Gluténmentes liszt

Nézet:
Sorrend:

Ellenőrzött gluténmentes

Recept

Falafel golyók: 125g csicseriborsó liszt, 25g keményítő (1Ek), 100ml víz, 1 hagyma és 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva, (2 ek friss koriander), 1tk őrölt római kömény, 1 tk só, 150g szezámmag (bevonó)

Az összetevőket sima tésztává keverjük és 5 percig dagadni hagyjuk. Golyókká formáljuk és szezámmagban megforgatjuk. Serpenyőben bő olajban arany barnára sütjük. Elkészíthetjük joghurtos-mártással és salátával.

A Bauck csicseriborsó liszt nyers csicseriborsóból készül, ezért nyers fogyasztásra nem javasolt.



1 235 Ft

A gesztenyeliszt az édes-diós ízét a nemes gesztenyéből nyerte. A XIX. századtól ez volt a fő élelmiszer a hegyvidék falusi lakosainak Dél-Európában.

Kiválóan alkalmas a sütéstől a főzésig, kenyér, sütemény és palacsinta készítéséhez. Az általában használt liszt 20%-át ki lehet cserélni gesztenyelisztre.

2 255 Ft

A ?Teff?, amit törpe kölesnek is neveznek, ősi etióp nemzeti gabona. A mai napig a legfontosabb alap élelmiszerek közé tartozik a régióban. Kellemes, diós íze, gluténmentessége, értékes anyagtartalma és kitűnő sütési tulajdonságai miatt kiváló megoldás a glutén érzékeny emberek számára.

 




 

1 620 Ft

Recept alma-rizs-muffin:
250g teljes rizsliszt, 60g mogyoróliszt, 2tk.sütőpor, 2 tojás, 1 tk. fahéj, 1 csip. só, 115g agavészirup vagy cukor, 180g BH almaszósz,2 ek. napraforgó olaj, 50ml rizstej, 1 csip. őrölt Bourbon vanília, 75g mazsola. Rizslisztet, mogyorólisztet, sütőport és mazsolát elvegyítjük. A megmaradt összetevőket habverővel elkeverjük és a lisztkeveréket hozzá adagoljuk. A masszát 12 muffin formába osztjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.20 percig sütjük.




 

1 045 Ft
Nézet:
Sorrend: