

A fizikai, vagy érzelmi stressz rossz hatással van az idegrendszer és az agy működésére. Az ashwagandha segíthet a mentális és idegfeszültség valamint a szorongás periódusaiban. Hozzájárul az optimális relaxációhoz. Hozzájárul az érzelmi egyensúlyhoz és az általános jóléthez.

  • Segít fenntartani a mentális egyensúlyt.
  • Támogatja az idősek mentális funkcióit. Segít fenntartani a mentális jólétet.
  • Támogatja a tanulást, a memóriát és az emlékezést.
  • Segít az izomépítésben, az izomtömeg felvételében.
  • Segít fenntartani a légzőrendszer egészségét
  • Segítheti a nyugodt alvást
  • Támogatja a női reproduktív szervek egészségét.
  • Támogatja a férfi szexuális funkciókat.
    Segít fenntartani a bőr egészségét.

 

4 695 Ft

A B1 vitamin, másnéven tiamin vízben oldódik, amit naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat.

A B1-vitamint erkölcsi (morális) vitaminnak is nevezik, az idegrendszerre és a szellemi viselkedésmódra gyakorolt hatása miatt.


Számos B-vitamin játszik katalizáló szerepet az ingerületátvivő anyagok és az idegsejtek felépítésében.

  • A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
  • A tiamin hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
  • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • Hozzájárul a szív megfelelő működéséhez is.
  • Folyamatos szedése esetén C-vitamin hiányt okozhat, tehát célszerű azzal együtt arányosan alkalmazni.


Ugyan a B1 vitaminnak számos hasznos tulajdonsága van, jellemzően B-komplex készítmények vagy jó minőségű multivitaminok összetevőjeként találkozhatunk vele.

Mivel a B-vitamin család tagjai együtt hatékonyabban működnek, mint külön-külön, így ha tiamin hiányunk van, akkor is érdemes legalább egy B-komplex készítmény kiegészítőjeként szedni.

5 600 Ft

Az oxidatív stressz elleni védelem eszköze. A termékben felhasznált piros, sötétvörös, lilás fekete színű gyümölcsök flavonoidokban és a növényi színanyagként ismert antocianidinekban gazdagok.

A flavonoidok az egyéb polifenolos szerkezetű vegyületekhez (antocianidok) hasonlóan a növényi metabolizmus másodlagos termékei, a növényi sejtekben alapvető védelmi funkciót töltenek be.

 

 

5 825 Ft
 
Nézet:
Sorrend: