Parajdi só

Nézet:
Sorrend:
-10%

NetbioHónap 2024.04.28-ig 10% kedvezménnyel

Vegyszer és adalékanyag-mentes, természetes só, Erdély leghíresebb bányájából.

 

490 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
440 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.04.01 - Vége: 2024.04.28
Akcióból hátralévő idő:

Dr. Natur étkek, Parajdi só (Székely só). Sütéshez-főzéshez, ivó- és fürdőkúrákhoz. Paleo, Lúgosító

Sóbányája nem csak a távoli egzotikus országoknak lehet.
Tőlünk nem is olyan messze (szívünkhöz mindenképp közel), épp Erdélyben, Parajdon található Európa egyik legnagyobb, legkiválóbb, magas ásványi anyag tartalommal rendelkező só tartaléka.

A parajdi só szürke színét a benne található iszapnak köszönheti, melyet, szemben más természetes sókkal, a székely sóból nem vonnak ki.


Tudtad a sókról?

A só nem más, mint folyékony napenergia kristályrácsokban tárolva? Benne van az a napfény, ami 250 millió éve kiszárította az Ősóceánt. Amint vizet kap, a szerkezete megváltozik, elemei ionizálódnak és újra életadó közeggé válik aszerint, hogy milyen ásványokat zárt magába eredetileg. Ezért különböznek még a természetes sók is: ahány sóbánya, annyiféle só – annyifélét ér.

 

620 Ft

Az erdélyi kincs az egyik legjobb minőségű só: nem jódozott és természetes tisztaságú.

Háztartásunkban leggyakrabban a konyhai sóval találkozunk, ám az emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajtáknak -ahogy a parajdi sónak is- sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint tisztított társainak.

A Nature Cookta Étkezési Parajdi sót külső környezeti hatásoktól védett helyről szerzik be. Különlegességét tovább növeli, hogy kizárólag kézzel bányásszák, apró darabokra aprítják. Megtartja a lehető legtermészetesebb mivoltát és tulajdonságait. Az egyik legjobb hatású összetétel semmiféle adalékanyagot és csomósodásgátló szert nem tartalmaz, ellenben számos ásványianyagot és nyomelemet rejt magában.

Főzéskor, sütéskor mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. Nyugodtan használhatjuk a hagyományos, asztali só helyett húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, ?sóágyakhoz? is.

Érdemes ezzel a sóval tartósítania a káposztát, hogy a levele ropogós maradjon.
Elősózás a baromfihúsoknál és a halaknál ajánlott.

A bárányhúst a sütés előtt 24-48 órával előbb javasolt besózni, így íze sokkal teltebb és ízletesebb lesz. A kivételes só gazdagabb ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. Segítségével saját szánk íze szerint formálhatjuk finomságainkat.

830 Ft
Nézet:
Sorrend: