Dió

Nézet:
Sorrend:

Jó hatással van a koleszterinre és a vérnyomásra. Tartalmaz E vitamin, Omega 3 zsírsavakat, folsavat, cinket, szelént és rezet. Terhesség alatt fogyasztása kifejezetten javasolt. Hatékony gyomor-és bélhurut ellen.

Felhasználása:

Ajánljuk magában, desszertekhez

Elkészítése:

Fogyazsthatjuk magában, darálva vagy éppen pirítva.

Diéták:

0 vércsoport diéta során fogyást eredményez, AB vércsoport diéta során ajánlott

2 455 Ft

A dió az egyik legértékesebb csonthéjas gyümölcs, az egészség jelképe, hiszen bőségesen tartalmaz zsírsavat, fehérjét, ásványi anyagokat és vitaminokat.

Magas fehérje tartalma miatt a vegetáriánusok sok olyan tápanyaghoz juthatnak, amelyeket az ember hagyományosan csak állati táplálékokból vehet fel.

Ásványi anyagok közül kiemelten magas a kalcium, kálium, magnézium, foszfor, cink, mangán tartalma. Vitaminokból főként B1-, B2-, E és C-vitamin tartalma jelentős. Ezen kívül fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét.

1 550 Ft
Nézet:
Sorrend: