Lekvár

Nézet:
Sorrend:

Sűrű, szinte már fekete színű, illatos, kellemesen savanykás zamatú lekvár. Nyitott üstben, állandó keverés mellett, hosszú órákon keresztül főzzük-sűrítjük, pontról pontra követve a szatmár-beregi vidék hagyományos, házi módszereit.

Tiszta és természetes, hiszen kizárólag gyümölcsből készül: 1kg lekvár előállításához 5 kg gyümölcsöt használunk fel.

700 Ft

100% szilvával- ahogy elődeink készítették A régióra jellemző penyigei szilvafajtából cukor hozzáadása nélkül főzött, tartós lekvár. Sötét, csaknem fekete színű, kellemes illatú, zamatos. Szárazanyag tartalma 60-61%, mely jó eltarthatóságot biztosít.

Alapanyaga a Tiszaháton, Szatmár- Beregben évszázadok óta ismert, szeptember elején érő, apró szemű, gömbölyű alakú, hamvas, nem magvaváló, kék Penyigei szilva. Húsa világossárga, nagyon édes, aromás, telt ízű.

1 295 Ft

A nagymamáink házi készítésű lekvárjaival vetekedő, kevés cukorral készült, 80 % Bio sárgabarack tartalmú lekvár.

Rostos, ugyanakkor krémesen kenhető, intenzív sárgabarack ízű és illatú, szikszói Bio barackból készült lekvár.


Fánkhoz, süteményekhez, joghurtba keverve, de kenyérre kenve is kiváló. Egy kis fantáziával chutney készítéséhez is használhatjuk.

1 295 Ft

Bio szamócadzsem, Bio nádcukorral készült, tartósítószert nem tartalmaz, bio minőségű termék.

Habár a manapság méltán divatba jött gyümölcsök, mint például a homoktövis, háttérbe szorították a szamócát, azért ne legyünk hűtlenek ehhez a zamatos, pompás illatú gyümölcshöz. A szamóca nem csak ízével és illatával kényeztet minket, de C-vitamin és magas ásványtartalmával is. Ez utóbbinak köszönhetően a szamóca remek vértisztító. Jó a májbajok ellen, feltehetően oldja a máj zsírlerakódásait.

780 Ft
Nézet:
Sorrend: