Fűszer, egész, mono

Nézet:
Sorrend:

A hibiszkusz tea ivásával jelentősen csökkenthet a vérnyomás, valamint az érrendszeri és a vese megbetegedésének kockázatát is csökkenti.

A hibiszkusz tea anthocyanin és más összetevői antioxidánsként is működnek, megtisztítják a szervezetet a szabadgyököktől, csökkentik a szív megbetegedésének és a rák kialakulásának kockázatát, valamint az öregedés hatásait.

450 Ft

Az egynyári, lágyszárú növény virágját hasznosítjuk fűszerként. Hazánkban a középkor óta termesztik és használják. A virágok vörös szirmait leszedik, majd szárítják. Illata jellegzetes, íze kissé kesernyés. Főként színező képessége miatt vált népszerűvé. Használhatjuk levesek, tészták, rizsételek, sajtkrémek, mártások ízesítésére és színesítésére.

810 Ft

A Dél-Ázsiában honos örökzöld cserjének a termése adja a fűszert. A csillag alakú termés minden csúcsában, egy-egy mag található. Íze és illata az ánizsra hasonlít. A hibátlan csillagánizs gyönyörű formája, már önmagában is pompás látványt nyújt. Gyümölcslevesek, sütemények és kompótok fűszerezéséhez kiválóan alkalmas. Őrlemény formájában, fűszerkeverékekben is felhasználják.

380 Ft

A zellerfélék családjába tartozó évelő növény termése adja a fűszert. Illata kissé kámforos, íze az ánizshoz hasonló, enyhén kesernyés és édeskés egyben.

Levesekben és halételekben használják általában, de a káposztából készült ételekhez, vagy páclé készítéséhez is kiváló.

370 Ft

Burmában őshonos, akár három méter magasra is megnövő, örökzöld fa kérge adja a fűszert.
A lehántott kérget darabolják, amely szárításkor felpöndörödik és elnyeri mindenki által ismert alakját.
A fahéj illata egzotikus, aromája édes, enyhén csípős.

Ha valaki a fahéj felhasználására gondol, azonnal az édességek, sütemények, vagy a gyümölcsleves jut az eszébe. Azonban a húsételek, vagy a rizsből készült sós ételek ízeit is érdemes gazdagítani ezzel a remek fűszerrel.

520 Ft

Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert.

A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű. Ízük csípős, illatuk csak a magok törése vagy őrlése után jelenik meg. A fehér mustár enyhén csípős, a fekete mustár ereje intenzívebb, némi kesernyés beütéssel.

Az asztali mustár alapanyaga, valamint sültek, fűszerkeverékek, pácok és savanyúságok ízesítőinek egyik gyakori összetevője.

370 Ft

A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.

Csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert. Őrölve és egészben egyaránt felhasználjuk.

Az egész borsszemek légmentesen lezárt edényben, szinte korlátlan ideig megőrzik élvezeti értéküket.


A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő. A szemeket érett állapotukban szedik, majd több napon keresztül áztatják, hogy a héjuk megpuhuljon. Ezt követően eltávolítják a szemek külső felületét, majd szárítják. Aromája lágyabb, kellemesebb és kevésbé csípős, mint a feketeborsé.

510 Ft

A boglárkafélék családjába tartozó növény, háromszögletű, matt fekete színű magját hasznosítjuk fűszerként.

A szétmorzsolt magok illata és íze a borshoz hasonlít, enyhe zöldfűszeres beütéssel.

Az Indiai konyha kedvelt fűszere, lencséből készült ételekben, savanyúságokban, mártásokban és péksütemények készítésénél használják fel.

A feketeköménnyel megszórt naan kenyér jól példázza a fekete kömény nagyszerű ?képességeit?.

395 Ft

Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű.

Ízük csípős, illatuk csak a magok törése vagy őrlése után jelenik meg. A fehér mustár enyhén csípős, a fekete mustár ereje intenzívebb, némi kesernyés beütéssel.

A fekete mustármag az indiai ételek gyakori ízesítője, egészben pirítva, vagy fűszerkeverékekben őrölt formában használják fel.

395 Ft

A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.

Csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert. Őrölve és egészben egyaránt felhasználjuk.

Az egész borsszemek légmentesen lezárt edényben, szinte korlátlan ideig megőrzik élvezeti értéküket.


A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő.


Feketebors:
az éretlen szemeket szüretelik, majd szárítják, ennek köszönhetően alakul ki ráncos felülete és fekete színe. A feketebors aromái a legerősebbek.

 

415 Ft

A Földközi-tenger vidékéről és Nyugat-Ázsiából származó növény, sárgás színű magja és levelei adják a fűszert.

Íze és illata a curry levélhez hasonlít, de nem annyira intenzív.

A magok kemények és nehezen őrölhetőek házilag. Magja az indiai curry fűszerkeverékekben, lencse- és burgonya ételekben gyakori összetevő. Jól illeszkedik a csirke-, vagy halételekhez és a hozzájuk tartozó mártásokhoz, továbbá a zöldséges curry-k ízesítéséhez is kiválóan használható.

Származási hely: India

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

350 Ft

A zellerfélék családjába tartozó évelő növény termése adja a fűszert.
Illata kissé kámforos, íze az ánizshoz hasonló, enyhén kesernyés és édeskés egyben.

Levesekben és halételekben használják általában, de a káposztából készült ételekhez, vagy páclé készítéséhez is kiváló.

Származási hely: Magyarország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

370 Ft

A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában.

A szemek pirítás után enyhe citrusos illatot árasztanak, egy kevés narancsos ? édeskés ízzel.

Széleskörűen felhasználható, sültek, pácok, marinádok, savanyúságok, kolbász vagy sonka fűszerezéséhez. Citrusos aromája jól illik a halételekhez és mártásokhoz.

Származási hely: Moldávia

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
330 Ft
Nincs raktáron

A narancsvirág illata rendkívül intenzív, ezért számos területen felhasználják, például aroma, vagy illóolaj készül belőle, de szárítottan is használják a konyhákban ízesítésre, díszítésre, illetve teafüvek alapanyagaként. 

A narancsvirág nyugtató, fájdalomcsillapító és görcsoldó hatású és, nem utolsó sorban már évezredek óta használt, elismert afrodiziákum. 

Használhatjuk édes sütemények, krémek, habok készítéséhez, de ízesíthetünk vele koktélokat, teát is.

 

480 Ft

Külsejében a fűszerköményre hasonlít, de ízében teljesen eltérő.

Enyhén füstös, kesernyés aromájának köszönhetően a világ egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott fűszere.

Egészben, vagy őrölve egyaránt felhasználjuk. Hazánkban is fokozatosan nő az ismertsége és elismertsége.

Nehéz olyan India ételt találni, melyben ne lenne római kömény. Valamennyi curry és masala alapvető alkotóeleme. A dél- és közép-amerikai konyhákban is előszeretettel használják, akárcsak Észak-Afrikában. A közel-keleti kenyérfélék és péksütemények készítésénél is gyakori ízesítő.

Származási hely: India

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
495 Ft

Bár külső megjelenésében hasonló, de semmilyen köze sincs a borshoz és nem is helyettesíthető vele.

A Dél-Amerikában őshonos borsfa termése adja a fűszert, íze enyhén édeskén, kesernyés.

Halételekhez, sültekhez, sós és édes mártásokhoz adhatjuk.

Adagolásával óvatosan kell bánni, mert nagy mennyiségben irritációt és hányingert okozhat!

Származási hely: Brazília

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
370 Ft

Az örökzöld Pimenta fák termésének magjai adják a fűszert. A magokat zölden szedik le, melyek a szárítást követően megbarnulnak és felületük ráncos lesz.

Illata a szegfűszeghez hasonló, némi fahéjas beütéssel, íze a borsra emlékeztet és hasonlóan csípős. Kolumbusz Kristóf haláláig abban a hitben élt, hogy a Karib-szigeteken borsot talált. Nevét is innen kapta, spanyolul a ?Pimienta? borsot jelent.

Hal és húsételek pácolásához, raguk, mártások készítéséhez, pástétomok ízesítéséhez használhatjuk.

Származási hely: Mexikó

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
435 Ft

Egy örökzöld mirtuszféle piros virágbimbói adják a fűszert. Barna színüket a szárítást követően nyerik el, alakjuk egy szögre emlékeztet, innen ered a szegfűszeg elnevezés.

Elsősorban sütemények, édességek, forralt bor, kompót, vagy befőtt készítésénél használhatjuk, de a sült húsoknak is pikáns aromát kölcsönöz.

Származási hely: Zanzibar

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
480 Ft

Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. 

A szerecsendió kellemes, egyedi aromájú fűszer, amely nagyon intenzív, ezért érdemes óvatosan adagolni.

Hús-, vagy zöldség ételekhez egyaránt jól illeszkedik, de mártásokat, vagy édes krémeket is gazdagíthatunk aromáival.

Származási hely: Siau Ambon/Indonézia

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
785 Ft
 
Nézet:
Sorrend: