Lisztek

Nézet:
Sorrend:

Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez . Kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz, mint a búzaliszt. Rostban gazdag (10,58%) 


Alkalmazhatjuk sütemények készítéséhez vagy kenyérsütéshez, a gabonaliszt egy részét remekül pótolhatjuk vele.

 

 

 

1 590 Ft

Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez . Kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz, mint a búzaliszt. Rostban gazdag (10,58%) 


Alkalmazhatjuk sütemények készítéséhez vagy kenyérsütéshez, a gabonaliszt egy részét remekül pótolhatjuk vele.

2 985 Ft

Gyakran előfordul, hogy ősi, rég elfeledett növények jótékony hatásait újra felfedezi az emberiség. Így történt ez a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kendermaggal is.

A kendermag fogyasztásának évszázadokra visszatekintő múltja van, hiszen egy sokoldalú és rendkívül jótékony hatású magról beszélünk.

Elsőként említendő, hogy a kendermag nagymértékben tartalmazza a szervezetünk számára elengedhetetlen esszenciális aminosavakat, melyeket testünk nem képes önmagától előállítani. Ezen aminosavak a köztudomás szerint elsősorban a húsfélék bevitelével biztosíthatóak. A kendermag rendszeres fogyasztásával azonban a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók, vagy a húst csak kisebb mértékben kedvelők is ? az esszenciális aminosavak terén ? megfelelő beviteli forráshoz juthatnak.

A Nature Cookta Kendermagliszt nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat is, melyek az egészséges érrendszer és a jó vérnyomás garantálói. Fontos tudni, hogy a telítetlen zsírsavak bevitele nem növeli a koleszterinszintet, sőt fokozza a zsíranyagcserét. A kendermag kiemelkedő Omega-3 és
Omega-6 zsírsav tartalommal rendelkezik.

A pozitív élettani hatások sorába feltétlenül megemlítendő a kendermag magas rosttartalma, mely elősegíti az emésztést, hatásos savtúltengés esetén és garantálja a jó bélműködést.
Kitűnő ásványi anyag forrás is, kálcium, magnézium és kálium tartalma miatt, ezen kívül a kendermag bővelkedik B- és E-vitaminban.

A Nature Cookta Kendermagliszt sokoldalúan felhasználható liszt. Süthetünk vele kenyereket és péksüteményeket egyaránt, ? akár teljes egészében kendermagliszttel helyettesítve a búzalisztet, akár keverve más magliszttel -, vagy sűríthetjük vele főzelékeinket. Müzlikbe vagy turmixokba keverve tápláló reggelit készíthetünk belőle. Az eredmény minden esetben fehérje dús étel lesz, mely nem csak laktató, hanem rendkívül egészséges is.

830 Ft

Lágyan aromás, édes sütemények, ételek természetes hozzávalója.

A kókuszliszt az alapanyagok között hamar pótolhatatlan kedvencünkké válhat. Az ínycsiklandó csokis-déligyümölcsös összetevőjű dessszertek fantasztikus kiegészítője.

A Nature Cookta Kókuszliszt a reformélelmiszer kínálat fontos szereplője, beilleszthető számos diétába (például a paleolit, vegán, vegetáriánus étrendbe is). Vegyszerek nélkül kókuszhúsból készítik. Szárítás és zsírtalanítás után finomra őrlik. Így kapják a krémszínű, a búzaliszthez hasonló állagú lisztet, mely sokoldalúan felhasználható.

A Nature Cookta Kókuszliszt egy sokoldalúan felhasználható alternatíva fehérlisztre.
A muffinoknál, süteményeknél és az amerikai palacsintáknál teljes mértékben helyettesítheti a búzalisztet, de legtöbb esetben érdemes más lisztekkel (például gesztenyeliszttel, mandulaliszttel vagy tápiókaliszttel) keverve használni. Ha 100%-ban szeretnénk kókuszlisztet alkalmazni, adjunk egy tojással többet a receptben szereplő mennyiséghez képest, így a sütemény kevésbé morzsálódik, valamint a búzaliszthez hasonlítva rövidebb ideig kell sütni.

Finom aromája ételeinknek különleges ízt kölcsönöz. A Nature Cookta Kókuszliszt nem édesített, de a kókusz édes ízének köszönhetően az ételeink kevesebb cukrot vagy édesítőt igényelnek a receptben szereplő mennyiséghez képest.

Használhatjuk levesek, szószok, gyümölcsturmixok készítéséhez, főzelékek sűrítésére is. Nagyon jól kihangsúlyozza a vanília és a csokoládé ízét. Szórhatjuk müzlire, vagy reggelire mindössze 5 perces előkészülettel fenséges kókuszpalacsintával lephetjük meg magunkat vagy a család tagjait.

765 Ft

Lágyan aromás, édes sütemények, ételek természetes hozzávalója.

A kókuszliszt az alapanyagok között hamar pótolhatatlan kedvencünkké válhat. Az ínycsiklandó csokis-déligyümölcsös összetevőjű dessszertek fantasztikus kiegészítője.

A Nature Cookta Kókuszliszt a reformélelmiszer kínálat fontos szereplője, beilleszthető számos diétába (például a paleolit, vegán, vegetáriánus étrendbe is). Vegyszerek nélkül kókuszhúsból készítik. Szárítás és zsírtalanítás után finomra őrlik. Így kapják a krémszínű, a búzaliszthez hasonló állagú lisztet, mely sokoldalúan felhasználható.

A Nature Cookta Kókuszliszt egy sokoldalúan felhasználható alternatíva fehérlisztre.
A muffinoknál, süteményeknél és az amerikai palacsintáknál teljes mértékben helyettesítheti a búzalisztet, de legtöbb esetben érdemes más lisztekkel (például gesztenyeliszttel, mandulaliszttel vagy tápiókaliszttel) keverve használni. Ha 100%-ban szeretnénk kókuszlisztet alkalmazni, adjunk egy tojással többet a receptben szereplő mennyiséghez képest, így a sütemény kevésbé morzsálódik, valamint a búzaliszthez hasonlítva rövidebb ideig kell sütni.

Finom aromája ételeinknek különleges ízt kölcsönöz. A Nature Cookta Kókuszliszt nem édesített, de a kókusz édes ízének köszönhetően az ételeink kevesebb cukrot vagy édesítőt igényelnek a receptben szereplő mennyiséghez képest.

Használhatjuk levesek, szószok, gyümölcsturmixok készítéséhez, főzelékek sűrítésére is. Nagyon jól kihangsúlyozza a vanília és a csokoládé ízét. Szórhatjuk müzlire, vagy reggelire mindössze 5 perces előkészülettel fenséges kókuszpalacsintával lephetjük meg magunkat vagy a család tagjait.

1 440 Ft

Számos diétát és modern étrendet követő számára az ételek elkészítésénél hasznos segítség ez az íztelen, szagtalan konyhai különlegesség.

A Nature Cookta Konjac liszt, vagy másik nevén konjak-glükomannán az Ázsiából származó ördögnyelv gyökeréből készül. 

Fontos, hogy sűrítéskor a forró étellel való érintkezés előtt hideg vízben keverjük el, majd ezt azonnal öntsük a készülő ételre. A tökéletes állagú tésztához sütésnél elég egy-egy teáskanálnyi konjac lisztet keverni bármilyen magliszthez.

Édességek, pudingok, zselék elkészítésénél nagyszerű segítség. Rendkívül takarékos megoldás is, hiszen nagyon kevés konjac liszt hozzáadásával is látványos eredményt érhetünk el.

Az élelmiszeriparban és a sütőiparban a konjac lisztet a leggyakrabban kenyerek és sütemények készítésére használják fel alapanyagként vagy csak adalékanyagként. Ezeken kívül felhasználják még pudingokhoz, zselékhez is, ételek (mártások, szószok, levesek sűrítéséhez), valamint tészták gyártásához. A süteményeknek lágyabb textúrát kölcsönöz.

2 080 Ft

A lenmag, mint az egyik legmegbízhatóbb táplálékforrás, régóta áll az emberek szolgálatában.

Manapság is világszerte használják őrlemény formájában is, mely nagyszerűen keverhető más lisztekkel.

A Nature Cookta Lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finom lisztté őrlik.

A lisztet sokféleképpen felhasználhatjuk. Mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni, nagyszerűen sűríthetünk vele. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet. Ha ezt tesszük, több folyadékra is szükségünk lesz, mint amennyit a receptek írnak.

Cipók, kiflik, zsemlék készítése mellett édes tekercsek sütéséhez is bátran alkalmazhatjuk. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek, kekszek hamarabb ropogósra sülnek.

A lenmagliszt fogyasztását vegetáriánusok, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. Részben vagy egészben helyettesítse a receptekben előírt liszt mennyiségét.

765 Ft

A lenmag, mint az egyik legmegbízhatóbb táplálékforrás, régóta áll az emberek szolgálatában.

Manapság is világszerte használják őrlemény formájában is, mely nagyszerűen keverhető más lisztekkel.

A Nature Cookta Lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finom lisztté őrlik.

A lisztet sokféleképpen felhasználhatjuk. Mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni, nagyszerűen sűríthetünk vele. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet. Ha ezt tesszük, több folyadékra is szükségünk lesz, mint amennyit a receptek írnak.

Cipók, kiflik, zsemlék készítése mellett édes tekercsek sütéséhez is bátran alkalmazhatjuk. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek, kekszek hamarabb ropogósra sülnek.

A lenmagliszt fogyasztását vegetáriánusok, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. Részben vagy egészben helyettesítse a receptekben előírt liszt mennyiségét.

1 065 Ft

A Nature Cookta Mákliszt a termékcsalád többi tagjához hasonlóan egy sokrétűen felhasználható lehetőség a búzaliszt és más fehérlisztek helyettesítésére.

Karakteres ízét és fogyasztásának előnyeit nem csak a paleolit, vegetáriánus és vegán étrend követői élvezhetik.

Készítése során a mákból hidegen, vegyszermentesen kisajtolják az olaját, majd a fennmaradó pelletet
finomra őrlik.

Minden olyan receptben pótolhatjuk a fehér liszteket mákliszttel, mellyel a mák íze is harmonizál.

Sűríthetünk is vele, mert nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes. Készíthetünk belőle muffinokat, süteményeket, kásákat, fánkokat, felhasználásával finomabb ízű édességeket fogyaszthatunk. Ha citromot és nyírfacukrot adunk hozzá, akkor ízletes tölteléket kapunk. Akár kenyeret is süthetünk vele, főképp más liszttel keverve. Ha csak mákliszttel sütünk, a receptben megadott tojásmennyiséghez képest eggyel többet használjunk, hogy elkerüljük a túlzott morzsálódást!

A mákliszt nem azonos a sima őrölt mákkal!

1 045 Ft

A Nature Cookta Mandulaliszt a gabonamentes konyha hideg préseléssel, vegyszermentesen olajtalanított hozzávalója.

Az egyik legjobb tulajdonsággal bíró magliszt. Kevésbé karakteres íze miatt nagyon jól fűszerezhető: legyen szó édes vagy sós finomságokról.

Különlegessége, hogy csak olyan mandulaszemek kerültek felhasználásra, melyeket blansíroztak, azaz eltávolították a héját.

Felhasználási formáinak csak a képzelet szabhat határt. Legfőképpen olyan kenyerek, péksütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek főzéséhez ajánlott, amelyek ízvilágához illik a mandula édeskés íze.

A sütemények készítésekor nagyon könnyű, habszerű, illatos tésztát kapunk. Fehérliszt helyettesítésére 100%-ban használható. Ha csak mandulaliszttel vagy teljesen gabonamentes liszttel helyettesítjük a receptben megadott mennyiséget, akkor eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír.

A mandula őrlemény ízletes alapanyaga lehet pitéknek, palacsintáknak, kekszeknek, linzereknek. Nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képességének köszönhetően sűrítésre is használhatjuk. A paleolit étrend követőinek és diétázóknak is tökéletes megoldás a konyhában.

Kiváló francia édességet is készíthetünk a mandulalisztből. A macaron olyannyira kedvelt sütemény Franciaországban, hogy az éttermek naponta 1000 darabot is eladnak belőle.

2 755 Ft

A Nature Cookta Mandulaliszt a gabonamentes konyha hideg préseléssel, vegyszermentesen olajtalanított hozzávalója.

Az egyik legjobb tulajdonsággal bíró magliszt. Kevésbé karakteres íze miatt nagyon jól fűszerezhető: legyen szó édes vagy sós finomságokról.

Különlegessége, hogy csak olyan mandulaszemek kerültek felhasználásra, melyeket blansíroztak, azaz eltávolították a héját.

Felhasználási formáinak csak a képzelet szabhat határt. Legfőképpen olyan kenyerek, péksütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek főzéséhez ajánlott, amelyek ízvilágához illik a mandula édeskés íze.

A sütemények készítésekor nagyon könnyű, habszerű, illatos tésztát kapunk. Fehérliszt helyettesítésére 100%-ban használható. Ha csak mandulaliszttel vagy teljesen gabonamentes liszttel helyettesítjük a receptben megadott mennyiséget, akkor eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír.

A mandula őrlemény ízletes alapanyaga lehet pitéknek, palacsintáknak, kekszeknek, linzereknek. Nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képességének köszönhetően sűrítésre is használhatjuk. A paleolit étrend követőinek és diétázóknak is tökéletes megoldás a konyhában.

Kiváló francia édességet is készíthetünk a mandulalisztből. A macaron olyannyira kedvelt sütemény Franciaországban, hogy az éttermek naponta 1000 darabot is eladnak belőle.

5 305 Ft

Nature Cookta Szezámmagliszt 250 g

A Nature Cookta Szezámmaglisztet számos jó tulajdonsága teszi kitűnő konyhai alapanyaggá.

Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is.

Főleg lepényeket, kenyereket, muffinokat és süteményeket készíthetünk belőle, de alkalmas vajas-gyümölcsös főtt kásákhoz, valamint zöldségek és húsok panírozásához is.

Enyhén kesernyés íze miatt legfőképpen a sós ételekkel harmonizál.
A szezámmagliszt fogyasztása a vegetáriánusok és vegánok körében népszerű.

A liszt felhasználása finom ízt kölcsönöz ételeinknek.

Nagyon jól beilleszthető a diétás programokba valamint a paleolit étrendet követők is bátran használhatják.

1 120 Ft

A Nature Cookta termékcsalád szezámmaglisztje hántolt szezámmagból készül.

A termékcsalád többi lisztjéhez hasonlóan olaját hidegen sajtolják. A szezámmagliszt esetében vegyszermentes préseléssel történik, a pelletét finomra őrlik. Különlegessége ennek az őrleménynek, hogy rendkívül sokféleképpen felhasználhatjuk.

Világszerte kedvenc alapanyaga a konyháknak a lágyszárú, trópusi növény magja. A termés olyan kétrekeszes kapszula, amelyben lapos, körte alakú magvak találhatók. Akárcsak az Ali baba és a negyven rabló meséjében, érésekor hirtelen kinyílik és az értékes szezám magvak szétszóródnak.

A Nature Cookta Szezámmaglisztet számos jó tulajdonsága teszi kitűnő konyhai alapanyaggá. Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is.

Főleg lepényeket, kenyereket, muffinokat és süteményeket készíthetünk belőle, de alkalmas vajas-gyümölcsös főtt kásákhoz, valamint zöldségek és húsok panírozásához is. Enyhén kesernyés íze miatt legfőképpen a sós ételekkel harmonizál.

A szezámmagliszt fogyasztása a vegetáriánusok és vegánok körében népszerű. A liszt felhasználása finom ízt kölcsönöz ételeinknek. Nagyon jól beilleszthető a diétás programokba valamint a paleolit étrendet követők is bátran használhatják.


2 005 Ft

Kevés olyan növény van, amelynek olyan sok része felhasználható, mint a szőlőnek. Az érett gyümölcs fogyasztható nyersen, húsából kitűnő borok készülhetnek, a magjából pedig olajat és lisztet is elő tudnak állítani.

A Nature Cookta Szőlőmagliszt egy sokoldalúan felhasználható, finom állagú por, melyet vegyszermentesen nyernek ki a szőlőmagból. Első lépésként hidegen kisajtolják az olajat és csak ez után őrlik finom szemcsés lisztté. Ezzel az eljárással egy olyan természetes lisztet kapunk, mely beilleszthető paleolit vagy bármilyen modern étrendbe is.

A Nature Cookta szőlőmagliszt többféleképpen felhasználható a konyhában. Kenyereket, süteményeket, péksüteményeket készíthetünk belőle. Legfőképpen olyan ételekhez ajánlott, melyek ízvilágához illik a szőlőmag kesernyés aromája.

Ha sütéshez használjuk, a felhasználandó liszt körülbelül 3-5%-át tegyük a liszthez. Az ajánlott napi adagot (1 teáskanál) ne lépje túl!

A Nature Cookta Szőlőmagliszt a napszak bármely szakaszába beilleszthető, felhasználásával ételeink gazdagabb ízvilágúak lesznek.

1 380 Ft

Mind íze, mind zöldes színe igen jellegzetes az egyik legértékesebb haszonnövény magjából nyert lisztnek.

Rengeteg ételhez, recepthez felhasználható részben vagy egészben. A vegetáriánusoknak, vegánoknak, diétázóknak is ajánlott fogyasztani, mert kiváló alternatíva fehérliszt helyett.

A Nature Cookta Tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd vegyszerek nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó pelletet finomra őrlik.

A tökmagliszt sokrétűen felhasználható. Kenyerek és péksütemények sütésére egyaránt alkalmas, de készíthetünk belőle pogácsát, pestot, lepényt is. Ha péksüteményekhez kizárólag tökmaglisztet használunk a receptben szereplő tojásmennyiséghez adjunk még egy tojást, különben sikér (glutén) hiányában erősen morzsálódó finomságot kapunk.

A pisztácia is kiváltható tökmagliszttel, mandulaaroma hozzáadásával. Mivel sok folyadék és zsiradék felvételére képes, kiváló sűrítésre is.

Nagyszerű alternatíva búzaliszt helyett, diétázók körében is kedvelt alapanyag.



1 065 Ft
Nézet:
Sorrend: