Kakaóbab

Nézet:
Sorrend:

A bio kakaó amellett, hogy elvarázsol íz-és illatélményével több szempontból is pozitív hatást gyakorol szervezetünkre.

A kakaó elsőszámú magnézium forrás, melynek jótékony hatását számos tudományos kutatás alátámasztja. Emellett nagyobb mennyiségben tartalmaz rezet, foszfort és káliumot, de cink és vas is található benne. A kakaóbabból készített csokoládé fogyasztása serkenti az endorfin kiválasztását, így javítja a közérzetet.

Ajánlják fáradság elűzéséhez, gyomorproblémákhoz, köhögésre fahéjjal és narancslével. Szív és érrendszeri problémák és magas vérnyomás vagy megelőzésében is ajánlható.


Ásványi anyagok: magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, réz

Vitaminok: A, B1, B2, B6, B12, D, E

Jótékony hatással van: gyomorproblémák, fáradtság, köhögés, szív-és érrendszeri problémák

1 940 Ft

A csokoládé chips egészséges alternatívája - tedd sütikbe, müzlibe, smoothie-ba.

A kakaó latin neve ? theobroma cacao azt jelenti, az istenek eledele. A kakaóbab az alapja minden kakaó és csokoládékészítménynek. 
A XXI. században egyre inkább előtérbe kerül a nyers kakaó, mely a kakaóbab kíméletes feldolgozásának köszönhetően jobban megőrzi tápanyagtartalmát és jótékony hatásait. A kakaóbab szüretelése után a babokat egy fa dobozban, banánlevélen erjesztik pár napig. Az erjesztés során létrejövő kémiai változások hatására a kakaóbab veszít keserűségéből és egy gazdagabb csokoládé íz kezd kibontakozni. Ezután egy kíméletes szárítási eljárás következik, ekkor alakul ki barna színe és végleges íze is.
Nyers, zúzott kakaóbabunk Criollo fajtájú, ezt termesztették a mayák is. Ez a legritkább, legfinomabb és egyben legdrágább kakaófajta, gyakran nevezik a kakaók királyának is, az összes kakaótermelés 10-15%-át adja. A kakaóbab kiemelkedően magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnézium tartalma nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez. Hangulatjavító, energetizáló hatásáról is ismert.

2 135 Ft
Nézet:
Sorrend: