Örlemények

Nézet:
Sorrend:

A konjakgumi vízben oldódó lisztszerű, színtelen, szagtalan, törtfehér por (hidrokolloid), amelyet a konjaklisztből vizes extrakcióval állítanak elő.

A konjakliszt az Amorphophallus konjac évelő növény gyökeréből előállított tisztítatlan nyers termék. A konjakgumi fő összetevője a glükomannán, egy vízben oldódó, rendkívül nagy vízmegkötő képességű élelmi rost.

Kiválóan alkalmas főzelékek, krémek, pudingok sűrítésére, valamint sütemények, tészták, péksütemények tésztájába, a tészta állagának javítására.

 

1 655 Ft

A maca por nem más, mint egy Peruban és az Andokban őshonos növény, a Lepidium meyenii gyökerének porított készítménye. Őshazájában, Dél-Amerikában a helyi lakosok által nagyra becsült nyersanyag, amit a hagyományos, népi gyógyászatban széleskörűen alkalmaznak gyógynövényként.

Az őslakosok a megfigyeléseik alapján energizáló szerként alkalmazták, ezért elterjedt a ?Perui gingzeng? neve is. A népi gyógyászatban használták továbbá az immunrendszer működésének támogatására, illetve úgy tartják, kedvező hatással van a hormonháztartásra és a termékenységre is.


A gumókhoz hasonlóan a maca por tápanyagtartalmának nagy részét szénhidrátok adják, ami gazdag élelmirost-tartalommal párosul, továbbá a maca fehérjeforrás is.



905 Ft
Nézet:
Sorrend: