Rizs

Nézet:
Sorrend:

Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát és a B-vitamin-tartalma. Az indiai származású basmati rizs a legízletesebb rizs. Csak kézzel aratható, ezért drágább a többi rizshez képest.

A hántolatlan rizsszemet nevezik barnarizsnek. A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát és a B-vitamin-tartalma. 

 - 100% Bio
 - Laktózmentes
 - nem génmanipulált
 - Vegán

Felhasználása: Ma már sok rizzsel kapcsolatos recepthez hozzá lehet jutni. El lehet készíteni például fűszerekkel, dióval, zöldségekkel és babbal. A rövid szemű rizst legjobb desszertnek megfőzni (gabonatejjel). A legjobb, ha más gabonákkal variáljuk, ilyen például a quinoa, köles, árpa, kuszkusz és az amarant.

Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni. 

Jó tudni: az indiai származású basmati rizs a legízletesebb rizs. Csak kézzel aratható, ezért drágább a többi rizshez képest. Az olcsó basmati rizzsel vigyázzunk, mert az valószínűleg basmati típusú rizs, amit sajnos nem megfelelően tűntetnek fel a csomagoláson. 

1 470 Ft

Jázmin rizs, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

  •  100% Bio
  •  Laktózmentes
  •  gluténmentes 
  •  nem génmanipulált
  •  Vegán


Gyorsan elkészíthető illatos rizs, Thai ételekhez ajánlott. Hívják még illatos vagy Hom Mali rizsnek is, és az egész világon mint thaiföldi specialitást tartják számon. Fajtáját tekintve az indiai rizsek közé sorolható.

1 475 Ft
Nézet:
Sorrend: