Sütemény keverék

Nézet:
Sorrend:

A gluténmentes gofri és palacsinta keverék alapjául rizst használunk. Teljes kiőrlésű rizslisztünk egyenesen a Bauckhof malomból származik, és tartalmazza a teljes kiőrlésű gabona összes összetevőjét.

A rizs természetesen gluténmentes és nem a fődarálóban őrlődik, hanem a gluténmentes darálóban. A két malom külön épületben helyezkedik el. A gluténmentes malomban molnármestereink csak gluténmentes alapanyagokat dolgoznak fel.

A csomag nem tartalmaz cukrot vagy cukorpótlót, ezért ideális kiadós palacsintákhoz. Az édes ételek elkészítéséhez hozzáadhat bármilyen édesítőszert. Minden palacsinta elkészíthető vegán módon. A csomagból hat gofri vagy hat palacsinta készülhet.

  • vegán
  • vegetáriánus
  • gluténmentes
1 335 Ft

Bauckhof Bio Harissa Falafel - gluténmentes 160 g

Elkészítési javaslat: A csomag tartalmát 200ml forrásban lévő vízzel elkeverjük és kb. 15 percig hagyjuk dagadni.A masszát még egyszer jól összekeverjük, nedves kézzel evőkanál méretű fasírozottakat formázunk belőle és forró olajban mindkét oldalát arany-barnára sütjük. Egy doboz tartalma körülbelül 16 falafel golyó elkészítéséhez elegendő.

1 400 Ft

Tej és tojás nélkül is készíthető, 6 db nagy vagy 12 db kicsi brownie-nak. Ellenőrzött gluténmentes termék.

Elkészítési javaslat tojással: Az elektromos sütőt 175 C-ra előmelegítjük. A Brownie-keveréket 200g lágy vajjal és 2db tojással összekeverjük. Ezután lassan hozzáadunk 100ml tejet. A masszát sütőformába tesszük, elsimítjuk és a sütő középső részén kb. 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. Szeletekre vágjuk és adott esetben, körben a szélét még melegen megehetjük.

Vegán elkészítés: Az elektromos sütőt 175 C-ra előmelegítjük. Először 150g margarint felolvasztunk és 100ml hideg vizet, rizstejet vagy szójatejet adunk hozzá. A Brownie-keveréket egy tálba öntjük és két simított teáskanál szentjánoskenyérmaglisztet vagy két simított evőkanál szójalisztet keverünk hozzá. A margarin-víz keveréket hozzáadjuk és egyenletes tésztává összekeverjük. A tésztát sütőformába tesszük és elsimítjuk.
A sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük.

Csokis muffin: A Brownie-keveréket 4 tojással, 200g lágy vajjal, 2 teáskanál sütőporral és 50g keményítővel összekeverjük. A masszát kb.15 muffin-formába szétosztjuk és 175 C-on 25 percig sütjük.

Csokis sütemény: Mint a csokis muffin. A masszát egy 26cm-es tepsibe vagy kuglóf-formába tesszük és 175 C-on 60 percig sütjük.

Csokis öntet: 150g porcukrot, 50g kakaót, 50g lágy vajat, 2 evőkanál forró vizet összekeverünk és a jól kihűlt Brownie-ra, muffinokra vagy a csokis süteményekre simítjuk.

További Brownie variációk:
- dupla csokoládés:
100g csokicseppet vagy darabolt csokoládét adunk hozzá
- extra nyúlós: 2 evőkanál cukorrépaszirupot keverünk hozzá
- klasszikus: 120g aprított mogyorót adunk hozzá
- gyümölcsös: egy szeletelt banánt adunk hozzá.

2 620 Ft
Nézet:
Sorrend: