Biomüzlink nem tartalmaz cukrot, ízfokozókat, tömegnövelőket vagy egyéb segédanyagokat, és természetesen tartósítószereket sem. Rendszeresen kis mennyiségben állítjuk elő.
A receptúra egy régi, jól bevált családi recept alapján készült, amelyet barátok tapasztalatai alapján fejlesztettünk tovább.
A fénygyökér biomüzli nagyon ízletes, erősíti és harmonizálja az emésztést!
A Dioscorea batatas (kínaiul Shan Yao) „fénygyökér” néven ismert, és az antropozófiai mozgalomban, főleg a biodinamikus gazdálkodásban, egy ideje nagy érdeklődés övezi. Joggal, hiszen Dr. Rudolf Steiner a múlt század húszas éveiben nagy jelentőséget tulajdonított ennek a növénynek a táplálkozásban. Olyan növénynek tartotta, amely az emberiség és Föld fejlődését döntően befolyásolhatja, és a burgonya helyére léphet, mint alapélelmiszer.
A fénygyökér egy összetevőkben nagyon gazdag gyökérzöldség. A gumója tartalmaz keményítőt, fehérjéket, zsírokat, aminosavakat, szapoinokat, vitaminokat és 31 különböző nyomelemet. Különlegessége azonban nemcsak a mérhető és tápláló összetevőkben rejlik, hanem elsősorban fényétertartalmában.
A fiziológiai fényanyagcserét (annak képességét, hogy a táplálékból fény=prána szabaduljon fel) ma rendkívül megnehezíti az élelmiszer-alapanyagok erőteljesen gépesített feldolgozása. Ezáltal élelmiszereinkből kivonják ezt a belső minőséget, hogy fényétert tudjanak rendelkezésre bocsátani. A fénygyökér, illetve a belőle készül termékek fogyasztása, segít helyreállítani ezt az egyensúlyt.