Szőlő

Nézet:
Sorrend:

Az Alce Nero bio citrus jam kizárólag olasz citrusfélékből készül, és pektinektől mentes.

A vákuumos eljárás alacsony hőmérsékletet és rendkívül rövid főzési időt eredményez, amelyek lényegében érintetlenül hagyják a citrusfélék illatát és ízét. Próbálja ki a reggelire pirítóssal vagy sütemények töltelékének.

2 760 Ft

Cabernet Franc borból készített borzselé

A termék mentes az állati eredetű összetevőktől, a gluténtól, illetve mindenféle mesterséges tartósítószertől és adalékanyagtól és még az alkoholtól is!

A szőlőből hordós érlelésű bort készítenek, így igazi testes, édes fűszeres, lekváros ízjegyeket tudnak elővarázsolni belőle. Ezt követően magas hőfokon egy kis pektin hozzáadásával sűrűre főzik a bort. Az eljárásnak köszönhetően az alkohol elillan, de a bor jellegzetes aromái megmaradnak a zselében.


Mire használ?

Mivel gyerekek is fogyaszthatják, így bármelyik süteménybe belerakhatjuk szilvalekvár helyett. Jellemzően illik sajtokhoz, Cabernet Franc (és egyéb vörös) borokhoz és húsokhoz..

1 705 Ft

Olaszrizling borbóé készített fahéjas borzselé

A termék mentes az állati eredetű összetevőktől, a gluténtól, illetve mindenféle mesterséges tartósítószertől és adalékanyagtól és még az alkoholtól is!

A Bükki borvidéken található 7 hektáros dűlőről.
A szőlőt épp, egészséges állapotában szüretelik majd pedig bogyózás után reduktív szárazbort készítenek belőle. Az üde alkoholos italt ízesítik, majd egy kis pektinnel magas hőfokon sűrűre főzik. A bor alkoholtartalma így elillan, azonban zamatos ízvilága ugyanúgy megmarad a zselében.

A borzselét nemcsak hagyományos lekvárként tudod használni egy finom, reform süteményben, vagy egy meleg, vajas kovászos kenyérre kenve, de kiváló érett tehénsajtokhoz és fehér húsokhoz is.

1 705 Ft

Kékfrankos szőlőből készült lekvárkülönlegesség

A termék vegán, glutén-, illetve adalékanyag- és tartósítószermentes.


A kékfrankos levár alapanyagát bogyózást követően , magas hőmérsékleten sűrűre főzik és csírátlan, steril üvegekbe töltik.

Az eljárásnak hála az év minden napján élvezhetitő a kékfrankos szőlő piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető, gazdag ízvilága!

Csakúgy, mint a Furmint lekvárt ezt is szívesen ajánljuk sajttálak mellé, de érdemes azonban megreformálni vele az olyan hagyományos lekváros sütemény recepteket, mint:

  • Zserbó
  • Lekváros kosárka
  • Hájas süti

Természetesen tökéletes kísérője egy pohár testes Kékfrankos bornak is!

1 705 Ft
Nézet:
Sorrend: