Süteményalap

Nézet:
Sorrend:

A rózsavíz igen sokoldalúan felhasználható. Alkalmas fűrdővízbe téve, de arclemosóként, sőt még süteményekbe vagy szörpokba is tehetjük.

Széleskörűen alkalmazzák illatosító és lemosó szerként a kényes részek, pl. a szem környéke lemosására, de ételek ízesítésére is alkalmas, különösen a keleti konyha használja erre a célra.

Görcsök, gyomorpanaszok esetén, máj- és epebántalmak csillapítására is használják. Külsőleg borogatásként alkalmazzák mellmirigy-gyulladás csillapítására, bőr- és ajakberepedés ellen.

Illata görcsoldó hatással is bír. Hatására a tónusos izmok elernyednek, az alvászavarok kedvezően befolyásolhatók és a depressziósok hangulata is javul. A rózsavizet használják pakolásokhoz, borogatásokhoz, szív- és idegrendszeri panaszok enyhítésére is.

1 215 Ft

Dia-Wellness fánk alap maltit nélkül 500 g

Cukor helyett eritritet tartalmazó ételek fogyasztása a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint emelkedést okozhat mint a cukrot tartalmazó ételek fogyasztása.

Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású lehet.

Csökkentett szénhidrát tartalmú kényelmi termék. a kész tésztából bő olajban fánk süthető, de felhasználható bundás alma készítéséhez is.

1 790 Ft

Dia-Wellness gluténmentes linzer alap maltit nélkül 500 g

Gluténmentes édesítőszerrel készült kényelmi termék. Margarin és víz hozzáadásával kész linzertészta készíthető.

HASZNÁLATA: 400 g Gluténmentes linzerport 140 g margarinnal és 40 g vízzel összegyúrunk és 1 órát pihentetjük hűtőben. Pihentetés után kinyújtjuk, formákat szaggatunk, majd 180 °C-os sütőben 8-10 percig sütjük.

1 780 Ft

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

100 %-ban szárított fügéből készült, könnyen adagolható, vágható. Gyorsan készíthetünk belőle gyümölcsgolyót, ideális desszertekbe, süteményekbe, smoothie-ba, turmixokhoz, ázsiai ételekbe.

 

 

1 595 Ft

Az étkezési citromsav egy antioxidáns hatású konyhai alapanyag, amely sokoldalúan felhasználható. Savanyító tulajdonságát a lekvárok, italok, sütemények készítésekor használhatjuk ki, de segít a zöldségek-gyümölcsök színének megőrzésében is, az oxidációs folyamatok okozta barnulás gátlásával.


A citromsavat az élelmiszerek gyártásához régóta használják. Az Európai Unióban használatos E-számok szerinti kódja: E330.


Savanyúságot adó és szabályozó tulajdonsága révén előszeretettel használják föl üdítőitalok, gyümölcslevek, édességek, lekvárok, dzsemek ízesítéséhez. Emulgeáló hatását a jégkrémek gyártásakor a zsírok kiválásának megakadályozására használják föl, de a karamell kikristályosodását is gátolja. Antioxidánsként a citromsavat gyakran alkalmazzák az élelmiszerek, például zöldség-gyümölcs készítmények színének és aromájának megőrzéséhez.

Gátolja továbbá a fehérjék kicsapódását a tejkészítmények sterilezése során, és a javítja a lisztek, tészták sütési tulajdonságait is. Tartósító hatása miatt konzervekben, befőttekben, savanyúságokban is megtalálhatjuk. A bor- és sörgyártásban is felhasználják.

1 765 Ft
Nézet:
Sorrend: