A lenmag, mint az egyik legmegbízhatóbb táplálékforrás, régóta áll az emberek szolgálatában.
Manapság is világszerte használják őrlemény formájában is, mely nagyszerűen keverhető más lisztekkel.
A Nature Cookta Lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finom lisztté őrlik.
A lisztet sokféleképpen felhasználhatjuk. Mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni, nagyszerűen sűríthetünk vele. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet. Ha ezt tesszük, több folyadékra is szükségünk lesz, mint amennyit a receptek írnak.
Cipók, kiflik, zsemlék készítése mellett édes tekercsek sütéséhez is bátran alkalmazhatjuk. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek, kekszek hamarabb ropogósra sülnek.
A lenmagliszt fogyasztását vegetáriánusok, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. Részben vagy egészben helyettesítse a receptekben előírt liszt mennyiségét.