Liszt

Nézet:
Sorrend:
-10%

NetbioHónap 2024.03.27-ig 10% kedvezménnyel

A durum búza vagy más néven kemény szemű búza a búzafajok közül a legellenállóbb. A hagyományos búzánál több rostot, vitamint és ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, illetve fehérje tartalma is jóval magasabb.


A durumbúzaliszt kiváló alapanyag tészták készítéséhez, mivel a belőle készült tészta könnyen kezelhető és könnyen formálható. Palacsinta és pizzatészták készítéséhez is tökéletes alapanyag.


A hagyományos lisztekkel ellentétben a durumlisztben található keményítő lassabban bomlik le és glikémiás indexe is alacsonyabb.


Főzelékek sűrítésére is használható!

1 065 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
955 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.03.01 - Vége: 2024.03.27
Akcióból hátralévő idő:
-10%

NetbioHónap 2024.03.27-ig 10% kedvezménnyel

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó bio búzából őrölt finomliszt.

Ez a gabonából készült őrlemény a legelterjedtebb alapanyaga a pék- és cukrászsütemények, sütemények, pizzák, panírok készítésének, levesek és főzelékek sűrítésének. Szinte minden háziasszony kamrájában lapul 1-2 kg belőle.

A finomított liszt csak a magbelet tartalmazza, a külső rétegeket és a csírakezdeményt nem. Ezáltal a liszt hosszabb ideig eltarthatóvá válik.

A BL a búzaliszt rövidítése, míg az 55 a hamutartalomra utal, amely a készítés után visszamaradt ásványi anyag tartalom mértéke, ami ebben az esetben 0,55% lehet.





960 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
860 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.03.01 - Vége: 2024.03.27
Akcióból hátralévő idő:
-10%

NetbioHónap 2024.03.27-ig 10% kedvezménnyel

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, alacsony sikértartalmú Bio rozsliszt. Gazdag B-vitaminban, jelentős a kalcium- és magnézium tartalma. A teljes kiőrlésű lisztekben a gabona korpája is megtalálható, amely tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést. 

A rozsliszt fehérjéi nem állnak össze sikérré, mert a növényi nyálkaanyagok megakadályozzák a nagy molekulák kialakulását, ezért tisztán rozslisztből nem célszerű kenyeret készíteni (max. 50%). A rozsliszt keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban magába zárja. Ebből is adódik, hogy a rozskenyér tovább marad friss állapotban. 

690 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
620 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.03.01 - Vége: 2024.03.27
Akcióból hátralévő idő:
-20%

NetbioHónap 2024.03.27-ig 20% kedvezménnyel

A tönkölybúza nem olyan régen vált újra népszerűvé, mikor rájöttek, hogy sokrétű felhasználhatósága mellett igen egészséges is.

A többi búzafajtához képest kiemelkedő a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag.

A teljes kiőrlésnek köszönhetően a gabonaszemben található összes tápanyag megmarad a lisztben, mivel a magbelsőn kívül a korparétegek és a csíra is hasznosításra kerül.

 

 

1 160 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
925 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.03.01 - Vége: 2024.03.27
Akcióból hátralévő idő:

A fehér rizsliszt előnye, hogy sütés során könnyebben megkel, mint a barna rizsliszt, puhább, omlósabb süteményeket készíthetünk belőle. Ha riszlisztből sütünk nincs szükség tojásra, így a rizslisztből készült süteményeket tojásallergiában szenvedők vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők is fogyaszthatják.

A fehér rizsliszt selymes textúrájú, gluténmentes. Nagyon sok vitamint, ásványi anyagot, antioxidánst tartalmaz, és hosszú távon segít a vércukorszint csökkentésében 


885 Ft

Szőlőmag mikro őrleményt a Balaton Felvidéken termelt cabernet sauvignon kék szőlő magjából állítjuk elő.

A szőlőmagliszt tartalmaz rostanyagot, szénhidrátot, fehérjét, olajat, mikro anyagokat és nyomelemeket. Magas rosttartalmának köszönhetően javítja a bélrendszer működését.


710 Ft

A teljes kiőrlésű lisztekben a gabona korpája is megtalálható, amely tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést. Használja egészsége érdekében sütéshez-főzéshez, akár finomliszttel fele-fele arányban keverve. 

A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek amellett hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak, segítenek megelőzni a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulását is.

830 Ft

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó Bio tönkölybúzaliszt. A tönkölyliszt finomított változata vegyszermentesen. A közönséges búzához képest ez a gabonafajta magasabb fehérjetartalommal rendelkezik és aminosav tartalma is nagyon kedvező.

Használja egészsége érdekében sütéshez-főzéshez! 

1 295 Ft
Nézet:
Sorrend: