Máriatövis készítmény

Nézet:
Sorrend:
-10%

NetbioHónap 2024.07.29-ig 10% kedvezménnyel

Máriatövis kivonat, kolin és E-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő készítmény a máj egészségéért.

A kolin részt vesz a normál májműködés fenntartásában.

A szilimarin erős antioxidáns tulajdonságokkal bíró vegyület, valamint fokozza a máj regenerációját.

Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

7 690 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
6 920 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.07.01 - Vége: 2024.07.29
Akcióból hátralévő idő:

Adamo Máriatövismag Olaj Kapszula 50 db

Általános alkalmazásának területén különböző böjt kúrák esetén a méregtelenítés megkönnyítésére, tartós, ill. rendszeres gyógyszerfogyasztáskor, a maradványok testből történő kiürítésének segítésére. Krónikus májgyulladás kiegészítő kezelésére, toxikus májkárosodással összefüggő emésztési panaszok enyhítésére. 

A máriatövismag olaja, préseléssel előállított 100-os magolaj. Kedvező élettani hatását úgy lehet jellemezni, hogy a méregtelenítés mentőöve. Hétköznapjaink tele vannak stresszorokkal (idegfeszültség, vegyszerek, mérgek, kémiai anyagok, hideg, meleg sugárzások, mechanikai ártalmak), amelyek igen megterhelik az élő szervezetet. Heveny idült májgyulladás esetén, máj kötőszöveti gyarapodásban, májzsugorban, rendszeres szeszes ital fogyasztáskor, vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodáskor, májrák kiegészítő kezelésekor használatos. 

  • Szabadgyökfogó, zsírmáj kezelésére alkalmazható. 
  • Májvédő, májsejtek újraképződését elősegítő hatású. 
  • Májsejt építő. 
  • Fokozza a fehérjeszintézist. 
  • A Máriatövismag olaj minden háztartásban ajánlott termék. 
2 000 Ft

A máriatövismag olaja, préseléssel előállított 100%-os magolaj. Kedvező élettani hatását úgy lehet jellemezni, hogy a méregtelenítés "mentőöve".

A készítmény több mint 50%-ban táplálkozás élettani szempontból jelentős, többszörösen telítetlen zsírsavakat (omega-3 és6 zsírsavakat) tartalmaz. A jelentős mennyiségű (26,6%) egyszeresen telítetlen zsírsav-tartalmat kizárólag olajsav alkotja. A telített zsírsavak egyszer telítetlenekkel való helyettesítése kedvezően hat a vér összes és LDL-koleszterin és triglicerid szintjére.

Májsejt építő. Általános alkalmazásának területén: különböző böjt kúrák esetén a méregtelenítés megkönnyítésére, tartós, ill. rendszeres gyógyszerfogyasztáskor, a maradványok testből történő kiürítésének segítésére. Fokozza a fehérjeszintézist.

1 680 Ft

Máriatövis kivonat tartalmú étrend-kiegészítő készítmény.
Kiemelkedően magas hatóanyag tartalmú termék!

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2013-ban az Év Gyógynövényének a máriatövist választotta, mint a májkárosodás megelőzésére és mérséklésére elismert gyógynövényt.

A máriatövis hatóanyaga a silymarin (ejtsd szilimarin), amelyet a máriatövis terméséből vonnak ki. A Bioextra Silymarin kapszula 280 mg máriatövis (Silybum marianum) kivonatot tartalmaz, ebből szilimarin 210 mg. A Bioextra Silymarin kapszula az OÉTI által értend-kiegészítőként engedélyezett legnagyobb silymarin tartalmú készítmény.

Adagolás: napi 1 kapszula kevés folyadékkal egészben lenyelve

Mikor ajánlott?

A Máriatövis akut és krónikus májkárosodások (alkoholizmus, hepatitis és nem alkoholos májkárosodások esetén) megelőzésében és kiegészítő kezelésében használható.

A szilimarin védi a májat a toxikus anyagokkal szemben, lassítja a májkárosodást, gyorsítja a szövetek regenerációját, és segít a további károsodások kivédésében. A szilimarin védi a májsejteket a toxinokkal, a sugárzásokkal, az ischemiás károsodásokkal, és a hepatitist okozó vírusokkal szemben is.

A Bioextra Silymarin kapszula alkalmazható gyógyszeres terápia kiegészítésére, támogatja a méregtelenítő kúra eredményességét. A készítmény a Szent László kórház és a Májbetegekért Alapítvány ajánlásával rendelkezik.

A máriatövis kivonat hozzájárul a máj és epe egészségének megőrzéséhez, a megfelelő májfunkció fenntartásához, a májszövet, illetve a májsejtek normális regenerációjához, mindezeken keresztül a szervezet számára mérgező anyagok eltávolításához. A máriatövis kivonat hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez is.

6 530 Ft

TÖBB, MINT MÁJVÉDELE

Máriatövis és gyermekláncfű kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő növényi eredetű kapszulahéjban.

A máriatövis és a gyermekláncfű kivonatok hozzájárulnak az egészséges máj- és epeműködéshez, elősegítik az emésztőrendszer megfelelő működését. A máriatövis kivonat támogatja a normál májfunkció fenntartását, így a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

OÉTI notifikációs szám: 13982/2014

Adagolás: Felnőtteknek naponta 1 tabletta, lehetőség szerint főétkezés után, bő folyadékkal.
2 155 Ft

Bionit máriatövis kapszula 60 db

A népi gyógyászat évszázadok óta az egyik legjobb májtisztító tulajdonsággal bíró természetes hatóanyagnak tartják. A máriatövist a népi gyógyászat már 2000 éve használja, főleg máj és epe eredetű betegségekre.

A máriatövis antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A gyógynövény részt vesz a szervezet méregtelenítésében, elősegíti a máj és az epehólyag egészségének a fenntartását. A máriatövis mindemellett jó hatással van az emésztés funkcióira, növeli az epe termelését, illetve az egész testben csökkenteni tudja a gyulladást.

A máriatövis erős májtisztító hatással rendelkezik, és a májsejtek újjáépítésében is aktívan részt vesz. Csökkenti a májkárosodás kialakulásának az esélyét, és segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből.

A hepatocyták sejtmembránját átjárhatatlanná, azaz impermeábilissá teszi a mérgekkel (pl. alkohollal, nikotinnal és egyéb a szervezetbe jutó adalékanyagokkal) szemben. Serkenti az epetermelést, ezáltal segíti a zsírok lebontását is. Tulajdonképpen a máj teljes működését élénkíti és kedvező módon befolyásolja

400mg/kapszula

60 kapszula/doboz

2 215 Ft

A szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásához

A cink részt vesz a szervezet normál sav-bázis egyensúlyának fenntartásában. Számos tényező, a stresszes életvitel, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a mozgásszegény életmód felboríthatja szervezetünk sav-bázis egyensúlyát, fokozhatja a savas gyökök felhalmozódását.
A hozzáadott gyógynövények zöld színüket klorofill tartalmuknak köszönhetik, mely hasonló felépítésű vegyület, mint a vérben az oxigént szállító hemoglobin. A máriatövis gyümölcs kivonat támogatja a máj egészséges működését, így segíti a máj megfelelő méregtelenítő munkáját.

 

3 115 Ft

A Máj Meridián kapszula a TCM (Hagyományos Kínai Orvoslás) kompatibilitás elve alapján készült holisztikus szemlélettel.

 A máriatövis gyümölcse (hatóanyaga: szilimarin) (Császár) segíti a megfelelő májfunkció fenntartását, ezzel a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Hozzájárul a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövet és a májsejtek regenerálódásához.

A schizandra (Miniszter) öt ízű gyümölcsét Kínában igen nagyra becsülik a hagyományos orvoslásban, értékes hatóanyagtartalma miatt mára az európai szakemberek is felfigyeltek rá. Májvédő hatása miatt régóta használatos a méregtelenítő folyamatok támogatásához. Máriatövissel való kombinációja igen elterjedt.

Az articsóka levél (Harmonizáló) támogatja a bélrendszer megfelelő működését, hozzájárul az emésztőrendszer komfortérzetéhez.

A mungó bab (Meridián irányító) Kínában régóta használt méregtelenítő gyógynövény és étek, mely a méregtelenítő étrendek szerves részét képezi.

 

 

2 350 Ft

A máj egészségének megőrzéséhez

Napjaink rohanó életvitelével járó stressz, egészségtelen táplálkozás, túlzott alkohol és kemikáliák fogyasztása megterheli a májat, melynek szerepe a toxikus salakanyagok szervezetből való kiválasztása.
A máriatövis kivonata segíti a megfelelő májfunkció fenntartását, ezzel a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Hozzájárul a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövet és a májsejtek regenerálódásához. A schizandra májvédő gyógynövényként használatos a természetes méregtelenítő folyamatok támogatásában. A C-vitamin a szervezet számára nélkülözhetetlen vízben oldódó vitamin, szükséges az immunrendszer és az idegrendszer megfelelő működéséhez.

 

3 630 Ft

Válogatott, természetes gyógynövények felhasználásával készült teakeverék.
A máriatövis segít fenntartani a máj egészséges funkcióját, valamint antioxidánsként védi szervezetünket a káros szabad gyökökkel szemben. A kukorica bibe támogatja a húgyúti rendszer és az emésztő rendszer működését. A sárga tárnics kedvezően hat az emésztőrendszeri komfortérzetre.

 

 

1 600 Ft

A szív és a keringési rendszer egészségének megőrzéséhez

A galagonya gyümölcs kivonat támogatja a szív és a keringési rendszer egészségének fenntartását. A rózsagyökér tibeti gyógynövény, hozzájárul a keringési rendszer normális működéséhez, a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátásához, a megfelelő szellemi és fizikai erőnlét fenntartásához, valamint antioxidánsként védi a sejteket a káros oxidatív folyamatokkal szemben. A fokhagyma fogyasztása kedvező hatást gyakorol a keringési rendszerre. Előnyösen befolyásolhatja a vérzsír, az összkoleszterin szintet. Hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének fenntartásához, illetve a bélcsatorna mikrobiológiai egyensúlyának támogatásához. A szelén antioxidánsként segíti az immunrendszer egészséges működését.

 

 

2 350 Ft

A máj a táplálékkal bevitt toxikus anyagok kiszűrésének és semlegesítésének legfontosabb helye szervezetünkben. Az egészségtelen táplálkozás, a rendszeres alkoholfogyasztás megterhelheti, fokozott működésre készteti a májat. A Máriatövis kivonata hozzájárul a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, a megfelelő májfunkciók fenntartásához, a szervezet számára toxikus anyagok eltávolításához. A készítmény hatóanyaga (silymarin) elősegíti a máj egészséges működését és a májszövet, illetve a májsejtek normális regenerációját. Májvédő szerepe mellett hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

TÁROLÁS: szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: napi 1 kapszula, főétkezések előtt bőséges folyadékkal, szétrágás nélkül nyelje le.

4 035 Ft

Máriatövis mag májvédő és antioxidáns hatását már a régi füves könyvek is említik. A Máriatövis (Sylibum marianum) évszázadok óta a különbözo májbetegségek panaszosainak nyújt igen hatékony ?mentoövet?. A máriatövismag hatóanyaga a szilimarin, gyujtonév, több hasonló szerkezetu anyag (a szilibin, a szilidiadin, a szilikrisztin) elegye. A szilimarin vízben nem oldódik, ezért olajos illetve néhány esetben mézes kivonatát alkalmazzuk.

Alkalmazási területek:
 - heveny májgyulladás (hepititis acuta)
 - idült májgyulladás (hepatitis chronica agressiva, persistens)
 - máj kötoszövet gyarapodáskor, majd májzsugorodással járó betegségekben (cirrhosis hepatitis atrophica)
 - túlzott vagy rendszeres szeszesital fogyasztás
 - vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodás esetén
 - zsírmáj kezelésére

Kísérleti körülmények között a májkárosító anyagok hatását kivédi, a májsejtek szerkezete a mérgezo anyagok hatása ellenére jobban megörzodik, a károsított sejthártya nagyjából visszanyeri sajátságait.

 - stimulálja az epe és epesavak (zsír és koleszterinbontók) termelését a májban
 - fokozza a májsejtekben a ribonukleinsav-, illetve fehérjeszintézist
 - szabadgyökfogó antioxidáns

A nép gyógyászat szerint a májbetegségeknél ?ahol már semmi sem segít? biztosan számíthatunk a máriatövis kiváló gyógyerejére.

A máriatövis olaját kíméletes eljárással hidegen sajtolt extra szuz olivaolaj segítségével vonjuk ki. A készítmény tartósítószert, színezéket illetve ízfokozót nem tartalmaz.

Adagolás:
 - 80 kg testsúlyig NAPI 1,5 ml (mokkáskanálnyit)
 - 80 kg felett NAPI 3 ml (kávéskanálnyit)
reggel éhgyomorra, szájban nyállal jól elkeverve, kúraszeruen
1 kúra 50 ml 80 kg testsúlyig, felette 100 ml, majd egy hét szünet után a kúrát érdemes megismételni.

A fent leírtak alkalmazása esetén káros mellékhatás nincs. Ellenjavallat nem ismert.

Figyelem: A készítmény szedésekor napi kétszeri székletürítés is elofordulhat, ez ?jelzi?, hogy szervezete megkezdte a méregtelenítést.

Egyéb speciális alkalmazási területek:
 - a különbözo böjtkúrák esetén a méregtelenítés megkönnyítésére
 - tartós illetve rendszeres gyógyszerfogyasztás esetén a gyógyszermaradványok testbol történo kiürülésének segítésére
 - általános májtisztításra

3 395 Ft

JutaVit Sylimarin 210 máj kapszula gyógynövény tartalmú étrend-kiegészítő készítmény.

A máriatövis termés (Silybum marianum) segíti a máj és az epe egészségének megőrzését, a megfelelő májfunkció fenntartását, így a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Hozzájárul a máj egészséges működéséhez és a májszövet, illetve a májsejtek normális regenerációjához, az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

A máriatövis termés (Silybum marianum) segíti a máj és az epe egészségének megőrzését, a megfelelő májfunkció fenntartását, így a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Hozzájárul a máj egészséges működéséhez és a májszövet, illetve a májsejtek normális regenerációjához, az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

Adagolás: Napi 2×1 kapszulát folyadékkal egészben lenyelni.

Kiszerelés: 60 db kapszula

Nettó tömeg: 42 g

Figyelmeztetés:
? Kisgyermekek elől elzárva tárolandó.
? Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
? Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Tárolás: Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve, lezárt dobozában.

3 130 Ft

Az egészséges máj gyógynövénye

A máriatövis mediterrán térségből származik, de világszerte termesztett növény.

Gyógyászati célokra termését hasznosítják. Védi a májunkat, illetve segíti a regenerálódását a rengeteg káros megterhelés után. Ezért igen hasznos a máriatövis kivonat fogyasztása.

Az emberi szervezet legnagyobb szerve a máj. Minden áthalad rajta, ami a tápcsatornába kerül, legyen az étel, ital, vegyszer vagy gyógyszer. Kémiai anyagokkal telt életünkben egyre nagyobb a terhelés rajta. Központi laboratóriumként átvizsgálja, elemeire bontja a szervezetbe jutó anyagokat, beépíti a hasznosíthatókat és kiszűri az ártalmasakat.

A máj feladatai: A máj mintegy ötszázféle feladatot lát el, ezek közül a két legfontosabb: megtisztítja a vért az anyagcsere salakanyagaitól, és hasonlóképpen bánik a hormonokkal, a gyógyszerekkel és az alkohollal. A táplálékokat pedig energiává alakítja át és glikogén formájában tárolja, majd fizikai erőfeszítés esetén a glikogént szőlőcukor alakjában juttatja el az izmokba. Naponta késztetjük májunkat a képességeit meghaladó teljesítményekre, amikor alkoholt fogyasztunk, gyógyszert szedünk, vagy nehéz, fűszeres, zsíros ételeket eszünk.

A gyorsételek sem könnyítik meg a munkáját. A tartósítószerekkel, adalékanyagokkal, színezékekkel?stb. igen sportszerűtlen kihívások elé állítjuk.

Máriatövis kivonat ? támogasd vele a májad működését! Nagyon fontos, hogy valamilyen módon megpróbáljuk védeni, illetve segíteni regenerálódását a rengeteg megterhelés után. Ezt szolgálja a máriatövis gyógynövény amely segíti a máj megfelelő működését. A máriatövis használata a múlt század elején visszaszorult, a 20. század közepe táján fedezték fel újra, amikor kémiailag azonosított hatóanyag komplexével (szilimarin) végzett farmakológiai vizsgálatokban magyarázatot találtak a növény májműködést segítő hatására.

3 510 Ft

A kurkuma gyökér és a máriatövis mag hozzájárul a máj normál működéséhez, valamint a normál emésztés fenntartásához.

A kurkuma elsősorban gyulladás gátló, azonban a májsejtek felépítésében, egészségének helyreállításában erősebb, mint a zöld tea kivonata.


Ösztönzi az epehólyag működését, az epe kiválasztását.

A népgyógyászat ezen kívül emésztési panaszokra, májbetegségekre, fájdalomcsillapításra, vérhígításra, bőrpanaszok kezelésére is egyaránt alkalmazza.

A máriatövis kiválóan serkenti az egészséges májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott szövetek gyógyulását, az elhalt sejtek lecserélését.


Megerősíti a májat a védekező képességében, megelőzve a különféle vegyi anyagok rombolását, a káros anyagok behatolását a sejtekbe, emellett nagymértékben segíti a tápanyagok megfelelő mértékű hasznosulását.

A máriatövist elsősorban méregtelenítésre, a máj hatékony védelmére érdemes fogyasztani, mert lebontja a legtöbb káros, mérgező anyagot, ezzel megelőzi sokféle betegség kialakulásának az esélyét.

 

4 420 Ft
Nézet:
Sorrend: