Gluténmentes tészta

Nézet:
Sorrend:

Gluténmentes tészta barna rizsből - Penne

A penne az olasz toll szóból eredeztető, származása tekintetében pedig azon ritka tésztafajták közé tartozik, melyek születését jól dokumentálták. 1865-ben Giovanni Battista Capurro tésztakészítő San Martino d’Albaro-ban készítette. Napjainkban két fő fajtáját tartják számon, a sima penne lisce-t és a barázdált penne rigate-t. Tradicionálisan al dante elkészítését javasoljuk, kiválóan alkalmas szószos ételekhez (pesto, marinara, arrabiata).

1 550 Ft

Gluténmentes tészta barna rizsből - Fusilli

Közép-Dél Itáliai eredetű, elnevezése a „fuso”, azaz orsó szóból származik. Három spirális irányban sodort szárnyból áll, így minden szósztípust remekül magában tart. Hagyományosan vékony drótok, vagy kötőtű köré tekerték, majd szárították. Kiváló alapanyag bármilyen szószhoz, tészta salátákhoz, vagy akár levesekhez is.  

1 550 Ft

Gluténmentes tészta szarvasgombás - Casarecce

A casarecce egy tradícionális szicíliai tészta. „Casereccio” „otthon készült” szóbol származik. A tésztát hagyományosan kisebb négyszögekből duplánn feltekerve készítették, és még készítik is napjainkban. A kíváló minőségű casarecce tészta ismérve a kicsit érdes felülete, ami alakja mellett tovább segíti a szószok tapadását. Jellemzően padlizsános, paradicsomos, sajtos és bazsalikomos ételekhez használják, de kíváló pestohoz is. 

1 800 Ft
Nézet:
Sorrend: