Mono illóolajok

Nézet:
Sorrend:

Aromax bergamott illóolaj 10 ml

100% tisztaságú, bevizsgált, esszenciális illóolaj.

Friss, citrusos illatú illóolaj belégzésre. Hatását népgyógyászati adatok igazolják.

A bergamottfa éretlen vagy érett terméséből nyert illóolaj közérzetjavító hatású, segíthet a szorongás- és stresszoldásban, valamint álmatlanság esetén.

3 990 Ft

Aromax bio borsosmentaolaj 10 ml

A borsosmenta (Mentha piperita) a hazai kertekben is könnyen termeszthető, közkedvelt évelő gyógy-, fűszer- és teanövény.

Találkozhatunk vele borsmenta, angol menta és mithen menta néven is. Kellemesen illatozó, lándzsa alakú leveleiről, lilás színű virágzatáról könnyen felismerhető gyógynövény.

3 455 Ft

Aromax bio citromolaj 10 ml

A citrom (Citrus limonum) a citrusnemzetség egyik faja, termése közkedvelt és igen egészséges déligyümölcs.

Találkozhatunk vele valódi citrom, európai citrom és közönséges citrom néven is. 

Levele, termésének héja fűszerként, gyógynövényként, a gyümölcshús leve pedig teák, frissítő nyári italok ízesítőjeként is használatos.

3 455 Ft

Aromax bio eukaliptuszolaj 10 ml

Az eukaliptusz (Eucalyptus globulus) Ausztráliában és Tasmániában őshonos fa vagy cserje.

Levelét, hajtásait, törzsét sokféleképpen felhasználják, ezért nagyon fontos haszonfa.

Találkozhatunk vele lázfa vagy ausztráliai mahagóni néven is. Hamvaskék, ezüstös levele és dekoratív megjelenése miatt hazánkban is egyre népszerűbb a kertészek körében teleltetést igénylő, dézsás növényként.

Az eukaliptuszolajat a tasmániai eukaliptuszfa levélzetéből és fiatal ágaiból nyerik.

A BIO eukaliptuszolaj 100%-os tisztaságú, vegán, állatokon nem tesztelt termék.

Az eukaliptusz illóolaja frissítő hatással rendelkezik, segíthet a nyákoldásban, a gyulladáscsökkentésben, és köptető hatása is van. Csecsemőknél és 5 éves kor alatti gyermekeknél ne használjuk ezt az olajat!

3 455 Ft

Aromax bio indiai teafaolaj 10 ml

A teafa (Melaleuca alternifolia) az ázsiai konyhában igen kedvelt fűszer- és gyógynövény.  

Találkozhatunk vele valódi citromos fűszercirok néven is. 

Meleg- és fényigényes növény, hosszúkás, élénkzöld felálló leveleiről és jellegzetes illatáról könnyen felismerhető.

A teafaolajat a teafa levélzetéből és gallyaiból nyerik.

A BIO teafaolaj 100%-os tisztaságú, vegán, állatokon nem tesztelt termék. 

A fűszeres, kámforos illatú teafa illóolajat használhatjuk aromaterápiás célokra, légtérfrissítésre, aromafürdőhöz, belégzésre, bőrápolásra és otthonunk tisztán tartására. 5 éves kor alatti gyermekeknél ne alkalmazzuk.

3 455 Ft

Aromax bio levendulaolaj 10 ml

A francia levendula (Lavandula angustifolia) egy Dél-Európában őshonos évelő félcserje, de a hazai éghajlatot is igen jól viseli.

Találkozhatunk vele közönséges, keskenylevelű, orvosi, illatos vagy valódi levendula néven is.

Lilás árnyalatú, karakteres illatú virágzata lenyűgöző szépségű, gyógy- és fűszernövényként is közkedvelt. 

A francia levendulaolajat a közönséges levendula friss, virághozó ágvégeiből nyerik. Kevesebb ugyan az illóolaj tartalma, mint az angol levendulának, de jobb minőségű és illatosabb annál.

A BIO francia levendulaolaj 100%-os tisztaságú, vegán, állatokon nem tesztelt termék

A friss, karakteres, illatú BIO francia illóolajat használhatjuk aromaterápiás célokra, légtérfrissítésre, belégzésre és bőrápolásra, rovarcsípésre és otthonunk tisztán tartására is. 

3 455 Ft

Aromax bio rozmaringolaj 10 ml

A rozmaring (Rosmarinus officinalis) az árvacsalánfélék családjába tartozik, közismert és nagyon kedvelt fűszer- és gyógynövény.  A finoman illatozó, dekoratív, örökzöld félcserje a hazai kertekben is népszerű.

A rozmaringolajat a rozmaring levélzetéből és virágos-leveles ágvégeiből nyerik.

A BIO rozmaringolaj 100%-os tisztaságú, vegán, állatokon nem tesztelt termék. 

A kellemesen fűszeres, kissé kámforos illatú illóolajat használhatjuk aromaterápiás célokra, légtérfrissítésre, aromafürdőhöz, belégzésre, bőr- és hajápolásra, valamint rovarűzésre.

A rozmaring illóolaja segíti a szellemi tevékenységet és a koncentrációt. Csillapíthatja a mozgásszervi panaszokat, alkalmazhatjuk stresszoldásra, memóriajavításra és rovarűzésre is.

3 360 Ft

Aromax boróka illóolaj 10 ml

100% tisztaságú, bevizsgált, esszenciális illóolaj.

Fűszeres illatú illóolaj aromaterápiára. Hatását népgyógyászati adatok igazolják.

A boróka tobozbogyójából nyert illóolaj belégzése csökkentheti a légúti megbetegedésekkel járó panaszokat.

Kiváló légfrissítő és szagtalanító. Mozgásszervi panaszok esetén kihasználhatjuk vérkeringést fokozó és gyulladáscsökkentő hatásait is.

Használata: Légfrissítésre, párologtatásra, bőrápolásra, aromafürdőhöz.

1 890 Ft

Aromax édeskömény illóolaj 10 ml

100% tisztaságú, bevizsgált, esszenciális illóolaj.

Édeskés illatú illóolaj aromaterápiás célokra. Hatását népgyógyászati adatok igazolják.

Az édeskömény érett, szárított, összezúzott hajtásaiból nyert illóolaj segíthet légúti megbetegedésekhez kapcsolódó panaszok enyhítésében, valamint használhatjuk többek közt száj- és körömápolásra is.

Használat: Párologtatásra, inhalálásra, száj- és körömápolásra.

1 675 Ft

Aromax homoktövis olaj 50 ml

A homoktövisolaj (Hippophaë oleum) az ezüstfafélék családjába (Elaeagnaceae) tartozó homoktövis (Hippophaë rhamnoides L.) frissen összeroppantott terméseiből szezámmagolajjal készült olajos kivonat.

Javasolt alkalmazás: bőrápoló, bőrvédő, elsősorban fénykárosodott bőr ápolására

A növény termései zsíros olajat, karotinoidokat, flavonoidokat, C-vitamint és szerves savakat tartalmaznak.

5 025 Ft

Az elsősorban fűszernövényként ismert kerti bazsalikom (Ocimum basilicum) virágzó hajtásaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert illóolaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, görcsoldó és idegrendszeri szabályozó (feszültségoldó, figyelmet összpontosító) hatásokkal bír. 
 

  • Fontosabb alkalmazási területei: emésztőrendszeri panaszok és megbetegedések, a szájüreg gyulladásos megbetegedései és különböző sebek kezelése. 
  • Fontosabb felhasználási formái: különböző kivonatok, szájápoló oldatok, krémek és aromalámpás párologtatás.



2 165 Ft

A borsosmenta (Mentha x piperita) virágzó hajtásaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert olaj antimikrobiális, emésztésjavító, epehajtó, görcsoldó, frissítő, helyi érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: különböző emésztőrendszeri megbetegedések, légúti fertőzések okozta panaszok, szájüreg gyulladásos folyamatai, kellemetlen szájszag, izomfájdalmak, rovarcsípések okozta gyulladások és viszketések, lakószobák és munkahelyek levegőjének frissítése. 
  • Fontosabb felhasználási formái: emésztést elősegítő és gyomorgörcs-oldó készítmények, instant teák; inhalálószerek, légzéskönnyítő szaunaolajok, orrkenőcsök, fog- és szájápoló szerek; masszázs- és fürdőolajok, hűsítő hatású krémek, bedörzsölőszerek, fájdalomcsillapító krémek, aromalámpás párologtatás.


Figyelmeztetés: csecsemőknél és kisgyermekeknél kerülni kell a borsosmenta olajat tartalmazó készítmények orrban és az orr környékén történő használatát.

2 305 Ft

Az Atlasz-cédrusfa (Cedrus atlantica, syn.: Cedrus libani spp. atlantica) törzséből vízgőz- vagy gőzdesztillációval előállított olaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, nyákoldó, köptető, vérkeringést fokozó, illetve rovarriasztó hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: légúti panaszok, narancsbőr ápolása.
  • Fontosabb felhasználási formái: masszázs- és fürdőolajok, inhalálásra és párologtatásra használt illóolaj keverékek, bőrápoló kozmetikai készítmények, valamint rovarok távoltartására alkalmas olajkeverékek. 
1 890 Ft

A citromfű (Melissa officinalis) friss virágzó hajtásaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval előállított olaj nyugtató, antimikrobiális, görcsoldó és rovarriasztó hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: alvászavarok, szorongás, idegesség, a menstruáció előtti napokban jelentkező fejfájás, ideges eredetű gyomor- és szívpanaszok, Herpes-vírusok okozta szájsebek.
  • Fontosabb felhasználási formái: illóolaj-tartalmú gyomorerősítő- és emésztésjavító cseppek, alvópárna, aromalámpás párologtatás, bedörzsölőszerek és ecsetelők. 
2 945 Ft

Az európai citromfa (Citrus limon, syn.: Citrus medica ssp. limonum) gyümölcsének héjából préseléssel, vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert illóolaj antimikrobiális és frissítő hatású, emellett a hajszálerek állapotára is kedvező hatással van.

Fontosabb alkalmazási területei: fertőzéses légúti megbetegedések, szorongás és rossz hangulat.

Fontosabb felhasználási formái: nyugtató - frissítő fürdők, lakószobák és munkahelyek levegőjének frissítése, fertőtlenítése párologtatással, valamint bőrápoló kozmetikai készítmények. 

1 620 Ft

A citromos eukaliptusz (Eucalyptus citriodora) friss hajtásvégeiből vízgőz- vagy gőzdesztillációval előállított olaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, nyugtató és rovarriasztó hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: légúti és mozgásszervi panaszok, bőrfertőzések. 
  • Fontosabb felhasználási formái: szúnyogok és rovarok távoltartására alkalmas készítmények, aromalámpás párologtatás, relaxációt elősegítő masszázsolajok.
1 665 Ft

Illat: édeskés, citrusos illatjegyekkel

Javasolt alkalmazás:párologtatásra-elveszi a kellemetlen szagokat, aromafürdő készítéséhez, rovarcsípés okozta bőrpír ápolására


A citronella illóolajat a pázsitfűfélék családjába (Poaceae) tartozó ceyloni nardusfű (Cymbopogon nardus) friss, szikkasztott vagy szárított leveles hajtásaiból, alkalmanként a gyökeres növényből vízgőz-desztillációval nyerik ki, legalább 0,5%-os hozammal. A nárdusfűből nyert olaj színe barnássárga, illatában egyes örökzöldekre (pl. egyes fenyők, boróka) jellemző illóolaj komponensek (pl. borneol és kámfor) érződnek ki.


Összetétel, minőség 

Az olajban található főbb alkotórészek a geraniol, a citronellol és a citronellál, melyek összmennyisége az olajok 60-80%-át teszi ki.


Felhasználás

A citronellaolaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, rovarriasztó (repellens), emésztőrendszeri tonizáló és görcsoldó főbb hatásokkal rendelkezik. A citronellaolajat rovarriasztó hatású készítmények (spray-k, stiftek, gyertyák) illatanyagaként, reumás és izületi fájdalmak kezelésére külsőleg használható készítmények hatóanyagaként, valamint görcsökkel járó bélfertőzések kezelésére használják, ez utóbbi esetben belsőleg alkalmazható készítmények összetevőjeként. A citronellaolaj a bőrt nem irritálja és bőrérzékenyítő hatása sincs.

1 525 Ft

A Kínában őshonos, örökzöld fa (Citrus sinensis, syn.: Citrus aurantium var. dulcis) gyümölcsének külső terméshéjából préseléssel, vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert olaj közérzetjavító és fertőtlenítő hatású.

  • Alkalmazási területei: légtér fertőtlenítés és frissítés; nyugtalanság, szorongás, alvászavarok; bőrproblémák kozmetikai kezelése. 
  • Alkalmazási formái: aromafürdő; inhaláció; masszázs- és fürdőolajok, aromalámpás párologtatás.
1 620 Ft

Az erdeifenyő (Pinus sylvestris) tűleveleiből és hajtásvégeiből vízgőz- vagy gőzdesztillációval előállított olaj antimikrobiális, bőrvörösítő, perifériális vérkeringést fokozó és tonizáló hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: légúti megbetegedések, izom- és idegfájdalmak.
  • Fontosabb felhasználási formái: orr- és légzéskönnyítő mellkasi kenőcsök, inhaláló szerek, bedörzsölőszerek, masszázs- és fürdőolajok, szaunaolajok, fürdőgélek, tabletták és aromalámpás párologtatás.
1 620 Ft

A tasmániai eukaliptuszfa (kékmézgafa, kékgumifa - Eucalyptus globulus) leveleiből és fiatal ágaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert olaj antimikrobiális, nyákoldó, köptető, emésztést javító, bőrvörösítő és gyulladáscsökkentő hatású.
 

  • Fontosabb alkalmazási területei: szájüregi, légzőszervi és mozgásszervi betegségek, sportsérülések.
  • Fontosabb felhasználási formái: száj- és fogápolószerek, orrcseppek, orrkenőcsök, inhalálószerek, szaunaolajok, masszázs- és fürdőolajok, fürdőgélek és fürdősók, kenőcsök, kúpok, aromalámpás párologtatás.


Figyelmeztetés!
Csecsemőknél és kisgyermekeknél kerülni kell az eukaliptuszolajat tartalmazó készítmények orrban és az orr környékén történő használatát. 

1 620 Ft
 
Nézet:
Sorrend: