Parajdi só

Nézet:
Sorrend:

Dr. Natur étkek, Parajdi só (Székely só). Sütéshez-főzéshez, ivó- és fürdőkúrákhoz. Paleo, Lúgosító

Sóbányája nem csak a távoli egzotikus országoknak lehet.
Tőlünk nem is olyan messze (szívünkhöz mindenképp közel), épp Erdélyben, Parajdon található Európa egyik legnagyobb, legkiválóbb, magas ásványi anyag tartalommal rendelkező só tartaléka.

A parajdi só szürke színét a benne található iszapnak köszönheti, melyet, szemben más természetes sókkal, a székely sóból nem vonnak ki.


Tudtad a sókról?

A só nem más, mint folyékony napenergia kristályrácsokban tárolva? Benne van az a napfény, ami 250 millió éve kiszárította az Ősóceánt. Amint vizet kap, a szerkezete megváltozik, elemei ionizálódnak és újra életadó közeggé válik aszerint, hogy milyen ásványokat zárt magába eredetileg. Ezért különböznek még a természetes sók is: ahány sóbánya, annyiféle só – annyifélét ér.

 

620 Ft

Az erdélyi kincs az egyik legjobb minőségű só: nem jódozott és természetes tisztaságú.

Háztartásunkban leggyakrabban a konyhai sóval találkozunk, ám az emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajtáknak -ahogy a parajdi sónak is- sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint tisztított társainak.

A Nature Cookta Étkezési Parajdi sót külső környezeti hatásoktól védett helyről szerzik be. Különlegességét tovább növeli, hogy kizárólag kézzel bányásszák, apró darabokra aprítják. Megtartja a lehető legtermészetesebb mivoltát és tulajdonságait. Az egyik legjobb hatású összetétel semmiféle adalékanyagot és csomósodásgátló szert nem tartalmaz, ellenben számos ásványianyagot és nyomelemet rejt magában.

Főzéskor, sütéskor mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. Nyugodtan használhatjuk a hagyományos, asztali só helyett húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, ?sóágyakhoz? is.

Érdemes ezzel a sóval tartósítania a káposztát, hogy a levele ropogós maradjon.
Elősózás a baromfihúsoknál és a halaknál ajánlott.

A bárányhúst a sütés előtt 24-48 órával előbb javasolt besózni, így íze sokkal teltebb és ízletesebb lesz. A kivételes só gazdagabb ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. Segítségével saját szánk íze szerint formálhatjuk finomságainkat.

830 Ft

Paleolit Parajdi Étkezési Só 1000 g

A legtöbb ember számára Só elsősorban ételízesítő, valójában ettől sokkal, de sokkal több. Miért?

Az emberi szervezet vízből és sóból áll. A só alatt nem a hagyományos értelemben vett finomított konyhasót értjük, hanem a természetben előforduló, eredeti állapotban előforduló sókat, melyben különböző minőségű és mennyiségű ásványi anyagok vannak.

465 Ft
Nézet:
Sorrend: