Gabona

Nézet:
Sorrend:

Keleti országokban közkedvelt étel. Hagyományosan napon szárítják zöld búzaszemből (búzatöret).  Előfőzött. 

Elkészítési javaslat: kétszeres mennyiségű vízben - 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ajánljuk önállóan köretnek, vagy salátának.

540 Ft

Bár Magyarországon annyira nem elterjedt, a hajdina az egyik legtáplálóbb, legértékesebb gabona. Túlnyomóan yang, erőteljes testmelegítő.

Elkészítési javaslat: felhasználás előtt mossuk meg alaposan, majd háromszoros mennyiségű vízben kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Köretként fűszerekkel, hagymával ízesítve, zakuszkával keverve, vagy édesen mézzel, mazsolával fogyaszthatjuk.

720 Ft

Könnyen emészthető,  rendkívül tápláló, gazdag proteinben és ásványi anyagokban.

Elkészítési javaslat: A kölest kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon 20 percig pároljuk.

Felhasználása nagyon sokrétű: köret, főétel, csemege, vagy desszert is készülhet kölesből.

645 Ft
Nézet:
Sorrend: