Gluténmentes liszt

Nézet:
Sorrend:

Tökéletes allergiások számára, mivel természetesen mentes a gluténektől.

Az Alce Nero rizsliszt földi rizsből származik, amelyet Olaszországban termesztenek, és amely jellegzetes, tiszta fehér színnel rendelkezik. Mivel nem sok olajat vesz fel, a sült ételeket könnyebbé és finomabbá teszi.

1 745 Ft

Barbara gluténmentes rizsdara 500 g

A gluténmentes rizsdara helyettesítheti gluténérzékenyek számára is a búzadarát.

Fogyaszthatjuk tejbegrízként vagy készíthetünk belőle krémeket süteményekbe pl. mézes krémesbe.

A hagyományos búzadara helyett főleg két alapanyag közül választhatnak a lisztérzékenyek: rizsdara vagy kukoricadara.

A rizsdara készítése során a rizsszemeket apró szemcsékké őrlik, így az értékes összetevők nem vesznek el, az íze is a megszokottal teljesen megegyező.

Jól használható tejbegríz, grízes tészta, túrógombóc, esetleg sütemények készítéséhez.

965 Ft

Barbara gluténmentes rizsliszt 1000 g

A Barbara gluténmentes rizsliszt magyar termék. A rizsliszt előnye, hogy sütés során nincs szükség tojásra, így a rizslisztből készült süteményeket tojásallergiában szenvedők vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők is fogyaszthatják.

Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle. édes tésztákhoz is kitűnő, szószokat is sűríthetünk vele.

1 445 Ft

Ellenőrzött gluténmentes

Recept

Falafel golyók: 125g csicseriborsó liszt, 25g keményítő (1Ek), 100ml víz, 1 hagyma és 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva, (2 ek friss koriander), 1tk őrölt római kömény, 1 tk só, 150g szezámmag (bevonó)

Az összetevőket sima tésztává keverjük és 5 percig dagadni hagyjuk. Golyókká formáljuk és szezámmagban megforgatjuk. Serpenyőben bő olajban arany barnára sütjük. Elkészíthetjük joghurtos-mártással és salátával.

A Bauck csicseriborsó liszt nyers csicseriborsóból készül, ezért nyers fogyasztásra nem javasolt.



2 415 Ft

Gluténmentes bio gesztenyeliszt édes-diós ízével kiválóan alkalmas kenyér, sütemény és palacsinta készítéséhez. A receptekben ajánlott liszt 20%-át általában ki lehet cserélni gesztenyelisztre.

A gesztenyeliszt az édes-diós ízét a nemes gesztenyéből nyerte. A XIX. századtól ez volt a fő élelmiszer a hegyvidék falusi lakosainak Dél-Európában. Kiválóan alkalmas a sütéstől a főzésig, kenyér, sütemény és palacsinta készítéséhez. Az általában használt liszt 20%-át ki lehet cserélni gesztenyelisztre.

 

4 590 Ft

A Bauckhof kókuszliszt a gyümölcs húsából készül, íze enyhén édes, táplálóan aromás, rostban gazdag.

Ízletes alkotóeleme a müzliknek, joghurtoknak, shake-eknek. Nemcsak sűrítőanyaga a currynek, leveseknek és szószoknak, hanem egzotikus ízt is biztosít nekik. A szénhidrát-tudatos és rostokban gazdag táplálkozásba kiválóan illeszthető.

 

1 555 Ft

Bauckhof Bio teff liszt, világos -gluténmentes 400g

A „Teff”, amit törpe kölesnek is neveznek, ősi etióp nemzeti gabona. A mai napig a legfontosabb alap élelmiszerek közé tartozik a régióban. Kellemes, diós íze, gluténmentessége, értékes anyagtartalma és kitűnő sütési tulajdonságai miatt kiváló megoldás a glutén érzékeny emberek számára.

3 555 Ft

Bio rizsliszt, gluténmentes termék


Recept, alma-rizs-muffin: 250g teljes rizsliszt, 60g mogyoróliszt, 2tk.sütőpor, 2 tojás, 1 tk. fahéj, 1 csip. só, 115g agavészirup vagy cukor, 180g BH almaszósz,2 ek. napraforgó olaj, 50ml rizstej, 1 csip. őrölt Bourbon vanília, 75g mazsola. Rizslisztet, mogyorólisztet, sütőport és mazsolát elvegyítjük. A megmaradt összetevőket habverővel elkeverjük és a lisztkeveréket hozzá adagoljuk. A masszát 12 muffin formába osztjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.20 percig sütjük.

2 240 Ft

Biorganik Bio Barnarizsliszt Gluténmnetes 500 g

A rizs ősi és közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka.

A barnarizs nem egy külön fajta, hanem csak abban különbözik a fehér rizstől, hogy hántoláskor rajta hagyják az értékes tápanyagokban gazdag réteget (korpa és csíra rész).

A barnarizs keményítőtartalmánál fogva jelentős energiaforrás. A benne lévő rostok lassítják a szénhidrát felszívódását, glikémiás indexe ezért alacsonyabb, így cukorbetegeknek javasolt a fehér rizs helyett barnát fogyasztani. Ezen kívül a rostok a bélműködést is segítik.

A barna rizs fehérjetartalma magasabb, mint a fehér változaté és zsírt is többet tartalmaz. B-vitaminokat (kivéve B12), mangánt, foszfort és vasat elég jelentős mennyiségben tartalmaz, viszont nátriumban szegény.

Felhasználás: Főzés előtt alaposan öblítsük le. 2,5-3-szoros mennyiségű vízben főzzük ki, kb. 40-50 perc alatt. Fogyaszthatjuk köretként, kásaként, rizottóként, de felhasználható salátákhoz, töltött, rakott ételekhez, levesbetétként is, illetve édességek készítésére is alkalmas alapanyag.

895 Ft
 
Nézet:
Sorrend: