Krém, gél

Nézet:
Sorrend:

Az árnika a legismertebb és legnépszerűbb gyógynövények közé tartozik. 'Hatóanyagai tágítják a hajszálereket és vérbőséget okoznak, így gyors gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatással rendelkeznek.' Krémünk különösen hatásos különféle rándulások, ficamok és zúzódások esetén. Enyhíti a rovarcsípések okozta viszketést is.

Árnika - sportsérülések és rovarcsípések ellen - Arnica montana

A hegyi árnikából (Arnica montana L., Asteraceae) már a 16. században előállítottak olyan kivonatokat, melyeket külsőleg és belsőleg egyaránt használtak különféle betegségek kezelésére, és e növényt napjainkban is a leggyakrabban használatos gyógynövények közé sorolják.

Az európai fitoterápiában az árnika virágzatát (virágát), illetve az abból nyert kivonatokat széles körben használják, és e drogok több európai gyógyszerkönyvben is hivatalosak. A virágzat fontosabb hatóanyagai a szeszkviterpén-laktonok, a flavonoidok és az illóolaj. A különféle árnika kivonatok gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, fertőtlenítő és érelmeszesedést gátló hatásait számos kísérlet igazolja.

A modern fitoterápiai kezelések során a virágzatokból készített vizes- és szeszes kivonatokat sikeresen alkalmazzák ütések, zúzódások és csonttörések következtében fellépő véraláfutások, ficamok, izomfájdalmak és reumatikus panaszok, valamint rovarcsípések helyén kialakult gyulladások kezelésére, például borogatások és bedörzsölések formájában, de a kenőcsökkel végzett masszírozásokat és bekenéseket is hatékony kezelésmódnak tartják. Az árnika-kivonatok külsőleges alkalmazását mindezek mellett a szájüreg nyálkahártya-gyulladásai esetén is javasolják.

Az árnika virágzataiból nyert kivonatokat a kedvező terápiás hatások fokozása illetve kiegészítése érdekében gyakran társítják más gyulladáscsökkentő, hámosító és sebgyógyító hatású növények (pl. kamilla - Matricaria recutita, körömvirág - Calendula officinalis, orbáncfű - Hypericum perforatum) kivonataival, és ilyen készítményeknél kifejezettebb gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatással lehet számolni.

Kiszerelés: 125ml

Alkalmazása: külsőleg, tiszta és sérülésmentes bőrfelületen

1 620 Ft

Gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, fertőtlenítő és regeneráló hatású komponensei révén a mozgásfunkciók javítására, különböző zárt baleseti sérülések, visszér- és bőrgyulladások kezelésére alkalmazható készítmény.

Regeneráló hatóanyagai révén alkalmazható helyi bőrgyulladások kezelésére. Visszérgyulladás esetén a gyulladásos folyamat csökkentésével mérsékli a fájdalmat.

Alkalmazása: a krémet véraláfutások, vérömlenyek felszívódásának elősegítésére, csonttörések utáni kezelések kiegészítőjeként ajánljuk bőrápolási céllal. Folyamatos használatát maximum kettő hétig ajánljuk.

A fekete nadálytő, mint gyógynövény, nagy múltra tekint vissza. Az ókori csatákban, főzetébe mártott rongyokkal rögzítették az eltört csontokat és már Paracelsus is a seb gyógyítására ajánlotta. A fekete nadálytő legfőbb hatóanyaga az allantoin, amely mellett még találhatók benne cseranyagok, nyálkaanyagok, egyéb alkaloidok is.

Kiszerelés: 125ml

Alkalmazása: külsőleg, tiszta és sérülésmentes bőrfelületen.

1 790 Ft

A körömvirág (Calendulae flos) gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatású.

Gyulladt bőr kezelésére, hámosodás elősegítésére, visszérgyulladásra, érdes, horzsolt bőr regenerálására, száraz, repedezett bőr hidratálására, bőrfelszín megújítására, bőrnyugtatásra, erősen igénybevett kéz és láb ápolására. Környezeti ártalmak kivédésére a teljes bőrfelszínen használható. Ránctalanító hatással is rendelkezik.

Narancsbőr ellen is eredményesen alkalmazható. Hámosító és regeneráló hatása is kihasználható. Összefoglalva: A napi tevékenységünk során károsodott, nem kívánt hatásoknak kitett, stresszes bőrt ápolja, megnyugtatja és bársonyosság teszi.

Ajánlott arcra: képes az arcbőr szerkezetét javítani és az olajozást is meg tudja csinálni. Nappal is bármikor használható, mert nem zsíros, hanem gyorsan beivódó. Ez egy teljesen új és egyedülálló körömvirág készítmény ebben az értelemben, ugyanis általában a legtöbb körömvirág zsíros, és nem szívódik be.

A készítmény hatóanyagai hámosodást elősegítő és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Érzékeny, könnyen kipirosodó, viszketésre hajlamos bőr mindennapos ápolására ajánljuk a test teljes felületére. Túlzott napozás után különösen ajánlott.

Kiszerelés: 125ml

Alkalmazása: külsőleg, tiszta és sérülésmentes bőrfelületen.

1 620 Ft

Reumatikus jellegű ízületi gyulladások, és végtagfájdalmak kezelésére ajánlott. Anyagai gyorsan beszívódnak, a rozmaringolaj gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és izomlazító hatása mellett a körömvirág tartalomnak köszönhetően a bőrt is ápolja.

Mozgást kedvelő embereknek bemelegítésre, izomláz, izomfájdalmak, kisebb duzzanatok megszüntetésére alkalmazható.

A rozmaring ősidők óta jól ismert fűszer- és gyógynövény.

A rozmaring Dél-Európában, a Földközi-tenger mentén őshonos. Vadon terem az egész földközi-tengeri régióiban, valamint a Kanári- és Azori-szigeteken és Madeirán. Nálunk vadon nem fordul elő, de az ország melegebb és védettebb területein a szabadban is áttelel. Évelő, örökzöld félcserje.

Neve a latin Rosmarinus szóból származik, aminek jelentése: ?tenger harmata? (ros => harmat, marinus => tenger), mivel sok helyen az életben maradásához elegendő a parti szél által szállított légnedvesség is.

Népies nevei: rosmarin, antosfű, szagos rozmaring, illatos rozmaring.

A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi karán működő Gyógy, -és Aromanövények Tanszék kutatói a Traditional and wild projekt (http://traditionalandwild.eu/hu/) keretében többek között az egyes gyógynövényekkel kapcsolatos tradicionális tudást, valamint az egyes növények hatóanyag-tartalmát vizsgálják. Kutatásaik tükrében lássuk, mit érdemes tudni a rozmaringról.

Mire használták elődeink?

Az irodalomban és a népművészetben az emlékezés és a hűség jelképe. Leveléből készült a XVII. és XVIII. században Európa-szerte ismert ?magyar királyné vize" (Aqua Reginae Hungariae), amit köszvényes betegek kezelésére használtak, illetve hajhullás ellen is hatékony szerként tartották számon.

Az alföldi tanyavilágban még a legszegényebb családoknál is volt legalább egy cserép rozmaring, melyből a búboskemence tetejére szórtak pár levelet, hogy kellemes illatú legyen a lakás. A népi gyógyászatban görcsoldónak is használják, valamint egyes helyeken a borok ízesítésében is szerepet játszik.

Az ókorban azt tartották róla, hogy javítja a memóriát. A néphagyomány szerint, Szűz Mária kék köpenyét ráterítette egy fehéren virágzó rozmaringbokorra, mikor megpihent, és a virágok kék színűre változtak. A növény ezután ?Mária rózsájaként? lett ismeretes.

Úgy hitték, ha elalvás előtt egy rozmaring ágat helyeznek a párna alá, elűzi a rémálmokat, és ha a házon kívülre helyezik, elűzi a boszorkányokat. Mégis, a házban és a kertben bőségesen növő rozmaring, mely a boszorkányok elüldözésére volt hivatott, azzal a jelentéssel bírt, hogy az asszony uralja a háztartást.

A XVI. századra azok a férfiak, akik meg akarták mutatni, hogy ők az urak a háznál, felszedték a rozmaringbokrokat. Azt tartották róla, ha egy fiatal megérint egy másikat egy virágzó rozmaringággal, akkor szerelembe eshet. Friss házasok ültettek rozmaringágat esküvőjük napján. Ha az ág elkezdett nőni, jó jel volt az egységre és családra.

Kiszerelés: 125ml

Alkalmazása: külsőleg, tiszta és sérülésmentes bőrfelületen.

1 840 Ft

Visszérgyulladás következtében kialakuló kellemetlen bőrtünetek, valamint fáradt és feszülő lábak ápolására ajánlott.

Sokan küszködnek olyan problémákkal, amelyeket egy-egy fárasztó nap után a túl sok állás, a túlsúly vagy a kevés mozgás okoz. Fáj a lábuk, nehéznek, duzzadtnak érzik. Ezeket a tüneteket a lábakban jelentkező keringési zavarok okozzák. A krém alkalmas a lábakban az egészséges keringés helyreállításának támogatására, segíti a vérfalak rugalmasságának megőrzését, enyhíti a gyulladásos tünetek kialakulását. Ezzel segít megakadályozni, hogy a kezdetben kozmetikai jellegű elváltozások és tünetek súlyos, az életminőséget is jelentősen befolyásoló betegséggé súlyosbodjanak.

A vadgesztenye kivonata hatóanyagai révén normalizálja a véredények megnövekedett permeabilitását, azaz a sejtmembránok áteresztőképességének csökkentésével megakadályozza illetve csökkenti az ödémaképződést. Jelentős gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Alkalmazása: külsőleg, tiszta és sérülésmentes bőrfelületen.

Kiszerelés: 125ml

1 580 Ft

Dr.herz zöldkagyló krém 125 ml

A zöldkagyló krém értékes, biológiailag aktív összetevőinek egyedi kombinációja elősegítheti a mozgékonyságot izomfeszülés , izommerevség esetén.

A krémben lévő értékes, természetes hatóanyagok a speciális feldolgozási eljárás révén maradnak aktívak, azaz a szervezet számára jól felszívódóak. Bőrgyógyászatilag tesztelt, mesterséges színezéket, állati eredetű összetevőket nem tartalmaz.                                     

Alkalmazás: A készítménnyel a tiszta bőrfelületet bekenjük, majd a bőrbe masszírozzuk.

Kiszerelés: 125ml

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:

Vigyen fel tetszés szerinti mennyiségű krémet az érintett bőrfelületre, majd körkörös mozdulatokkal a krém beszívódásáig finoman masszírozza a bőrbe.

TÁROLÁS:

Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!

2 105 Ft
Nézet:
Sorrend: