Csicseriborsó

Nézet:
Sorrend:

A csicseriborsó, glikémiás indexe meglehetően alacsony-30 körüli. Fogyasztásával tehát nem emelkedik meg hirtelen a vércukorszint, ráadásul hosszan tartó teltségérzetet eredményez. 20 %-ban fehérjét, 40 %-ban szénhidrátot, b1-vitamin- és b6-vitamint, valamint folsavat tartalmaz. Ásványi anyag tartalma is kedvező, sok magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz. 

Salátákhoz, hús- és halételek mellé köretként vagy levesbe ajánljuk. Felbontás után hűtve tárolandó.

1 005 Ft

Köretként, önmagában vagy kuszkuszhoz keverve, saláta formájában, vagy a híres marokkói tagine (egytálétel) fontos alapanyagaként is használható.

Valamint, k észíthetünk belőle levest, ragut, salátát, vagdaltat (falafel) vagy pástétomot (humusz) is.

 

695 Ft

A csicseriborsó nem csak feldolgozva kiváló, de természetes állapotában is fantasztikus kiegészítője ételeknek. Természetes ízek jellemzik, fogyasztásra kész állapota miatt előző este nem kell foglalkozni a beáztatással. Csonterősítő, méregtelenítő hatású, így diéták kiemelt eleme. Finom humusz, ragu, falafel készíthető belőle.

Adalékanyagok nélkül

425 Ft
Nézet:
Sorrend: