Taurin

Nézet:
Sorrend:

Egy 2009-es tanulmány megállapítása szerint a taurin, a japánok hosszú életének kulcsa. Egy korábbi 2006-os tanulmányban szintén azt találták ázsiai országokat vizsgálva, hogy akik vizeletében a legtöbb taurint mérték, azok a legegészségesebbek és köztük a legritkább a koszorúér megbetegedések száma. Ezt megerősítette egy friss, 2012-es tanulmány is, ahol ráadásul azt is észrevették, hogy a magasabb taurin szinttel rendelkező emberek vérnyomása és testtömeg indexe is alacsonyabb, ahogyan a vérük lipid profiljuk is jobb. Diabétesz, rák, vese-, szív- és májelégtelenség esetén mind megfigyelhető a szervezet alacsony taurin szintje.


Fogínybetegségek

Friss 2014-es vizsgálatban 10 előrehladott állapotú fogágybetegséggel rendelkezőnek adtak 15 napig napi 500 mg taurint. A betegség státusza már ilyen rövid idő alatt is javult, pedig 500 mg nagyon kis dózis.

Cukorbetegség

2010-es vizsgálatban I-es típusú cukorbetegeknek adtak napi 1,5g taurint, ami már 14 nap után jelentősen javította ereik állapotát.

Fogyás

2004-es vizsgálatban elhízott betegeknek napi 3g taurint adtak 7 héten keresztül. Jelentősen csökkent a testsúlyuk és javultak a vérzsír értékeik.

 

Dohányosok figyelem!

Egy 2003-as vizsgálatban olyan fiatalembereknek adtak napi 1,5g taurint, akiknek erei a dohányzástól már beszűkültek. Már 5 nap után ereik kitágultak és nem-dohányzókénak az átmérőjével egyeztek meg.

 

Sportteljesítmény

A taurin növeli a sportteljesítményt is (erőt és kitartást egyaránt), miközben véd a sérülésektől, a sport által oxidatív hatásoktól és az izomláztól is.


Fülzúgás

Újabban állatkísérletekben sok bíztató eredmény jön a taurin fülzúgást korrigáló képességéről. Korábban viszont már emberi alanyokon is bizonyította ezt a hatását.


Epe

Az epe előállításához nagy mennyiségű taurin szükséges, nélküle nem tud megfelelően termelődni, így akinek problémája van a zsíros ételek emésztésével, érdemes lehet pótolnia a taurint.

 

2 970 Ft

Egy friss kutatás szerint a japánok a hosszú életüket és öregkorban is meglévő fiatalos aktivitásukat nagyrészt a táplálkozásukból adódó magasabb taurinfogyasztásnak köszönhetik. Ezen kívül jó pár előnyös hatására mutatnak rá kutatások. Ízetlen por, amely bármilyen italba keverhető.

Különleges táplálkozási célú élelmiszer különösen sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére. Segédanyagok nélkül.

A taurin leggazdagabb természetes forrásai a kagylók, rákfélék és egyéb tengeri herkentyűk, valamint a szív. Számos tanulmány mutat rá, hogy a magasabb taurinbevitel, azaz a szervezet magasabb taurinszintje többek közt javítja az életminőséget, és fokozza a sportteljesítményt. Mi több, egy 2009-es tanulmány megállapítása szerint a japánok nagyrészt a magasabb taurinbevitelüknek köszönhetik kimagasló élethosszukat és fiatalos aktivitásukat öreg korban is (Yamori és mtsi., 2009).

 

5 480 Ft
Nézet:
Sorrend: