Ánizs

Nézet:
Sorrend:

Aromax Ánizs Illóolaj 10 ml

Illicium verum

100% tisztaságú, bevizsgált, esszenciális illóolaj.

Fűszeres illatú illóolaj belégzésre. Hatását népgyógyászati adatok igazolják.

MIRE JÓ?

Az ánizsfajok érett, szárított, zúzott terméseiből vagy magvaiból nyert illóolaj segíthet az általános görcsoldásban és kihasználhatjuk közérzetjavító hatását is. Alkalmas lehet menstruációs görcsök és fejfájás enyhítésére, bőr- és körömfertőzések kezelésére, szájápolásra és felsőlégúti, megfázásos panaszok csillapítására.

HOGYAN HASZNÁLJUK?

Párologtatásra, aromafürdőhöz, inhalálásra, bőrápolásra.

PÁROLOGTATÁS: cseppentsünk 2-3 cseppet az aromalámpa vízzel töltött részébe, a párologtatóba vagy a diffúzorba. Vírusos, megfázásos időszakban jó hatással lehet a légutak egészségére.

AROMAFÜRDŐ: alaposan keverjünk el 3-4 csepp olajat 1 evőkanálnyi tejszínben, mézben, vagy a habfürdőben, majd adjuk a fürdővízhez.

1 975 Ft

Elterjedés, termesztés, előállítás
A kakukkfű illóolajat az ajakosvirágúak családjába (Lamiaceae) tartozó, a mediterrán vidékeken honos és nálunk is termesztett kerti kakukkfű (Thymus vulgaris) alsó, vastagabb, fás szárak nélküli virágzó hajtásaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1-3%-os hozammal. Az illóolaj színtelen, halványsárga vagy vöröses színű, illata markáns, fűszeres, a fenolos alkotórésznek (timolnak) köszönhetően jellegzetes.

Felhasználás
A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos kakukkfű olaja erős antimikrobiális, szagtalanító, bőrvörösítő, gyulladáscsökkentő, általános erősítő, köhögéscsillapító és a hörgők görcsét oldó hatású. A kakukkfűolaj alkalmazásának főbb területei: különböző eredetű légúti-, bőr- és húgyúti fertőzések; köhögéssel járó krónikus légzőszervi bántalmak, szájüregi gyulladások, emésztőrendszeri panaszok, valamint a mozgásszervek gyulladással és fájdalommal járó megbetegedései. A bőr gombás vagy bakteriális eredetű fertőzéseinek kezelésére kivonatok, ecsetelők vagy kenőcsök formájában használhatók. Légzőszervi megbetegedések esetén inhalálószerek, légzéskönnyítő hatású gyógyfürdők és ? mellkasi bedörzsölők, krémek, ill.orrkenőcsök egyik fő alkotórészeként használható fel. A szájüregben lezajlódó kedvezőtlen folyamatok kezelésére ajánlott szájvizek, öblögetőszerek és ecsetelők egyik lehetséges és hatékony alkotórésze. Reumás és más eredetű, fájdalommal járó megbetegedések esetén bedörzsölőszerek, masszázs- és fürdőolajok, illetve krémek értékes hatóanyagaként kerül felhasználásra. Belsőleg húgyúti fertőzések és emésztésjavító összetételekben hasznosítják sokoldalú és kedvező hatásait. A kerti kakukkfű illóolaja nem toxikus, a bőrt közepes mértékben irritálja (főként a nyálkahártyát irritáló tulajdonsága van), ugyanakkor fényérzékenyítő és fototoxikus hatása nincs.

2 085 Ft

Elterjedés, termesztés, előállítás
A mandarin illóolajat (Aetheroleum mandarinae) a narancsfélék családjába (Rutaceae) tartozó, Kelet-Ázsiából származó mandarinfa (Citrus reticulata, syn. Citrus nobilis var. deliciosa) terméshéjából többnyire préseléssel (majd ezt követően szűréssel és centrifugálással) nyerik ki. Emellett vízgőzdesztillációval is állítanak elő olajat, részben a termések héjából, részben a virágos és alkalmanként apró zöld terméseket is tartalmazó leveles hajtásokból. Ez utóbbit mandarin petitgrain olajnak nevezik. A mandarin terméshéjából készült olaj színe rendszerint narancssárga,illata fűszeres, balzsamos, friss gyümölcsre emlékeztető.

Összetétel, minőség
A préseléssel kinyert illóolaj fő alkotórészei a limonén (70-80%), ami mellett az illatért felelős metil-antranilsav-metilészter érdemel említést. A mandarin petitgrain illóolaj színe sárga, illata fűszeres.

Felhasználás
A mandarin illóolaja a legerőteljesebb nyugtató és szorongásoldó hatású illóolajok közé tartozik, de a limonénnek köszönhetően kifejezett antimikrobiális tulajdonsága is van. A terméshéjból kinyert olajat feszültség és idegesség okozta álmatlanság, szorongás, illetve fokozott izgatottság megszüntetésére aromalámpás párologtás, nyugtató hatású testápoló masszázsolajok, fürdő- és szaunakészítmények formájában alkalmazzák. Az illóolajat illatösszetevőként és szagtalanító (dezodoráló) alkotórészként hasznosítják különféle kozmetikai készítményekben, illetve parfümökben.
A mandarinból kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja, nincs bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása.

1 890 Ft

Kellemes illata , valamint baktériumölő és légzéskönnyítő hatása miatt ideális párologtatásra, szaunába, inhalálószerek, fog és szájüreg ápolására szájvíz készítéséhez. Ideális választás bőrápoló olajokban elkeverve. Pattanásos, kivörösödésre hajlamos bőr ápolására, a gyulladás megelőzésére, rovarcsípés okozta viszketésre

Az ánizsolaj illata felfrissíti a levegőt, javíthatja a közérzetet, ha depressziós, esetleg stresszes vagy, esetleg álmatlanság miatt ideges, akkor használd nyugodtan a MediNatural ánizs illóolajat és élvezd nyugtató, csillapító hatását.

Az ánizs illóolajat tartalmazó szájöblítő frissíti a leheletet és ápolja a szájüreg nyálkahártyáját. Gátolja a baktériumok szaporodását, ezzel megakadályozhatja a kellemetlen szájszagot és az ínygyulladást.?

Ha megfáztál, náthás vagy akkor használd a MediNatural ánizs illóolajat. Gőzölj vele, vagy inhalálj. Tegyél egy tálba meleg, már-már forró vizet, ami gőzölög, cseppents bele az ánizs illóolajból, majd hajolj fölé és takard le a fejed, de figyelj rá, hogy sehol ne tudjon kiszökni az értékes ánizs illóolajos gőzpára. 10-15 percig vegyél mély levegőket ai illóolajos párából az orrodon és a szádon keresztül is. Vigyázz, nem szabad azt érezned, hogy égeti a torkod. Ha ezt érzed, hajolj kicsit távolabb a gőztől. Ettől szépen elkezd majd tisztulni a homloküreg és az arcüreg.

Az ánizs illóolaj görcsoldó és fájdalomcsillapító hatása révén enyhíti a fejfájást és a migrént. Szükség esetén masszírozzunk a homlokunkba és nyakszirtünkbe egy-egy csepp ánizs illóolaj és bőrápoló olaj keverékét, majd feküdjünk le néhány percre piheni.

Ánizs illóolaj -pattanásos, kivörösödésre hajlamos bőr ápolására:
a gyulladás megelőzésére, rovarcsípés okozta viszketésre Tipp: MediNatural ligetszépe olajban pár csepp Medinatural Ánizs illóolajat keverj el, majd finoman masszírozd a bőrödbe.

2 015 Ft
Nézet:
Sorrend: