Süteményalap

Nézet:
Sorrend:

Bauckhof Bio csokitorta süteménykeverék, demeter 510 g

A csomag tartalma: 400g tészta-alap keverék, 110g krém-alap keverék

Átlagos tápérték/100 g süteménykeveréknél: Energia: 1514kJ/357kcal, Zsír: 1,8g ebből telített zsírsavak: 0,8g Szénhidrát: 74g, ebből cukor: 33g Élelmi rost: 4,6g Fehérje: 8,0g Só: 0,97g

A csokoládétorta elkészítése 20 perc, kb. 35 perc sütéssel.

Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 90g olajra (sütő, vagy süteményolaj), 250ml vízre, 1,5 evőkanál citromlére. A krémhez 600ml tejszínre, 150ml tejre.  Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra, és készítsen elő egy 25 cm-es sütőformát sütőpapírral kibélelve. Ügyeljen arra, hogy a papír szorosan álljon a sütőformában. Egy tálba tegyük a  tészta-alap keveréket. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. Öntsük a tésztát a sütőformába, és tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, közepes fokozatra. A sütési idő kb. 35 perc. A megsült torta alapot hagyja jól kihűlni. Távolítsuk el a sütőpapírt és vágjuk szét az alapot 1x vízszintesen. Mindkét alapot tegyük félre. A csokoládékrémhez egy nagy, magas keverőtálba öntsük a folyékony tejszínt, a tejet és a krém-alap keveréket és röviden keverje meg a kézi mixerrel a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton. Ha a krém kenhető állagú, akkor kész. Tortalapra helyezzük az alsó tésztát, majd a csokikrém 1/3-át egyenletesen elkenjük a széléig. Rátesszük a második réteget tésztalapot, és rákenjük a krém további 1/3-át. A maradék krémmel megkenjük a torta oldalát. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tortát. Tetszés szerinti dekorációval díszítjük.

3 430 Ft

Bauckhof Bio joghurtos-cseresznyés torta süteménykeverék, gluténmentes, demeter 365g

Bio minősített, gluténmentes, vegán.

A csomag tartalma: 225g tészta-alap keverék, 100g krém-alap keverék, és 40g gyümölcsbevonó alap. A tortakeverék elkészítése 15 perc, 2 óra hűtéssel.

Használat

Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 70g lágy vajra, a krémhez 400g natúr joghurtra, 200ml tejszínre, 125ml tejre. A gyümölcsbevonóhoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan 1 adag cseresznye (üveges akár - kb. 360g) Egy 25cm-es sütőforma alját béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöt jól csepegtessük le, a levet tegyük félre a gyümölcstükörhöz. A tésztához a vajat vagy a margarint az alapkeverékkel kézzel gyúrjuk addig, amíg tömörebb tésztát nem kapunk. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanállal vagy kézzel nyomkodjuk egyenletesen vékonyan, sima alapra. Jobban szereti az alsó ropogós tésztát? A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 13 percig süsse 180 °C fokon. Hagyja kihűlni. A krémhez tegye a joghurtot, a folyékony tejszínt, a tejet és a krém-keveréket egy magas keverőtálba. Mixerrel krémes állagúvá keverjük. Osszuk el egyenletesen a gyümölcsöket az alján. Ezután a krémet a formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, hűtőbe tesszük, amíg a felső gyümölcstükör elkészül: egy edényben habverővel összekeverjük a félretett gyümölcslevet és a gyümölcsbevonathoz való keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk. Amint a gyümölcs besűrűsödött, levesszük a tűzről. Gyorsan és egyenletesen kenjük a krémre, óvatosan szétterítve. Legalább két órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt egy késsel lazítsa meg a forma szélét, majd távolítsa el a formát.

Elkészítés vegán módra: a sütemény-tésztához szüksége lesz 70g lágyabb margarinra, a krémhez 150g vegán krémsajtra, 500g vegán joghurtra, a gyümölcsös bevonóhoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan egy üveg/konzerv cseresznyére (kb. 360g) Tipp: hogy a süteményszeleteket könnyen szétválaszthassuk, időnként mártsuk forró vízbe a kést.

Minősítés

  • A DE-ÖKO-007 minősítő és ellenőrző szerv által organikus minősített.
  • Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges aromát, ízfokozót és színezéket.
3 430 Ft

Bauckhof Bio sajtkrémes torta süteménykeverék, gluténmentes, demeter 385 g

A csomag tartalma: 225g tészta-alap keverék, 120g krém-alap keverék, és 40g gyümölcsbevonó alap. A sajtkrém tortakeverék elkészítése 15 perc, 2 óra hűtéssel.

Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, szóját és szezámot tartalmazhat.

Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 70g lágy vajra, a krémhez 600ml tejszínre, 500g zsírszegény krémsajtra. A gyümölcsbevonathoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan 1 doboz mandarin vagy őszibarackbefőtt. Egy 25cm-es sütőforma alját béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöket jól csepegtessük le, a levet tegyük félre a gyümölcstükörhöz. A vajat vagy a margarint az alapkeverékkel kézzel gyúrjuk addig, amíg tömörebb tésztát nem kapunk. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanállal vagy kézzel nyomkodjuk egyenletesen vékonyan, sima alapra. Jobban szereti az alsó ropogós tésztát? A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 13 percig süsse 180 °C fokon. Hagyja kihűlni. A krémhez tegye a folyékony tejszínt, krémsajtot, és a krém-keveréket egy magas keverőtálba. Mixerrel krémes állagúvá keverjük. Osszuk el egyenletesen a gyümölcsöket az alján. Ezután a krémet a formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, hűtőbe tesszük, amíg a felső gyümölcs-tükör elkészül: egy edényben habverővel összekeverjük a félretett gyümölcslevet és a gyümölcsbevonathoz való keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk. Amint a gyümölcs besűrűsödött, levesszük a tűzről. Gyorsan és egyenletesen kenjük a krémre, óvatosan szétterítve. Legalább két órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt egy késsel lazítsa meg a forma szélét, majd távolítsa el a formát.

3 270 Ft

Bauckhof Bio sajttortás brownie süteménykeverék, gluténmentes 350 g

Könnyű, csokoládés-krémes süteményhez

Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, tejfehérjét, szóját és szezámot tartalmazhat.

A csomag tartalma: 300g tészta-alapkeverék és 50g krém-alapkeverék

A sajttorta-brownies süteménykeverék elkészítése 15 perc, a sütési idő kb.40 perc.

Elkészítés tojással: A tésztához szüksége lesz 125g lágy vajra, 1 tojásra, 100ml tejre. A krémhez 250g zsírszegény sajtra, 1 tojásra. Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra. Egy 25cm átmérőjű sütőformát béleljen ki sütőpapírral. A brownie-tésztához való sütemény-keveréket tegye egy keverőtálba és a vajjal, a tojással és a tejjel keverje ki. Egy másik tálban a sajtortás krém-keveréket a zsírszegény sajttal és tojással keverje ki.

A tésztához való keveréket a sütőformába töltse be és terítse szét egyenletesen. Ezt követően a sajttorta-krémet egy evőkanál segítségével foltokban terítse szét a tetején. A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 40 percig süsse.  Fogyasztás előtt hagyja jól kihűlni.

2 570 Ft

Bauckhof Bio vakondtúrás süteménykeverék, demeter 350 g

A csomag tartalma: 250g tészta-alapkeverék és 100g krém-alapkeverék

A vakondtúrás süteménykeverék elkészítése 20 perc, a sütési idő kb. 25 perc.

Elkészítés tojással: A tésztához szüksége lesz 2 tojásra, 75g lágy vajra, 75ml tejre. A krémhez 600ml tejszínre, 100ml tejre. Opcionálisan gyümölcsre a töltelékhez (kb. 400g eper vagy 3 banán). Melegítse elő alul és felül a sütőt 175°C-ra. Egy 25cm átmérőjű sütőformát béleljen ki sütőpapírral. A sütemény-keveréket tegye egy keverőtálba. Tegye hozzá a tojást, vajat és a tejet, mixerrel keverje simára. Töltse be a formába a tésztát, simítsa el egyenletesen és a formát helyezze az előmelegített sütő közepére. A sütési idő kb. 25 perc, ezután hagyjuk teljesen kihűlni a tortát. Távolítsuk el a sütőpapírt, és helyezzük az alapot egy tortalapra, majd egy kanál segítségével mélyítsünk ki kb. 0,5-1 cm-t a tortából, 1-2 cm-es szegélyt hagyva. Az eltávolított tésztát egy tálban durvára morzsoljuk, és félretesszük. Töltse meg a kivájt alapot a választott gyümölccsel, eperrel vagy felezett banánnal. A krémhez tegyük a folyékony tejszínt a tejjel egy nagy, magas keverőpohárba, és röviden keverjük a kézi mixerrel a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton. Lassan öntsük hozzá a borításhoz való keveréket. Amikor a krém kenhető állagú, akkor kész. A krémet dombos mintázatban kenjük a gyümölccsel megrakott alapra. A félretett morzsával körös-körül befedjük a krémhalmokat, a morzsát enyhén megnyomkodjuk. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tortát.

3 520 Ft

A rózsavíz igen sokoldalúan felhasználható. Alkalmas fűrdővízbe téve, de arclemosóként, sőt még süteményekbe vagy szörpokba is tehetjük.

Széleskörűen alkalmazzák illatosító és lemosó szerként a kényes részek, pl. a szem környéke lemosására, de ételek ízesítésére is alkalmas, különösen a keleti konyha használja erre a célra.

Görcsök, gyomorpanaszok esetén, máj- és epebántalmak csillapítására is használják. Külsőleg borogatásként alkalmazzák mellmirigy-gyulladás csillapítására, bőr- és ajakberepedés ellen.

Illata görcsoldó hatással is bír. Hatására a tónusos izmok elernyednek, az alvászavarok kedvezően befolyásolhatók és a depressziósok hangulata is javul. A rózsavizet használják pakolásokhoz, borogatásokhoz, szív- és idegrendszeri panaszok enyhítésére is.

1 470 Ft

A hőkezelt blanchírozott földimogyorót finomra őrlik és mindennemű adalék nélkül hozzákevernek karob port. Ez közvetlenül fogyasztható, mintha száraz csoki lenne. A cukrot, vagy az egyéb édesítő szereket szándékosan kihagyják. A termék gyengén édeskés íze a karob pornak köszönhető.

Némi olajjal, vagy szójatajjel krémszerű állagú keveréket lehet létrehozni, melyet például süteménytölteléknek használhatunk.

Fogyasztható margarinnal kikeverve, müzlibe szórva, illetve süteménytölteléknek.

955 Ft

Az étkezési citromsav egy antioxidáns hatású konyhai alapanyag, amely sokoldalúan felhasználható. Savanyító tulajdonságát a lekvárok, italok, sütemények készítésekor használhatjuk ki, de segít a zöldségek-gyümölcsök színének megőrzésében is, az oxidációs folyamatok okozta barnulás gátlásával.


A citromsavat az élelmiszerek gyártásához régóta használják. Az Európai Unióban használatos E-számok szerinti kódja: E330.


Savanyúságot adó és szabályozó tulajdonsága révén előszeretettel használják föl üdítőitalok, gyümölcslevek, édességek, lekvárok, dzsemek ízesítéséhez. Emulgeáló hatását a jégkrémek gyártásakor a zsírok kiválásának megakadályozására használják föl, de a karamell kikristályosodását is gátolja. Antioxidánsként a citromsavat gyakran alkalmazzák az élelmiszerek, például zöldség-gyümölcs készítmények színének és aromájának megőrzéséhez.

Gátolja továbbá a fehérjék kicsapódását a tejkészítmények sterilezése során, és a javítja a lisztek, tészták sütési tulajdonságait is. Tartósító hatása miatt konzervekben, befőttekben, savanyúságokban is megtalálhatjuk. A bor- és sörgyártásban is felhasználják.

2 020 Ft
Nézet:
Sorrend: