Süteményalap

Nézet:
Sorrend:

A rózsavíz igen sokoldalúan felhasználható. Alkalmas fűrdővízbe téve, de arclemosóként, sőt még süteményekbe vagy szörpokba is tehetjük.

Széleskörűen alkalmazzák illatosító és lemosó szerként a kényes részek, pl. a szem környéke lemosására, de ételek ízesítésére is alkalmas, különösen a keleti konyha használja erre a célra.

Görcsök, gyomorpanaszok esetén, máj- és epebántalmak csillapítására is használják. Külsőleg borogatásként alkalmazzák mellmirigy-gyulladás csillapítására, bőr- és ajakberepedés ellen.

Illata görcsoldó hatással is bír. Hatására a tónusos izmok elernyednek, az alvászavarok kedvezően befolyásolhatók és a depressziósok hangulata is javul. A rózsavizet használják pakolásokhoz, borogatásokhoz, szív- és idegrendszeri panaszok enyhítésére is.

915 Ft

Bio indiai főzőkrém, alternatívája a tejtermékek és a szójakrémek

Hogyan használd?

Felbontás előtt alaposan rázza fel. Felbontás után hűtve tárolandó, és 5 napon belül el kell fogyasztani.
Ecomil Cuisine India nem alvad meg főzés közben. Miután felforraltuk, utána keverjük össze savas összetevőkkel (citrom, bor, mustár.). Próbálja ki a mártásokban, levesekben, tésztákban, zöldségekben és desszertekben, valamint teában vagy kávéban. Finom, használatra kész,és illik a sós vagy édes recepteidhez.

Gluténmentes

885 Ft

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

100 %-ban szárított fügéből készült, könnyen adagolható, vágható. Gyorsan készíthetünk belőle gyümölcsgolyót, ideális desszertekbe, süteményekbe, smoothie-ba, turmixokhoz, ázsiai ételekbe.

 

 

1 425 Ft

Az étkezési citromsav egy antioxidáns hatású konyhai alapanyag, amely sokoldalúan felhasználható. Savanyító tulajdonságát a lekvárok, italok, sütemények készítésekor használhatjuk ki, de segít a zöldségek-gyümölcsök színének megőrzésében is, az oxidációs folyamatok okozta barnulás gátlásával.


A citromsavat az élelmiszerek gyártásához régóta használják. Az Európai Unióban használatos E-számok szerinti kódja: E330.


Savanyúságot adó és szabályozó tulajdonsága révén előszeretettel használják föl üdítőitalok, gyümölcslevek, édességek, lekvárok, dzsemek ízesítéséhez. Emulgeáló hatását a jégkrémek gyártásakor a zsírok kiválásának megakadályozására használják föl, de a karamell kikristályosodását is gátolja. Antioxidánsként a citromsavat gyakran alkalmazzák az élelmiszerek, például zöldség-gyümölcs készítmények színének és aromájának megőrzéséhez.

Gátolja továbbá a fehérjék kicsapódását a tejkészítmények sterilezése során, és a javítja a lisztek, tészták sütési tulajdonságait is. Tartósító hatása miatt konzervekben, befőttekben, savanyúságokban is megtalálhatjuk. A bor- és sörgyártásban is felhasználják.

 

535 Ft
Nézet:
Sorrend: