Bulgur

Nézet:
Sorrend:

A bulgur -más néven török búza- tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.

 - 100% Bio
 - Laktózmentes
 - nem génmanipulált
 - Vegán

Felhasználása: felhasználását illetően a tarhonyához hasonlíthatjuk, arab országokban közkedvelt ízletes köretet készítenek belőle

Elkészítése: A bulgurt többszöri átmosás és leszűrés után 1, 5x-es mennyiségű vízben megfőzzük.

845 Ft

Dr. Natur étkek, Bulgur. Hántolatlan búzatöret, Törökrizs. Önmagában, köretként, salátabetétként

A bulgur, hántolatlan, tört búza. Szárított búzaszemek, amelyet hagyományosan különböző méretben készítenek a rizsszemnyi mérettől egészen az apróra őrölt változatokig. A búzaszemeket a hántolás után előfőzik, és - Indiában, Dél-Európában még mindig a napon - szárítják. Ő az emberiség egyik legősibb tápláléka: bolgár archeológusok nemrég mintegy 8000 éves bulgur szemet találtak egy ásatáson.

Olyan fontos anyagok forrása, mint az A- és B-vitaminok, a foszfor, a vas és a magnézium, gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Alacsony a zsírtartalma, és jó hír, hogy a glikémiás indexe sem nagy: 46 (a fehér rizsé 70-90).

A bulgurt a Föld minden részén eszik. Részben sültek mellé köretnek, de a vegetáriánusok is imádják, mert isteni mindenféle főtt, sült és nyers zöldséggel. Érzésre olyan, mint a rizs, csak egy kicsit „harapósabb”.

 

960 Ft

Dr. Natur étkek, Bulgur. Hántolatlan búzatöret, Törökrizs. Önmagában, köretként, salátabetétként

A bulgur, hántolatlan, tört búza. Szárított búzaszemek, amelyet hagyományosan különböző méretben készítenek a rizsszemnyi mérettől egészen az apróra őrölt változatokig. A búzaszemeket a hántolás után előfőzik, és - Indiában, Dél-Európában még mindig a napon - szárítják. Ő az emberiség egyik legősibb tápláléka: bolgár archeológusok nemrég mintegy 8000 éves bulgur szemet találtak egy ásatáson.

Olyan fontos anyagok forrása, mint az A- és B-vitaminok, a foszfor, a vas és a magnézium, gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Alacsony a zsírtartalma, és jó hír, hogy a glikémiás indexe sem nagy: 46 (a fehér rizsé 70-90).

A bulgurt a Föld minden részén eszik. Részben sültek mellé köretnek, de a vegetáriánusok is imádják, mert isteni mindenféle főtt, sült és nyers zöldséggel. Érzésre olyan, mint a rizs, csak egy kicsit „harapósabb”.

 

535 Ft

Keleti országokban közkedvelt étel. Hagyományosan napon szárítják zöld búzaszemből (búzatöret).  Előfőzött. 

Elkészítési javaslat: kétszeres mennyiségű vízben - 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ajánljuk önállóan köretnek, vagy salátának.

570 Ft

Egyszerűen elkészíthető, szárított durumbúza töret kissé diós ízével kiváló alternatívája a rizsnek vagy a tarhonyának, kedvezőbb glikémiás indexszel és magasabb is rosttartalommal rendelkezik. A rizshez hasonlóan kipróbálhatjuk nem csak köretként, de a tejberizs analógiájára édességként is.

1 010 Ft

A bulgur -más néven török búza- tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret.

  • Laktózmentes
  • nem génmanipulált
  • Vegán


Felhasználása: felhasználását illetően a tarhonyához hasonlíthatjuk, arab országokban közkedvelt ízletes köretet készítenek belőle

Elkészítése: A bulgurt többszöri átmosás és leszűrés után 1,5x-es mennyiségű vízben megfőzzük.

595 Ft
Nézet:
Sorrend: