Lágyan aromás, édes sütemények, ételek természetes hozzávalója.
A kókuszliszt az alapanyagok között hamar pótolhatatlan kedvencünkké válhat. Az ínycsiklandó csokis-déligyümölcsös összetevőjű dessszertek fantasztikus kiegészítője.
A Nature Cookta Kókuszliszt a reformélelmiszer kínálat fontos szereplője, beilleszthető számos diétába (például a paleolit, vegán, vegetáriánus étrendbe is). Vegyszerek nélkül kókuszhúsból készítik. Szárítás és zsírtalanítás után finomra őrlik. Így kapják a krémszínű, a búzaliszthez hasonló állagú lisztet, mely sokoldalúan felhasználható.
A Nature Cookta Kókuszliszt egy sokoldalúan felhasználható alternatíva fehérlisztre.
A muffinoknál, süteményeknél és az amerikai palacsintáknál teljes mértékben helyettesítheti a búzalisztet, de legtöbb esetben érdemes más lisztekkel (például gesztenyeliszttel, mandulaliszttel vagy tápiókaliszttel) keverve használni. Ha 100%-ban szeretnénk kókuszlisztet alkalmazni, adjunk egy tojással többet a receptben szereplő mennyiséghez képest, így a sütemény kevésbé morzsálódik, valamint a búzaliszthez hasonlítva rövidebb ideig kell sütni.
Finom aromája ételeinknek különleges ízt kölcsönöz. A Nature Cookta Kókuszliszt nem édesített, de a kókusz édes ízének köszönhetően az ételeink kevesebb cukrot vagy édesítőt igényelnek a receptben szereplő mennyiséghez képest.
Használhatjuk levesek, szószok, gyümölcsturmixok készítéséhez, főzelékek sűrítésére is. Nagyon jól kihangsúlyozza a vanília és a csokoládé ízét. Szórhatjuk müzlire, vagy reggelire mindössze 5 perces előkészülettel fenséges kókuszpalacsintával lephetjük meg magunkat vagy a család tagjait.