Kendermag

Nézet:
Sorrend:

Mire jó a kendermag?
A kendermag a természet talán egyik legtökéletesebb terméke.


A kendermag ősidők óta ismert, és nagyrabecsült gyógynövény. Segít megelőzni néhány igen súlyos betegséget, beállíthatjuk vele ideális testsúlyunkat, segítségével megőrizhetjük egészségünket.


Amit biztosan tudunk róla, hogy csökkenti a vérnyomást, támogatja fogyókúránk sikerét azáltal, hogy kitakarítja a felesleges zsírt a szervezetünkből, erősíti az immunrendszert, fokozza az agyműködést, növelve ezzel szellemi teljesítőképességünket.


A kendermag 20-25% fehérjét, 20-30% szénhidrátot és 35% élelmi rostot tartalmaz.


Az egyik legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális amino- és zsírsavakat (Omega-3 és Omega-6), melyeket testünk nem képes előállítani.


Emellett sokféle ásványi anyag megtalálható benne, így a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor, a kén, a vas és a cink.

3 630 Ft

A kender fogyasztása az emberiség történelmében hosszú időre nyúlik vissza. Közép-ázsiai eredetű növény, de ma a világon szinte mindenhol termesztik, mert jól alkalmazkodott a különböző éghajlati viszonyokhoz.

A kendermagban található fehérje az emberi szervezet számára a leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje. Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik és mind a 21 aminosav megtalálható benne, köztük az a 8 esszenciális aminosav is, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani. Fehérje és növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalmának (gamma linolénsav) köszönhetően elsőrendű energiaforrás, sportolóknak nélkülözhetetlen. Vitaminokat (A, B1, B2, B3, B6, C és E-vitamint) és ásványi anyagokat is jelentős mennyiségben tartalmaz. A hántolt kendermag íze emlékeztet a napraforgómagra.

2 025 Ft
Nézet:
Sorrend: