Kakaó

Nézet:
Sorrend:

Felhasználási javaslat: sütemények, krémek készítésére kiválóan alkalmas, kakaóitalt is készíthetünk belőle: 2 tk cukrot és 1 tk kakaót tegyünk egy bögrébe. 2.5 dl tejet öntsünk egy lábosba és melegítsünk fel. Ha már jó meleg, két kanál tejet mérjünk át a bögrébe és azzal keverjük ki csomómentesre a cukor-kakaó keverékét. Ha ez megvan, öntsük fel meleg tejjel a masszát ls keverjük el. Egészségünkre.


A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni.

Adagolás: ízlés szerint.

  • Allergén anyagot nem tartalmaz.

 

3 445 Ft
Nincs raktáron

A bio kakópor kiváló minőségű, ellenőrzött ökológiai termesztésből származó kakóbab felhasználásával készül, hozzáadott cukor nélkül.

Tejben, tejhelyettesítőben oldva, mézzel vagy nádcukorral édesítve finom kakaóital készíthető belőle, emellett sütemények készítéséhez is ajánljuk!

Bio Brownie: tej és tojásmentes süti. Receptje a csomagoláson.

2 105 Ft

A kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának, a holland kakaópornak töretlen sikere napjainkban is tart.

Világszerte készítenek belőle közkedvelt innivalókat ízesítőanyagok hozzáadásával, emellett fontos alapanyaga süteményeknek, desszerteknek, krémeknek.

A Nature Cookta Holland Kakaó a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik.

A termék kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is.

A kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színükben is.


965 Ft
Nincs raktáron

A kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának, a holland kakaópornak töretlen sikere napjainkban is tart.

Világszerte készítenek belőle közkedvelt innivalókat ízesítőanyagok hozzáadásával, emellett fontos alapanyaga süteményeknek, desszerteknek, krémeknek.

A Nature Cookta Holland Kakaó a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik.

A termék kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is.

A kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színükben is.

A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú Nature Cookta Holland Kakaó pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét. Minőségi sütemények, pékáruk, pudingok, forró csokoládék, szirupok elengedhetetlen hozzávalója.

1 570 Ft
Nincs raktáron

A kakaóvaj minden csokoládé legfontosabb alapanyaga, ennek köszönhető, hogy a csokoládé az ember szájában szinte ?elolvad?. A kizárólag minőségi kakaóvaj hozzáadásával készített finomságokkal a nassolás is bűntudatmentes lehet!

A Nature Cookta Kakaóvaj enyhén kakaó ízű, természetes zsiradék, melyet a kakaó gyártása során nyernek ki a fa termésének magjából. Felhasználási lehetősége igen sokoldalú. Főzéshez, sütéshez, csokoládék, bonbonok készítéséhez is ajánlott.

A Nature Cookta Kakaóvajat nem csak édes ételekhez használhatjuk fel, hanem a sós finomságokhoz is. Elsőre furcsának tűnik a gondolat, hogy édes alapízű zsírral készítsük el sós ételeinket, de olyan lágyságot kölcsönöz azoknak, hogy mindig feledhetetlen ízélményben részesíti a kóstolóját. Ellentétben más zsírokkal kis mennyiség is elég belőle. A csokoládé alapízét szintén a kakaóvaj határozza meg. Kakaó hozzáadása nélkül fehér csokoládénak is kiváló.

Néhány bonbon, csokoládés sütemény elkészítésénél fontos, hogy a csokoládéréteg vékonyan kerüljön fel a desszertre, ezért ennek a legegyszerűbb módja, ha a megvásárolt jó minőségű csokoládét kakaóvajjal vegyítjük. Felhasználhatjuk zselatin alternatívájaként is. Az elkészített desszertek lágyak és nagyon ízletesek lesznek.

A kakaóvaj felhasználható csokoládé pasztákhoz, szirupokhoz, masszához és courverture készítéséhez is. A couverture kifejezést professzionális szakemberek kizárólag a magas minőségű, tükörfényes, krémesen lágy csokoládéra használják, mely nagyon könnyen elolvad az ember szájában.


1 670 Ft

Kakaóporral és tejcsokoládéval bevont, pörkölt, hántolatlan mandulabél

Tejcsokoládéban kakaó szárazanyag legalább 35%, tej szárazanyag legalább 14 %.

Fénytől védve, száraz, hűvös helyen tartandó.

Allergén információ: Tartalmaz mandulát, tejet, szóját.

Nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket tartalmazhat.

1 535 Ft

Prémium minőségű Criollo kakaópor. Jelentős magnézium tartalma nélkülözhetetlen a megfelelő idegi- és izomműködéshez. Hangulatjavító, energetizáló hatású, remek alapanyag egészséges desszertekhez, nyers szeletekhez, sütikhez.

Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.

A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.

Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.

A kakaó latin neve theobroma cacao azt jelenti, az istenek eledele. A kakaóbab az alapja minden kakaó és csokoládékészítménynek.

A XXI. században egyre inkább előtérbe kerül a nyers kakaó, mely a kakaóbab kíméletes feldolgozásának köszönhetően jobban megőrzi tápanyagtartalmát és jótékony hatásait. A kakaóbab szüretelése után a babokat egy fa dobozban, banánlevélen erjesztik pár napig. Az erjesztés során létrejövő kémiai változások hatására a kakaóbab veszít keserűségéből és egy gazdagabb csokoládé íz kezd kibontakozni. Ezután egy kíméletes szárítási eljárás következik, ekkor alakul ki barna színe és végleges íze is.

Ez  a nyers kakaópor Criollo fajtájú, ezt termesztették a Mayák is. Ez a legritkább, legfinomabb és egyben legdrágább kakaófajta, gyakran nevezik a kakaók királyának is, az összes kakaótermelés 10-15%-át adja.

Ásványi anyagok és nyomelemek a kakaóban: magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán 

Jótékony hatások: szív- és érrendszeri: serkenti a vérkeringést, véralvadásgátló, segít szabályozni a vérnyomást, hangulatjavító 

Vitaminok és ásványi anyagok:

  • magnézium
  • vas
  • kálium
  • mangán
  • cink
  • réz
  • kén
  • kalcium

Jótékony hatásai:

  • serkenti a vérkeringést
  • véralvadásgátló
  • segít szabályozni a vérnyomást
  • hangulatjavító

 

2 630 Ft

A kakaóvaj pasztilla kiválóan alkalmas csokoládé, sütemények és bonbonok készítéséhez, gazdag kakaóízt és krémes textúrát kölcsönözve az édességeknek. Emellett a kozmetikai iparban is használatos testápolók, krémek és ajakbalzsamok előállításához, mivel segít a bőr hidratálásában és védelmében. A pasztillák könnyen adagolhatók és olvadnak, így kényelmes és sokoldalú alapanyagot jelentenek a kulináris és kozmetikai alkalmazásokban.

3 565 Ft

A kakaópor az igazi csokoládé szerelmeseinek álma. Ez a bio minőségű kakaópor gazdag antioxidánsokban és természetes kakaóízben, amely tökéletes alapanyag desszertek, italok és sütik készítéséhez. Használd smoothie-k, forró csokoládék vagy sütemények ízesítéséhez, és élvezd a Prana Bio Nyers Kakaópor ínycsiklandó és egészséges élvezetet!

3 565 Ft
Nézet:
Sorrend: