Bauckhof Bio süteménykeverék, Brownies süteménykeverék, gluténmentes 400 g

Bauckhof Bio süteménykeverék, Brownies süteménykeverék, gluténmentes 400 g

Bauckhof Bio süteménykeverék, Brownies süteménykeverék, gluténmentes 400 g

1 440 Ft

Tej és tojás nélkül is készíthető, 6 db nagy vagy 12 db kicsi brownie-nak. Ellenőrzött gluténmentes termék.

Elkészítési javaslat tojással: Az elektromos sütőt 175 C-ra előmelegítjük. A Brownie-keveréket 200g lágy vajjal és 2db tojással összekeverjük. Ezután lassan hozzáadunk 100ml tejet. A masszát sütőformába tesszük, elsimítjuk és a sütő középső részén kb. 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. Szeletekre vágjuk és adott esetben, körben a szélét még melegen megehetjük.

Vegán elkészítés: Az elektromos sütőt 175 C-ra előmelegítjük. Először 150g margarint felolvasztunk és 100ml hideg vizet, rizstejet vagy szójatejet adunk hozzá. A Brownie-keveréket egy tálba öntjük és két simított teáskanál szentjánoskenyérmaglisztet vagy két simított evőkanál szójalisztet keverünk hozzá. A margarin-víz keveréket hozzáadjuk és egyenletes tésztává összekeverjük. A tésztát sütőformába tesszük és elsimítjuk.
A sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük.

Csokis muffin: A Brownie-keveréket 4 tojással, 200g lágy vajjal, 2 teáskanál sütőporral és 50g keményítővel összekeverjük. A masszát kb.15 muffin-formába szétosztjuk és 175 C-on 25 percig sütjük.

Csokis sütemény: Mint a csokis muffin. A masszát egy 26cm-es tepsibe vagy kuglóf-formába tesszük és 175 C-on 60 percig sütjük.

Csokis öntet: 150g porcukrot, 50g kakaót, 50g lágy vajat, 2 evőkanál forró vizet összekeverünk és a jól kihűlt Brownie-ra, muffinokra vagy a csokis süteményekre simítjuk.

További Brownie variációk:
- dupla csokoládés:
100g csokicseppet vagy darabolt csokoládét adunk hozzá
- extra nyúlós: 2 evőkanál cukorrépaszirupot keverünk hozzá
- klasszikus: 120g aprított mogyorót adunk hozzá
- gyümölcsös: egy szeletelt banánt adunk hozzá.