Édesgyökér

Nézet:
Sorrend:
-10%

NetbioHónap 2024.04.28-ig 10% kedvezménnyel

A kesernyés ízű teakeverék epehajtó hatású, amellett gátolja a magas koleszterinszintért felelős enzim működését. A hosszú távú teafogyasztás sikeresen kiegészítheti a diétát és a gyógyszeres kezelést.

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

A kesernyés ízű teakeverék -elsősorban a legnagyobb arányban felhasznált articsóka levélnek köszönhetően- epehajtó hatású, amellett gátolja a magas koleszterinszintért felelős enzim működését, így csökkenti a koleszterinszintet. Az alkalmazott gyógynövények  ilyen irányú hatását számos, humán kisérletet is felölelő, értékelő tanulmány igazolja. A megfelelő eredmények eléréséhez hosszú távú teafogyasztás szükséges, ami- az orvos véleménye alapján- kiegészítheti a gyógyszeres kezelést. A gyógytea kiválóan alkalmas megelőzésre, illetve jó kísérője lehet a koleszterinszint csökkentő, növényi élelmiszerekből álló diétának.

1 010 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
905 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.04.01 - Vége: 2024.04.28
Akcióból hátralévő idő:

Apotheke puncs tea 80 g

Filteres gyümölcstea.

Összetevők: homoktövis, hibiszkusz virág, csipkebogyó,szederlevél, természetes aroma, gyömbér, fahéj, édesgyökér, narancshéj, cikória gyökér, szegfűszeg, kardamom.

1 880 Ft

Holisztikus szemlélettel összeállított gyógynövény keverék a máj egészségének támogatásához


A Shizandra ötízű gyümölcse az öt meridiánra hat, amelyből a savanyú íz a máj meridiánra ható. Az édesgyökér flavonoidjai és egyéb hatóanyagai támogatják az idegrendszer egészségét. A hibiszkusz C-vitaminban gazdag. A fahéj hozzájárulhat a szervezet szénhidrát-cukor egyensúlyának fenntartásához és az egészséges vércukor szinthez. A meridiánokon keresztül számos szerv és testrész összeköttetésben van egymással, ezzel magyarázható, a máj és a stresszes vagy nyugodt lelkiállapot kapcsolata.

 

 

 

 

1 600 Ft
A máj védelmére szolgál és annak működését támogatja. Az összetevők többirányú, sokoldalú gyógyhatással rendelkeznek. Többek között antidiabetikus, tumorellenes, gyulladásgátló, antioxidáns hatást ismertet a szakirodalom.

Javasolt fogyasztási mennyiség: 3-4 csészével napközben.

1 010 Ft
A répacukornál (szacharóznál) kb. százötvenszer édesebb ízű édesítőszer és ízesítő. Teája gyulladáscsökkentő és gyomorfekély kiegészítő kezelésére használható. Légúti hurutos megbetegedés esetén görcsoldó és köptető hatású.
895 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék.

A gyógytea alapja a borsmentalevél+ciromfűlevél+koriandermag keverék, amit iráni kutatók próbáltak ki, mint hagyományos növényi gyógyszert (eredetileg kivonatot használtak). Az összetevők hasi görcsoldó, szélhajtó, fájdalomcsillapító, puffadásgátló, nyugtató, antidepresszáns, stresszoldó, gyulladásgátló, fertőtlenítő hatása bizonyított. A növényekkel külön-külön is végeztek pozitív eredményű kísérleteket. Az alapkeveréket az enyhe hashajtó hatású édesgyökérrel és nyálkás útifű (Plantago psyllium) maggal egészítettük ki. A felhasznált összes gyógynövény hivatalos a Magyar Gyógyszerkönyvben.

1-3g herbát 250ml forró vízhez adunk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Ajánlott fogyasztás: egy-egy csészével az étkezések között.

1 105 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék

A növényi alapanyagok közül az orbáncfű és az édesgyökér immunerősítő és nyugtató hatású. Az utóbbiban található glicirrizinsav antiallergiás aktivitást mutat. A kínai és iráni népgyógyászat régóta alkalmazza. A sokoldalú csalánlevél ez esetben a szervezetet erősíti vitamin, mikroelem és klorofill tartalma következtében. E mellett gyulladáscsökkentő és az allergiás orrfolyás kezelésében is szerepe van. A borsmenta levél szintén gyulladáscsökkentő, sok hasonló keverék összetevője. A rozmaringlevél luteolint tartalmaz, mely hatóanyagot előnyösnek találták az allergia kezelésében. A gyömbérgyökér azonos célú kínai teakeverékek alkotórésze.

Ajánlott adag: 3 csészével naponta (1 kávéskanál 250 ml forró vízhez), egyenletesen elosztva. Természetesen a gyógynövények nem helyettesíthetik az orvosi kezelést, de annak hasznos kiegészítői lehetnek.

820 Ft
A gyomorégés és a nyelőcsövet irritáló savas visszafolyás kezelésében használható. A keveréket a szakirodalomban közölt, humánklinikai kísérletekkel is alátámasztott ajánlás alapján állítottuk össze, hagyományos gyógynövényekből.

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

A teakeverék a gyomorégés és a nyelőcsövet irritáló savas visszafolyás kezelésében használható kiegészítő (adjuváns) terápiaként. A keveréket a szakirodalomban közölt, humán klinikai kísérletekkel is alátámasztott ajánlás alapján állítottuk össze. Gyomor -és bélrendszeri betegségek fitoterápiás kezelésében javasolt, hagyományos gyógynövényekből. A hatásos alkalmazáshoz életmódbeli változtatás és az étkezési szokások megváltoztatása, esetleg orvos által előírt diéta ajánlott.

HOGYAN ALKALMAZZUK?

1 kávéskanál vagy 1 teafilter teakeverék 2,5 dl forró vízzel, 10 percnyi állás után fogyasztható. Napi 3 csésze elfogyasztása ajánlott a főétkezések közötti időszakban.

1 010 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék

Korszerű humán kísérletekkel bizonyított, hogy a népgyógyászatban Ázsiában ( Irán, Szaúd-Arábia, India, Pakisztán, Egyiptom) szinte univerzális gyógynövénynek ?a Próféta gyógyszerének? tekintett fekete köménymag (Nigella sativa) hatóanyaga a thymoquilone fokozza a pajzsmirigy hormontermelését, beszabályozza az immunrendszert-helyreállítva annak egyensúlyát, megakadályozza a sejtek elhalását, fokozza a kognitív képességeket, visszaállítja a normális inzulin termelést és zsíranyagcserét, gyulladásgátló hatást is tapasztaltak. A hatás fokozható, mert a szakirodalom alapján előnyösen együttműködik (szinergens) a fekete köménymaggal az édesgyökér és a gyömbérgyökér.

Javasolt adagolása: egy csészével naponta. Egy kávéskanál teakeverék 250 ml forró vízhez, 10 perc állás után fogyasztható. A hatás 6-8 hét fogyasztás után jelentkezik. Ajánlatos kéthavonként egy hónap szünetet tartani.

1 105 Ft

Termék leirás: Alkalmazható hörghurut és köhögés esetén köptetőként, valamint gyomor- és nyombélfekély kiegészítő kezelésében. Forrás: ESCOP Monographs

Nettó tömeg: 40 g

Kiszerelés: 40 g/ tasak

Gyártja: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: A csészébe helyezett 3-5 g drogot leforrázzuk 1,5 dl vízzel. A forrázatot lefedve, 5-10 percig állni hagyjuk, majd szűrjük.

1 805 Ft

Termék leirás: A teakeverék komponenseinek hatóanyagai serkentik az emésztőmirigyek működését, elősegítik az epehólyag kiürülését. Görcsoldó hatása révén csökkenti a puffadásos tüneteket, enyhe szélhajtó hatású.

Nettó tömeg: 100 g

Kiszerelés: 100 g/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-078/1988

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: Egy púpozott evőkanálnyi teakeveréket kb. 2,5 dl forrásban lévő vízzel leöntünk, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk. Szűrve, étkezés előtt délben és este az így elkészített 1-1 csésze teát, tetszés szerint ízesítve langyosan fogyasztjuk.

2 180 Ft

Termék leirás: A teakeverék komponenseinek hatóanyagai serkentik az emésztőmirigyek működését, elősegítik az epehólyag kiürülését. Görcsoldó hatása révén csökkenti a puffadásos tüneteket, enyhe szélhajtó hatású.

Nettó tömeg: 20 g

Kiszerelés: 20 filter/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-988/2006

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: 2 filter teakeveréket 1 csésze (kb. 2,5 dl) forró vízzel leönteni, 10 percig állni hagyni, majd a filtereket kiemelni. Étkezés előtt, naponta kétszer, délben és este az így elkészített 1-1 csésze teát, tetszés szerint ízesítve langyosan fogyasztani.

1 945 Ft
Termék leirás: Felső légúti megbetegedésekben a köhögési inger csökkentésére, a kaparó érzés (torok) megszüntetésére. Hurutos tünetekben a letapadt nyák felköhögésének/kiürülésének megkönnyítésére.

Nettó tömeg: 100 g

Kiszerelés: 100 g/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-049/1988

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: Egy púpozott evőkanálnyi teakeveréket kb. 2,5 dl forrásban lévő vízzel leönteni, hagyni kihűlni, majd szűrni. Tetszés szerint ízesítve kortyonként fogyasztani, naponta 1-3 csészével.

2 205 Ft

Termék leirás: Ha meghűléses megbetegedése köhögéssel, váladékképződéssel jár, a teakeverék segíti a légúti váladék eltávolítását, enyhíti köhögését. Akut és krónikus hörghurut (pl.dohányosok) esetén is alkalmazható.

Nettó tömeg: 100 g

Kiszerelés: 100 g/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-081/1988

Gyártja: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

2 085 Ft

Különböző eredetű máj-, epe-, gyomor- és bélbántalmak kezelésére. A májsejteket regeneráló hatása miatt alkalmas az alkoholizmus okozta májkárosodás gyógyszeres terápiájának kiegészítésére. Alkohol okozta májkárosodás kezelésénél akkor várható gyógyhatás, ha az alkoholfogyasztást abbahagyja.

A teakeverék hatásáért felelős összetevők fontosabb szakirodalmi jellemzői:
A máriatövis termés szilimarin típusú hatóanyagai májvédők. Az igazi édesgyökér szaponin és flavonoid komponensei gyulladásgátló és görcsoldó tulajdonságúak, valamint védőbevonatot képeznek a gyomornyálkahártyán. A csalánlevél ásványi sókat és klorofillt tartalmaz, az utóbbi gyulladáscsökkentő és hámosító hatással rendelkezik. Az orvosi ziliz levél magas nyálkatartalma révén a gyomor-bélrendszerben védőbevonatot képez. A közönséges párlófű virágos hajtás cserzőanyagot és flavonoidokat tartalmaz, melyek az epehólyag és az epeutak gyulladásos megbetegedéseinek kezelésénél jótékony hatásúak.

1 265 Ft
 
Nézet:
Sorrend: