Kerekszemű

Nézet:
Sorrend:

A hántolatlan rizsszemet nevezik barnarizsnek. A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát és a B-vitamin-tartalma.

 - 100% Bio
 - Laktózmentes
 - nem génmanipulált
 - Vegán

Felhasználása: köretként, desszertnek (gyümölcsrizs).

Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30?40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni.

875 Ft

A kerek szemű bio rizsből készíthetünk többek között piláfot, sushi-t, rizottót vagy paellát is.

Magas tápértéke mellett könnyen emészthető. Betegség utáni lábadozásnál kiváló a szervezet feltáplálására.


Segíti az anyagcserét valamint a gyomor-és bélproblémákra is jótékony hatással lehet. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium, nátrium
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, E
Jótékony hatása: anyagcsere, gyomor-, bélproblémák

 

890 Ft
Nézet:
Sorrend: