Kukorica

Nézet:
Sorrend:

Lényeges élelmezési funkciót tölt be - hőt és energiát biztosít a szervezetnek A szénhidrát mellett a popcorn magas rosttartalommal rendelkezik és minden grammja több fehérjét, foszfort és vasat tartalmaz, mint a burgonyaszirom, egy tölcsér fagylalt, perec vagy sóskeksz.

 - 100% Bio
 - Laktózmentes
 - nem génmanipulált
 - Vegán

Az egész világon valamennyi korosztály kedvelt csemegéje.
Egészséges, tápláló, jellegénél fogva finom, és meglepően alacsony a kalória értéke.

Felhasználása: kipattogtatva fogyasztható.

Elkészítése: a kukoricaszemeket pattogtató géppel, vagy tűz felett fedett edényben kipattogtatjuk. A kész popcornt fűszerezhetjük, hidegen sajtolt olajban megforgathatjuk, vagy olvasztott fűszerezett növényi margarinban.

Jó tudni: böjtök után ideális eledel.

1 440 Ft

Egy kevés vajat tegyél vagy olajat önts egy magas falú lábasba, fedd le az edényt alufóliával, a széleket, hajtsd vissza jó stabilan. Addig kell várnod, amíg a pattogás lassul, azaz, amíg eltelik 2 másodperc egy-egy durranás között. Ezután kapcsold le a hőt teljesen és vedd le a lábast a tűzhelyről. A kiáramló gőz még forró, ezért az arcodtól távol tartva emeld fel fóliát. A még forró gőz miatt, a megmaradt magok továbbra is kipattoghatnak. Ízesítsd kedved szerint, legyen az akár édes vagy sós íz.

A kukoricában lévő vízmolekulák a hő hatására kitágulnak, a gőzös túlnyomás szétfeszíti a kukorica héját, és az hanghatás kíséretében szétpattan.

 

 

1 365 Ft
Nézet:
Sorrend: