Emésztés elősegítés

Nézet:
Sorrend:

A chlorella egy nagyon erős zöld színű édesvízi alga, mely már több mint 2 milliárd éve létezik a Földön.

Nevét a klorofilról kapta, jelenlegi ismereteink szerint a chlorella a legmagasabb klorofil tartalmú növény bolygónkon. Kimagasló klorofil (4-5 %) és egyéb pigment tartalmának köszönhetően méregtelenítő hatású, a nehézfémek szervezetből való kivezetését segíti.

Amalgám töméseink cseréjénél különösen ajánlatos a chlorella fokozott fogyasztása, mert így megakadályozható, hogy a fúrás során szervezetünkbe kerülő higany lerakódjon. Magas rosttartalma fokozza a bélműködést, kitisztítja a bélrendszert, így elősegítve a tápanyagok felszívódását.

Az alga a klorofilon kívül jelentős mértékű növényi fehérjét tartalmaz.

Fogyókúrázóknak különösen ajánlott, mert csökkenti az étkezések közötti éhségérzetet.

A nap során bármikor fogyaszthatjuk a chlorellát, akár többször kis mennyiséget is ehetünk belőle.
Amennyiben fogyasztásakor bármilyen kellemetlenséget (hasmenés, fejfájás) tapasztalunk az alga méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően, átmenetileg csökkentsük az adagot. Fontos tudni, hogy mint minden új táplálék esetén, a chlorella fogyasztásánál is ügyeljünk a fokozatosságra. Kezdjük kis adagokkal (napi fél teáskanál) és csak pár nap elteltével növeljük az adagot.


Jótékony hatások:
immunerősítő, javítja az emésztést, segíti a méreganyagok távozását

 

4 590 Ft

Ájurvédikus gyógynövények keveréke a könnyed anyagcsere és az optimális emésztés támogatására. Összetevők: haritaki kivonat, triphala por, gyömbér por, édeskömény por, kurkuma por

Nekes ajánljuk, ha...
puffadás, hasi fájdalom, teltségérzet, fokozott bélgázképződés, székrekedés, lelassult anyagcsere vagy más hasonlóan kellemetlen emésztési problémával küzdesz.

  • A Haritaki (indiai cserzőgubacs) béltisztító hatásával segíti az optimális emésztést, segít lebontani a zsír lerakódásokat és a felhalmozódott méreganyagokat a belekben, és szabályozza az anyagcserét. A haritaki segíti a tápanyagok, vitaminok felszívódását és beépülését.
  • A Triphala 3 őshonos indiai növény gyógynövényes kombinációja. ezek: az amalaki (indiai egres), bibhitaki és a haritaki (indiai cserzőgubacs). Ez a keverék segíti a belső tisztítást és támogatja az immunrendszert. Jótékony hatással van az idegrendszerre, a szív- és érrendszerre és a húgyúti rendszerre. Javítja a bélmozgást, és a haritakihoz hasonlóan segíti a tápanyagok, vitaminok felszívódását és beépülését.
  • A Gyömbér segít az olyan emésztési panaszoknál, mint a kellemetlen érzés a gyomorban egy zsírosabb étel után vagy reflux esetén, amikor a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe.
  • Az Édeskömény támogatja az egészséges emésztést, friss leheletet biztosít étkezések után.
  • A Kurkuma segít a test méregtelenítésben és csökkentheti a derékméretet.
5 245 Ft

Étrend-kiegészítő articsóka kivonattal és további keserűanyag-tartalmú gyógynövényekkel


Az articsóka kivonat hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez, az emésztéshez.

Az articsóka egy zöldségféle, melyet főleg a Földközi-tenger környékén termelnek, s onnan jut el a világ többi országába. A 16. század óta ismerik, s értékelik a leveleiben lévő keserű anyagokat.

A Ga-Lexír az articsóka gondosan válogatott leveleiből készül, melyhez további keserű növények, s fruktóz kerül.

Íze kellemes, kesernyés aromájú. Kémiailag nem tartósított.

Cukorbetegek is fogyaszthatják. 20-40 ml 0,36-0,72 BE-nek felel meg.

 

5 580 Ft

Specchiasol® AERIS csepp – Bifidobacterium infantis és gyógynövények a megfelelő bélmozgásért

Bélgázok, felfúvódások ellen és a bélrendszer egészséges működéséért

Sterilizált Bifidobacterium infantis, kamillával, köménnyel és citromfűvel, hogy segítse a rendszeres bélmozgást és megszüntesse a gázosodást. A kíméletes formula ideális gyerekeknek és várandós kismamáknak is.


Mikor ajánljuk?

  • puffadás, felfúvódás
  • gyomorpanaszok és emésztési problémák fennállása esetén


Kinek ajánljuk?

  • kisgyermekeknek és kismamáknak egyaránt
  • 3 éves kor felettieknek


A természetes növényi kivonatok közül:

  • a citromfű és a fűszerkömény támogatja és stimulálja az emésztést, valamint *hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez
  • a kamilla hagyományosan már régóta használt növény az emésztés elősegítésére; a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2016-ban nemhiába részesítette elismerésben ezt a növényt
  • a citromfű egyike a legrégebben alkalmazott növényeinknek, használata több mint 2000 évre tekint vissza; Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2014-ban szintén díjban részesítette a növényt. Hozzájárul az emésztési komforthoz, valamint a hormonális egyensúly fenntartáshoz a szervezetben, valamint támogatja a fizikális jóllétet. A citromfű továbbá hozzájárul a jó közérzethez, az optimális relaxációhoz és a nyugodt, pihentető alváshoz. A normál idegállapotnak pozitív hatása van olyan élettani funkciókra, mint például az emésztés vagy a bélmozgások.


Gluténmentes. Lakto-vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Nem tartalmaz mesterséges színezéket és aromát.
Természetes, növényi alapanyagok felhasználásával készült.
Könnyen adagolható.

Tudod mi az összefüggés az immunrendszer és a bélflóra között?

A bél mikroflórája jelentős mértékben befolyásolja a jó emésztést, és mind a gyerekek, mind a felnőttek immunrendszerét. Gyerekekben a bélflóra már a születéskor elkezd kialakulni, mikor a baktériumok átkerülnek az anyáról a gyerekre miközben áthalad a szülőcsatornán, utána pedig az anyatejjel, majd a mellek felületén található baktériumflóra fejezi be a bélflóra kialakítását.

Ezért más azoknak a gyerekek a bélflórája, akiket szoptattak és természetes úton születtek meg, mint azoké, akiket táppal etettek és császármetszéssel jöttek világra.

A felnőttekben és gyerekekben jelentkező gázok megjelenését többnyire a kiegyensúlyozatlan bélbeni erjedések okozzák, amely szorosan kapcsolódik a helyi mikrobiom minőségéhez, összetételéhez. Ezért fontos egyensúlyban tartani a baktériumflórát és ha szükséges étrendünket kiegészíteni olyan természetben találhatók növényi kivonatokkal, melyek csökkentik a gyomorgörcs és a puffadás tüneteit, nyugtatnak, enyhítik a bélgörcsöket és a gázképződést.

 

5 130 Ft

Specchiasol® AERIS kapszula - növényi szén, gyógynövények, illóolajok és mangán a jó emésztésért

Mikronizált növényi szén és szélhajtó hatású gyógynövények esszenciális olajának és száraz kivonatának kiegyensúlyozott komplexét tartalmazó táplálékkiegészítő a bélmozgások szabályozására és a gázképződés kiküszöbölésére.

Mikor ajánljuk?

  • puffadás, gyomorpanaszok és
  • emésztési problémák fennállása esetén


Kinek ajánljuk?

  • 3 éves kortól nemtől függetlenül


A bélrendszer egészséges működéséért

A természetes növényi kivonatok közül:

  • Az édeskömény az ernyősvirágzatúak (Apiaceae) családjába tartozó évelő vagy kétéves lágyszárú növény. Az édesköménytermés illóolajának fő összetevői a transz-anetol (55- 75%) és a fenchon (12-25%). A herba tazmán típusú olajában a transz-anetol (45-78%) és a fenchon (10-25%) mellett az α-pinén (2-11%) található meg nagyobb mennyiségben. Az édeskömény támogatja az emésztőrendszer egészséges működését és segít puffadás, hasi görcsök esetén.
  • A citromfű és a zöld ánizs támogatja az emésztést és *hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez.
    A zöld ánizs növény a Földközi-tenger környékén őshonos. Törökország, Spanyolország és Egyiptom az ánizsmag legfőbb termelői. Ezek közül a nagyobb méretű, ízesebb spanyol ánizsmag számít a legjobbnak, amely mára már szinte az egész világon elterjedt. Hazánkban is termesztik, bár meglehetősen igényes növény, ezért kiskertekben nagyon ritkán marad meg
  • A citromfű egyike a legrégebben alkalmazott növényeinknek, használata több mint 2000 évre tekint vissza; Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2014-ban szintén díjban részesítette a növényt. Hozzájárul az emésztési komforthoz, valamint a hormonális egyensúly fenntartáshoz a szervezetben, valamint támogatja a fizikális jóllétet. A citromfű továbbá hozzájárul a jó közérzethez, az optimális relaxációhoz és a nyugodt, pihentető alváshoz. A normál idegállapotnak pozitív hatása van olyan élettani funkciókra, mint például az emésztés vagy a bélmozgások.
  • A koriander kapcsán a Coriandrum elnevezés valószínűleg a görög „korisz” (poloska) szóból ered, ami a friss hajtás poloskaszagára utal, támogatja az emésztést és hozzájárul az emésztési komfortérzethez. Ősi idők óta használt fűszernövénynek is számít.
  • Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagot mangánt tartalmaz, olyan mennyiségben, ami fedezi a felnőttek teljes napi beviteli szükségletét.
  • A mangán részt vesz a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban. A mikronizált növényi szenet eukaliptusz fiatal hajtásaiból nyerik ki, karbonizációs eljárás során. A növényi szén nem szívódik fel a belekben, de a részecskéi, magukhoz kötik a levegőt a gyomorban (amikor az étkezés során sok levegőt nyelünk le), a belekben pedig a gázokat (melyek a baktériumflóra zavara és az ételek nem megfelelő fermentációja során alakulnak ki). Igen erős adszorpciós képessége okán fogyasztását célszerű olyan növényi kivonatokkal összekötni, melyek szélhajtó hatásúak és megszüntetik a gázképződést.


Gluténmentes
Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát
Természetes, növényi alapanyagok felhasználásával készült
Könnyen lenyelhető kapszulákkal
8 aktív hatóanyagot tartalmaz a komplex hatás elérése érdekében

5 175 Ft

Swanson Probiotic Complex Kapszula 120 db

Egy magas minőségű és gazdaságos kiszerelésű probiotikus készítmény, mely segíthet megújítani az egészséges bélflórát és hosszútávon támogatja az emésztőrendszert.

5 baktérium törzs / 4.2 milliárd CFU / 400 mg FOS kapszulánként

    12 095 Ft

    Az Iron All egy speciálisan összeállított komplex formula, ami a vason kívül tartalmazza többek között a B-vitamin komplex tagjait, beleértve a folsavat és a B12 -vitamint, valamint a felszívódáshoz szükséges C-vitamint is.

    A vashiány és a vashiányos tünetei jól ismertek:

    • a fáradékonyság
    • gyengeség
    • fejfájás, szédülés
    • a bőr sápadtsága
    • nyelési zavarok

     

    A vas hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához.

    • részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
    • hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglo­bin-képződéshez.
    • vas a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállí­tásban
    • hozzájárul az immun­rendszer normál működésé­hez
    • hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentésé­hez
    • szerepet játszik a sejtosztódásban.


    OÉTI bejegyzési szám: 2 tabletta
    Napi ajánlott mennyiség: 
    A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

    4 605 Ft

    A B1 vitamin, másnéven tiamin vízben oldódik, amit naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat.

    A B1-vitamint erkölcsi (morális) vitaminnak is nevezik, az idegrendszerre és a szellemi viselkedésmódra gyakorolt hatása miatt.


    Számos B-vitamin játszik katalizáló szerepet az ingerületátvivő anyagok és az idegsejtek felépítésében.

    • A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
    • A tiamin hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
    • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
    • Hozzájárul a szív megfelelő működéséhez is.
    • Folyamatos szedése esetén C-vitamin hiányt okozhat, tehát célszerű azzal együtt arányosan alkalmazni.


    Ugyan a B1 vitaminnak számos hasznos tulajdonsága van, jellemzően B-komplex készítmények vagy jó minőségű multivitaminok összetevőjeként találkozhatunk vele.

    Mivel a B-vitamin család tagjai együtt hatékonyabban működnek, mint külön-külön, így ha tiamin hiányunk van, akkor is érdemes legalább egy B-komplex készítmény kiegészítőjeként szedni.

    5 600 Ft

    A búzafű a frissen kihajtott, csak a sziklevelet tartalmazó búza. A búzafű fogyasztásával természetes forrásból egészíthető ki a vitamin- és ásványi anyag szükséglet.

    • Gluten mentes


    A búzafű táplálkozás-élettani szempontból jelentős vitaminokat (C-, E-, F-, K- és B-­vitaminok), ásványi anya­gokat, nyomelemeket, aminosavakat és enzimeket tar­talmaz. A porított búzafű grammja többek között 2,4 mg C-vitamint, 1,6 žg B12-vitamint, 10,6 žg folsavat, közel 300 žg béta-karotint, 30 mg káliumot, 200 žg vasat, 18,2 žg cinket, 0,1 žg szelént, 300 žg luteint tartalmaz. Legjellemzőbb hatóanyaga a klorofill, mely a növényi anyagcsere legfontosabb jellemzője. A búzafű por 5,4 mg/ g klorofillt tartalmaz.


    A porból kiváló italok és ételek készíthetőek, elkészítésének csak a képzelet szab határt.

    2 490 Ft

    Vegetáriánusoknak, vegánoknak a Paleo táplálkozást követőinek egy új összetételű, komplex táplálékot fejlesztettünk. 

    Az év nagy részében szántóföldön termelt zöldnövények fogyasztására elég kevés embernek jut lehetősége.

    A Heaven GREENS a tökéletes sav-bázis egyensúly forrása.

    Enzimjeinket folyamatosan pótolnunk kellene, éppúgy, mint szervezetünk vitamin és ásványi anyag készletét, főként, ha az enzimekhez nem tudunk, vagy nem akarunk természetes formájukban ? azaz nyers ételt fogyasztva ? hozzájutni. A növényi enzimek biokatalizátorai létfontosságú folyamatainknak. Nélkülük egyetlen életfolyamat sem játszódhatna le. Ezek az anyagok egyszerre életelixírek és gyógy-szerek. A növényi enzimek szélesebb pH és hőmérséklet tartományban is képesek működni.

     

    6 860 Ft

    Viva Natura Univerzális Növényi Komplex 150 g

    Komplex élelmiszer, gazdag rostforrás sportolóknak és aktív életet élőknek.

    A táplálékokban lévő növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól.

    Felhasználási javaslat:

    napi két evőkanál (10 gramm) porkeverék szénsavmentes vízben vagy gyümölcslében elkeverve, fő étkezések között elfogyasztva.

    4 655 Ft

    Csak a zöldpapaya gyümölcs héja alatt és levelében található meg a papain enzim, amely képes tömegének 35-szörösét kitevő állati fehérje lebontására.

    A papain nem befolyásolja a belekben uralkodó aktuális kémhatás. A legtöbb enzimünkkel ellentétben savas pH-jú környezetben és akár gyomorsav hiányában is működik. 

    A lúgosító kúra alatt létfontosságú, hogy legyen egy olyan enzimünk, amely képes az elsavasodott béltraktusban pangó, rothadó, nyákos fehérjék lebontására, kiürítésére. 

    Étkezések után fogyasztva fejti ki legeredményesebb hatását. Nemcsak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálék ?szakszerű?, gyors lebontását is. A papaya rendszeres fogyasztásával a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzet és puffadás is megszüntethető.

    Az emésztési tranzitidő lerövidülésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége. 

    4 260 Ft

    A Colon Control 46 féle összetevőjének köszönhetően igen változatos hatásmechanizmusát tekintve. Legfontosabb tulajdonsága a magas rosttartalomban rejlik. Az élelmi rostok elősegítik a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát.

    Legjobb tulajdonsága, hogy az élelmi rostok elősegítik a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát. A benne lévő almapektin hatékonyan tisztítja a beleket.

    A rozskorpa, a rostok hozzájárulnak a normál bélműködéshez. A C-vitamin részt vesz a sejtek oxidatív stressz elleni védelmében.



     

     

     

    5 540 Ft

    Az édesgyökér hozzájárul a mentális nyugalom megőrzéséhez, az emésztőrendszer és a felső légutak normál működéséhez.

    Az édesgyökérre érzékeny egyéneknek, terhes anyáknak, máj- és vese elégtelenségben, magas vérnyomásban, hipokalémiában, bélgyulladásban szenvedőknek fogyasztása nem ajánlott.


    3 445 Ft

    A kurkuma gyökér és a máriatövis mag hozzájárul a máj normál működéséhez, valamint a normál emésztés fenntartásához.

    A kurkuma elsősorban gyulladás gátló, azonban a májsejtek felépítésében, egészségének helyreállításában erősebb, mint a zöld tea kivonata.


    Ösztönzi az epehólyag működését, az epe kiválasztását.

    A népgyógyászat ezen kívül emésztési panaszokra, májbetegségekre, fájdalomcsillapításra, vérhígításra, bőrpanaszok kezelésére is egyaránt alkalmazza.

    A máriatövis kiválóan serkenti az egészséges májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott szövetek gyógyulását, az elhalt sejtek lecserélését.


    Megerősíti a májat a védekező képességében, megelőzve a különféle vegyi anyagok rombolását, a káros anyagok behatolását a sejtekbe, emellett nagymértékben segíti a tápanyagok megfelelő mértékű hasznosulását.

    A máriatövist elsősorban méregtelenítésre, a máj hatékony védelmére érdemes fogyasztani, mert lebontja a legtöbb káros, mérgező anyagot, ezzel megelőzi sokféle betegség kialakulásának az esélyét.

     

    4 420 Ft
    Nézet:
    Sorrend: