Folát

Nézet:
Sorrend:

Dr.Herz Bioaktív Folát Kapszula 60 db

A folát nélkülözhetetlen a fehérjegyártásban, fontos szerepet játszik az új sejtek képződésében, az intenzív sejtosztódású sejtrendszerekben, így például a vörösvérsejtek képződésében, felelős a száj, bél- és urogenitális rendszer nyálkahártyájának épségéért.

3 335 Ft

Dr.herz szerves vas komplex+c-vitamin+szerves cink+folát kapszula 60 db

Kiváló minőségű, jól hasznosuló szerves kötésű vasat (vas-fumarát), folsavat, C-vitamint, cinket tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény. A vas hozzájárulhat a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez. Jótékony hatással lehet az immunrendszer működésére és a szellemi teljesítőképességre. A hozzáadott folsav hozzájárul a normál vérképzéshez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

A vashiány általános tünetei:

-Gyakori pszichés jelenségek, leggyakrabban indokolatlan, tartós fáradtság, kimerültség, koncentrálóképesség csökkenése, de jellemző a fejfájás is.
-Mindezek mellé a bőr és nyálkahártyák eltérései társulhatnak, úgymint a köröm felületén megjelenő barázdák, a köröm gyakori töredezése, a bőr szárazsága, gyakran visszatérő afták a szájban, kiszáradt és kirepedt szájzug fájdalmas sebekkel, fakó, sápadt bőrszín.
-Csecsemő- kisgyermek- és tinédzserkorban a nem kielégítő vasellátottság hátráltatja a szellemi és fizikai fejlődést, továbbá az immunrendszer egészséges működését is gyengíti.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: Napi 1 kapszula, főétkezés előtt bőséges folyadékkal, szétrágás nélkül nyelje le.

TÁROLÁS: Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!

2 390 Ft

Swanson Folate Kapszula 800mcg 30 db

A Folát a folsav természetben előforduló formája. Folátra minden olyan életműködésnél szükség van, amelyben sejtosztódás következik be.

A B-vitaminok családjába tartozó folát az ételekben természetesen előforduló vitamin. A folsav szervezet számára közvetlenül nem hasznosítható, ahhoz, hogy a test számára hasznosítható forma legyen belőle a szervezetben átalakítás szükséges. Sajnos nem mindenkinek a szervezete tudja átalakítani. Ahhoz hogy a folsav foláttá alakuljon több enzimnek kell közreműködnie. Ezért, ha van rá mód, akkor érdemes inkább folátot pótolni, annak is a leghatékonyabb formája ez az 5-metil-tetrahidrofolát (5-MTHF).

    4 050 Ft

    Természetes folsav A B-vitaminok családjába tartozó folát az ételekben természetesen előforduló vitamin.

    A folsav szervezet számára közvetlenül nem hasznosítható, ahhoz, hogy aktív, a test számára hasznosítható forma legyen belőle a szervezetben átalakítás szükséges, de sajnos nem mindenkinek a szervezete tudja átalakítani. Ahhoz hogy a folsav foláttá alakuljon több enzimnek kell közreműködnie.

    Egyre többet hallani manapság arról, hogy a a folsav biokémiai úton és sokkal kisebb hatékonysággal hasznosul, mint a folát, ezért inkább ezt érdemes fogyasztani, ha valakinek hiány van ebből a vitaminból.

    A folát: A terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében. Részt vesz a normál aminosav-szintézisben. Hozzájárul a normál vérképződéshez. Hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

    Szerepet játszik a sejtosztódásban.

    3 510 Ft
    Nézet:
    Sorrend: