Vitaminok

Nézet:
Sorrend:

Dr. Natur étkek, C-vitamin por. Gyógyszerkönyvi minőségű L-aszkorbinsav. Külsőleg, Belsőleg

A C-vitamin együtt kellene álljon a boltok polcain a cukorral és liszttel.”


Millió módon hasznosíthatod az étkezési aszkorbinsav port, például a háztartásodban sütéshez és főzéshez, vagy tartósíthatsz vele, hiszen az aszkorbinsav kiváló tartósítószer.

Frissen tartja a vágott zöldségeket és gyümölcsöket, megvédi őket a barnulástól, belsőleg pedig segít minél tovább megóvni azok természetes vitamin és ásványianyag-tartalmát, rostszerkezetét. De használhatod kozmetikai célokra is, hiszen az arckrémed is dúsíthatod vele, hogy javítsd a bőröd egészségét és textúráját.


Az aszkorbinsav

a C-vitamin latin neve, az L-betű pedig a legjobb felszívódást jelenti.
Egy szervetlen molekuláról van szó, amit, ha por alakban szeretnél fogyasztani, akkor egy fél mokkáskanálnyi mennyiség kb. 1000mg C-vitaminnak felel meg, azonban mivel csak kis része hasznosul, nem helyettesíti a C-vitamin tablettákat.

1 800 Ft

A D-vitamin hozzájárul:

  • a kalcium és foszfor normál felszívódásához/hasznosításához
  • a vér normál kalcium szintjéhez
  • a normál csontozat, izomműködés és fogazat fenntartásához
  • az immunrendszer normál működéséhez.
  • A D-vitamin szerepet játszik a sejtosztódás folyamatában.


A K2 - vitamin hozzájárul:

  • a normál véralvadáshoz és a normál csontozat fenntartásához.

A E-vitamin hozzájárul:

  • a sejtek oxidatív stressztől való védelméhez.
7 865 Ft
  • folyékony c-vitamin
  • 40 napi adag
  • magas biohasznosulás
  • gyomorkímélő
  • 5 ml-ben 1000 mg hatóanyag
  • narancs ízesítés
  • természetes édesítőszerrel, steviával


Mik is azok a liposzómák?
A liposzómák felfedezése Alec D. Bangham (1921-2010) brit hematológus nevéhez fűződik. A gyógyszeripar előszeretettel használja őket, egyes bioaktív anyagok hordozóiként, lehetővé téve ezáltal a hatóanyagok célszervhez való eljuttatását, csökkentve a különböző mellékhatásokat. A belsejében található üregnek köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy a gyógyszerhatóanyagokat a szervezeten belül különböző helyekre szállítsák, célba juttassák. A liposzómák különböző kémiai és makromolekulákat képesek szállítani, ígéretesnek mutatkoztak a biológiailag aktív vegyületek potenciális szállítóeszközeként kozmetikumokban és gyógyszerekben.


A liposzómák, olyan zárt rendszerek, amelyek gömb alakúak, kettős foszfolipid réteggel rendelkeznek, ugyanúgy, mint ahogyan az emberi sejtmembránoknál is ez jellemző, kémiai összetételük az élő sejtfalhoz hasonló. Átmérőjük néhány nm-től egészen néhány száz nm-ig terjedhet.


A liposzómás forma ellenállóbb az emésztésnek, és mivel termékünk az aszkorbinsav nátrium sóját tartalmazza (nátrium-L-aszkorbát), teljes tömegének 11%-át nátrium és 89%-át az aszkorbinsav teszi ki, így kíméletesebb a savasabb kémhatású aszkorbinsavval szemben.


A szerves liposzómás C-vitamin hatásai igen sokfélék:

  • hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez
  • hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához
  • hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
  • antioxidáns hatása révén, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a fogak, fogíny, a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, valamint az egészséges csontozat fenntartásához
  • fokozza a vas felszívódását
  • hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
  • hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához


A C-vitamin a vékonybélből szívódik fel, egy nátrium-függő aktív transzport mechanizmuson keresztül. A C-vitamint egy esszenciális vitamin; számos állatfaj képes az előállítására, de az emberi szervezet nem képes szintetizálni, nem tárolja, ezért fokozottan oda kell figyelni a pótlására.
Egy vízben jól oldódóvitamin, amely minden testszövetben előfordul. A liposzómás, folyékony C-vitamin egyik előnye, hogy biohasznosulása nagyobb mértékű, mint egy hagyományos likvid formának.

Mikor van szükségünk több C-vitaminra?

  • Intenzív sporttevékenység esetén
  • Aktív dohányosoknál
  • Betegség utáni felépüléskor/lábadozáskor
  • Bizonyos műtéti beavatkozások vagy lázas állapot esetén
  • Fogamzásgátlók vagy bizonyos gyógyszerek használata esetén
  • Alacsony zöldség-, és gyümölcsfogyasztás esetén
  • Stresszes életvitel esetében
  • Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú vitaminhiányos táplálkozás esetében
  • Vashiányos állapot esetén
  • Tavaszi fáradtság esetén


Kinek ajánljuk?
azoknak, akik a napi C-vitamin szükségletüket liposzómás C-vitamin formájában szeretnék kielégíteni, gyomorproblémákkal küzdőknek

 

8 995 Ft

Natur Tanya - Szerves C Ultra 1500 mg Retard C-vitamin, csipkebogyó kivonattal

1500 mg-os, nyújtott felszívódású, csipkebogyós C-vitamin formula. A megfelelő immunitáshoz és az idegrendszer egészségére.

  • magas, 1500 mg c-vitamin tartalommal
    laborban bevizsgált termék!
  • retard hatását akkreditált laborban történő vizsgálatokkal támasztjuk alá
  • nyújtottan, fokozatosan szabadul fel a szervezetben
  • antioxidáns hatású csipkebogyó kivonattal
  • vegán termék
  • nem tartalmaz mesterséges tartósítószert, színezéket és aromát
  • elég naponta 1 tabletta
  • 2 hónapra elegendő mennyiség
  • 1500 mg-os, nyújtott felszívódású, csipkebogyós C-vitamin


Mivel a C-vitamin antioxidáns, hatással van immunrendszerre, a humán kísérletek szerint a csökkentheti a hajlamot a légúti vírusfertőzésekre és a tüdőgyulladásra, valamint a gyulladásban szenvedő betegek C-vitamin igénye jelentősen megnő.

Csak a paprikában található C-vitamin?
A gyümölcsök és a zöldségek többsége jó C-vitamin forrás, a lakosság napi bevitelének ~ 90% -a tőlük származik. A tartalom azonban fajonként változó, különösen nagy eltérések vannak termények között.


100 gramm csipkebogyó átlagosan 400 mg, a fenyőtű 200 mg, a petrezselyemlevél 185 mg, a paradicsompaprika 180 mg, a zöldpaprika 125 mg, a káposzta 87 mg, a barack 50 mg, a citrom 45 mg és a burgonya 24 mg aszkorbinsavat tartalmaz (Lykkesfeldt, 2014 [16]).


A tudományos szakirodalom szerint a csipkebogyó C-vitamin-tartalma jóval meghaladja más citrusfélékét.

Csipkebogyó (Rosa canina L.)
A tudományos szakirodalom szerint a csipkebogyó C-vitamin-tartalma jóval meghaladja a citrusfélékben található mennyiséget. A csipkebogyóban a legmagasabb a C-vitamin-tartalom (30–1300 mg/100 g) a gyümölcsök és zöldségek között.

A csipkebogyót kedvező élettani hatásai és kellemes íze miatt, hazánkban is régóta alkalmazzák gyógy- és élelmiszernövényként egyaránt.


A C-vitamin hozzájárul:

  • a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül az erek-, a csontok-, a porcok-, a fogíny-, a fogak, és a bőr normál állapotának fenntartásához
  • az immunrendszer normál működéséhez
  • az idegrendszer normál működéséhez
  • a normál pszichológiai funkció fenntartásához
  • a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez
  • a vas megfelelő felszívódásához
  • Kinek ajánljuk a Szerves C Ultra C-vitamint?
  • Mindenkinek, aki az átlagos étrendjét szeretné kiegészíteni
  • Sportolóknak, megnövekedett C-vitamin igény esetén
  • Kismamáknak vitaminkiegészítésre
  • Dohányzás estén
  • Szépségápolás támogatására
  • Vashiány esetén
    Nátha és megfázás kezelésének kiegészítésére
  • Egyéb gyulladásos betegségek kezelésének kiegészítésére
  • Betegséget követő felépülés időszakában
  • Vegán készítmény.
4 670 Ft
Nézet:
Sorrend: