Rizs

Nézet:
Sorrend:

A barna rizs attól barna, hogy hántolás után nem fényezik (azaz nem koptatják le róla a pelyvás héj alatti ún. ezüsthártyát), emiatt magasabb a tápértéke valamint vitamin és ásványianyag tartalma.

Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó rizsszemeket a hántolást követően egy speciális eljárással bemetszik, így a főzési idő lerövidül, míg a rizs tápanyagokban gazdag ezüst hártyája megmarad.



645 Ft

A rizs az egyik legalapvetőbb élelmiszer, teljes értékű protein forrás, amely a fehérjék mind a 9 esszenciális aminosav összetevőjét tartalmazza. Kizárólag ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 

A hosszú szemű rizsszemek a főzésnél nem tapadnak össze, pergősek maradnak, így elsősorban hagyományos köretnek, rizottónak valók. Kétszeres mennyiségű vízben fedő alatt 15 percig főzzük.


655 Ft
Nézet:
Sorrend: