Sütemény keverék

Nézet:
Sorrend:

Bauckhof Bio almás-crumble muffinkeverék, gluténmentes, demeter 400g

A csomag tartalma: 400g tészta-alapkeverék és 12db változó mintájú muffin sütőpapír.

Átlagos tápérték/100 g süteménykeveréknél: Energia: 1575kJ/373kcal, Zsír: 4,3g ebből telített zsírsavak: 0,7g Szénhidrát: 72g, ebből cukor: 29g Élelmi rost: 6,2g Fehérje: 8,5g Só: 0,75g

Az almás-morzsás muffin süteménykeverék elkészítése 15 perc, a sütési idő kb.30 perc.

Elkészítés tojással: Szüksége lesz 175g lágy vajra, 1 tojásra, 200g felkockázott alma. Opcionálisan fél teáskanál fahéj, 30g manduladarabok a tetejére. Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra, és készítsen elő egy 12-es muffin sütőformát kibélelve. Muffinforma nélkül is elkészíthető, egyszerűen egy tepsibe formázni a muffinokat. Tegye egy tálba a sütőkeveréket. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, és kézzel vagy mixerrel (tésztahorog) addig keverjük, amíg omlós tészta nem lesz. A tészta 1/3-át kivesszük és félretesszük a morzsás tetejéhez. A többi tésztához adjuk a felkocká-zott almát, és egyenletesen összekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffinformákban, ehhez egy evőkanál segítségével kanalazzuk ki a tészta púpozott részét, a formákba töltjük és enyhén lenyomkodjuk. Opcionálisan keverje össze a tésztát a morzsás feltéthez fahéjjal és mandulaszeletekkel. Egyenletesen oszlassuk el a szórásokat a muffinok tetején.

A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 30 percig süsse. Fogyasztás előtt hagyja kihűlni a sütőrácson.

2 340 Ft

Bauckhof Bio csokitorta süteménykeverék, demeter 510 g

A csomag tartalma: 400g tészta-alap keverék, 110g krém-alap keverék

Átlagos tápérték/100 g süteménykeveréknél: Energia: 1514kJ/357kcal, Zsír: 1,8g ebből telített zsírsavak: 0,8g Szénhidrát: 74g, ebből cukor: 33g Élelmi rost: 4,6g Fehérje: 8,0g Só: 0,97g

A csokoládétorta elkészítése 20 perc, kb. 35 perc sütéssel.

Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 90g olajra (sütő, vagy süteményolaj), 250ml vízre, 1,5 evőkanál citromlére. A krémhez 600ml tejszínre, 150ml tejre.  Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra, és készítsen elő egy 25 cm-es sütőformát sütőpapírral kibélelve. Ügyeljen arra, hogy a papír szorosan álljon a sütőformában. Egy tálba tegyük a  tészta-alap keveréket. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. Öntsük a tésztát a sütőformába, és tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, közepes fokozatra. A sütési idő kb. 35 perc. A megsült torta alapot hagyja jól kihűlni. Távolítsuk el a sütőpapírt és vágjuk szét az alapot 1x vízszintesen. Mindkét alapot tegyük félre. A csokoládékrémhez egy nagy, magas keverőtálba öntsük a folyékony tejszínt, a tejet és a krém-alap keveréket és röviden keverje meg a kézi mixerrel a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton. Ha a krém kenhető állagú, akkor kész. Tortalapra helyezzük az alsó tésztát, majd a csokikrém 1/3-át egyenletesen elkenjük a széléig. Rátesszük a második réteget tésztalapot, és rákenjük a krém további 1/3-át. A maradék krémmel megkenjük a torta oldalát. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tortát. Tetszés szerinti dekorációval díszítjük.

3 430 Ft

A gluténmentes gofri és palacsinta keverék alapjául rizst használunk. Teljes kiőrlésű rizslisztünk egyenesen a Bauckhof malomból származik, és tartalmazza a teljes kiőrlésű gabona összes összetevőjét.

A rizs természetesen gluténmentes és nem a fődarálóban őrlődik, hanem a gluténmentes darálóban. A két malom külön épületben helyezkedik el. A gluténmentes malomban molnármestereink csak gluténmentes alapanyagokat dolgoznak fel.

A csomag nem tartalmaz cukrot vagy cukorpótlót, ezért ideális kiadós palacsintákhoz. Az édes ételek elkészítéséhez hozzáadhat bármilyen édesítőszert. Minden palacsinta elkészíthető vegán módon. A csomagból hat gofri vagy hat palacsinta készülhet.

  • vegán
  • vegetáriánus
  • gluténmentes
1 335 Ft

Bauckhof Bio Harissa Falafel - gluténmentes 160 g

Elkészítési javaslat: A csomag tartalmát 200ml forrásban lévő vízzel elkeverjük és kb. 15 percig hagyjuk dagadni.A masszát még egyszer jól összekeverjük, nedves kézzel evőkanál méretű fasírozottakat formázunk belőle és forró olajban mindkét oldalát arany-barnára sütjük. Egy doboz tartalma körülbelül 16 falafel golyó elkészítéséhez elegendő.

1 400 Ft

Bauckhof Bio sajtkrémes torta süteménykeverék, gluténmentes, demeter 385 g

A csomag tartalma: 225g tészta-alap keverék, 120g krém-alap keverék, és 40g gyümölcsbevonó alap. A sajtkrém tortakeverék elkészítése 15 perc, 2 óra hűtéssel.

Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, szóját és szezámot tartalmazhat.

Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 70g lágy vajra, a krémhez 600ml tejszínre, 500g zsírszegény krémsajtra. A gyümölcsbevonathoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan 1 doboz mandarin vagy őszibarackbefőtt. Egy 25cm-es sütőforma alját béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöket jól csepegtessük le, a levet tegyük félre a gyümölcstükörhöz. A vajat vagy a margarint az alapkeverékkel kézzel gyúrjuk addig, amíg tömörebb tésztát nem kapunk. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanállal vagy kézzel nyomkodjuk egyenletesen vékonyan, sima alapra. Jobban szereti az alsó ropogós tésztát? A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 13 percig süsse 180 °C fokon. Hagyja kihűlni. A krémhez tegye a folyékony tejszínt, krémsajtot, és a krém-keveréket egy magas keverőtálba. Mixerrel krémes állagúvá keverjük. Osszuk el egyenletesen a gyümölcsöket az alján. Ezután a krémet a formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, hűtőbe tesszük, amíg a felső gyümölcs-tükör elkészül: egy edényben habverővel összekeverjük a félretett gyümölcslevet és a gyümölcsbevonathoz való keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk. Amint a gyümölcs besűrűsödött, levesszük a tűzről. Gyorsan és egyenletesen kenjük a krémre, óvatosan szétterítve. Legalább két órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt egy késsel lazítsa meg a forma szélét, majd távolítsa el a formát.

3 270 Ft

Bauckhof Bio sajttortás brownie süteménykeverék, gluténmentes 350 g

Könnyű, csokoládés-krémes süteményhez

Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, tejfehérjét, szóját és szezámot tartalmazhat.

A csomag tartalma: 300g tészta-alapkeverék és 50g krém-alapkeverék

A sajttorta-brownies süteménykeverék elkészítése 15 perc, a sütési idő kb.40 perc.

Elkészítés tojással: A tésztához szüksége lesz 125g lágy vajra, 1 tojásra, 100ml tejre. A krémhez 250g zsírszegény sajtra, 1 tojásra. Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra. Egy 25cm átmérőjű sütőformát béleljen ki sütőpapírral. A brownie-tésztához való sütemény-keveréket tegye egy keverőtálba és a vajjal, a tojással és a tejjel keverje ki. Egy másik tálban a sajtortás krém-keveréket a zsírszegény sajttal és tojással keverje ki.

A tésztához való keveréket a sütőformába töltse be és terítse szét egyenletesen. Ezt követően a sajttorta-krémet egy evőkanál segítségével foltokban terítse szét a tetején. A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 40 percig süsse.  Fogyasztás előtt hagyja jól kihűlni.

2 570 Ft

Tej és tojás nélkül is készíthető, 6 db nagy vagy 12 db kicsi brownie-nak. Ellenőrzött gluténmentes termék.

Elkészítési javaslat tojással: Az elektromos sütőt 175 C-ra előmelegítjük. A Brownie-keveréket 200g lágy vajjal és 2db tojással összekeverjük. Ezután lassan hozzáadunk 100ml tejet. A masszát sütőformába tesszük, elsimítjuk és a sütő középső részén kb. 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. Szeletekre vágjuk és adott esetben, körben a szélét még melegen megehetjük.

Vegán elkészítés: Az elektromos sütőt 175 C-ra előmelegítjük. Először 150g margarint felolvasztunk és 100ml hideg vizet, rizstejet vagy szójatejet adunk hozzá. A Brownie-keveréket egy tálba öntjük és két simított teáskanál szentjánoskenyérmaglisztet vagy két simított evőkanál szójalisztet keverünk hozzá. A margarin-víz keveréket hozzáadjuk és egyenletes tésztává összekeverjük. A tésztát sütőformába tesszük és elsimítjuk.
A sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük.

Csokis muffin: A Brownie-keveréket 4 tojással, 200g lágy vajjal, 2 teáskanál sütőporral és 50g keményítővel összekeverjük. A masszát kb.15 muffin-formába szétosztjuk és 175 C-on 25 percig sütjük.

Csokis sütemény: Mint a csokis muffin. A masszát egy 26cm-es tepsibe vagy kuglóf-formába tesszük és 175 C-on 60 percig sütjük.

Csokis öntet: 150g porcukrot, 50g kakaót, 50g lágy vajat, 2 evőkanál forró vizet összekeverünk és a jól kihűlt Brownie-ra, muffinokra vagy a csokis süteményekre simítjuk.

További Brownie variációk:
- dupla csokoládés:
100g csokicseppet vagy darabolt csokoládét adunk hozzá
- extra nyúlós: 2 evőkanál cukorrépaszirupot keverünk hozzá
- klasszikus: 120g aprított mogyorót adunk hozzá
- gyümölcsös: egy szeletelt banánt adunk hozzá.

2 620 Ft

Bauckhof Bio vakondtúrás süteménykeverék, demeter 350 g

A csomag tartalma: 250g tészta-alapkeverék és 100g krém-alapkeverék

A vakondtúrás süteménykeverék elkészítése 20 perc, a sütési idő kb. 25 perc.

Elkészítés tojással: A tésztához szüksége lesz 2 tojásra, 75g lágy vajra, 75ml tejre. A krémhez 600ml tejszínre, 100ml tejre. Opcionálisan gyümölcsre a töltelékhez (kb. 400g eper vagy 3 banán). Melegítse elő alul és felül a sütőt 175°C-ra. Egy 25cm átmérőjű sütőformát béleljen ki sütőpapírral. A sütemény-keveréket tegye egy keverőtálba. Tegye hozzá a tojást, vajat és a tejet, mixerrel keverje simára. Töltse be a formába a tésztát, simítsa el egyenletesen és a formát helyezze az előmelegített sütő közepére. A sütési idő kb. 25 perc, ezután hagyjuk teljesen kihűlni a tortát. Távolítsuk el a sütőpapírt, és helyezzük az alapot egy tortalapra, majd egy kanál segítségével mélyítsünk ki kb. 0,5-1 cm-t a tortából, 1-2 cm-es szegélyt hagyva. Az eltávolított tésztát egy tálban durvára morzsoljuk, és félretesszük. Töltse meg a kivájt alapot a választott gyümölccsel, eperrel vagy felezett banánnal. A krémhez tegyük a folyékony tejszínt a tejjel egy nagy, magas keverőpohárba, és röviden keverjük a kézi mixerrel a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton. Lassan öntsük hozzá a borításhoz való keveréket. Amikor a krém kenhető állagú, akkor kész. A krémet dombos mintázatban kenjük a gyümölccsel megrakott alapra. A félretett morzsával körös-körül befedjük a krémhalmokat, a morzsát enyhén megnyomkodjuk. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tortát.

3 520 Ft
Nézet:
Sorrend: