Szűrt, színtelen, illatmentes, 100% natúr kókuszolaj sütéshez, főzéshez ? ajánlott mindenkinek, aki egészségesen akar táplálkozni.
A termék 25°C alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul, hűtést felbontás után nem igényel.
A kókusz húsából préselt nyersolajat tisztítják, szűrik, szagtalanítják. Az így készült kókuszolaj tiszta, illatmentes. Nagyon jól használható sütéshez, főzéshez és a magyar konyha ízvilágát sem befolyásolja.
A Magyar Cukorbetegek Szövetségének állítása szerint cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a sejteket. A kókuszolaj 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll, transzzsírsavat nem tartalmaz.
Kitűnően használható sütéshez, 198°C-ig nem oxidálódik. Közel 50% laurinsav tartalma miatt antibakteriális hatása van.
Főbb zsírsav összetétele: laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. Étkezési célú felhasználása mellett használható még bőr és hajápolásra.
Tartósítószert nem tartalmaz és nem hidrogénezett.