Hőkezeléssel tartósított, természetes kókusztej. Nem tartalmaz cukrot, aromát, konzerválószert és színezéket!
A kókusztej úgy készül, hogy a kókuszdió gyümölcshúsát vízzel pürésítik, majd ezt átpasszírozzák. E művelet eredményeképpen egy tejszerű, aromatikus és ízletes folyadékot kapnak, mely általában körülbelül 15-25%-os zsírtartalommal rendelkezik. A megmaradt rostos masszát még forrásban levő vízzel keverik, majd kipréselik, aminek következtében egy hígabb, kevésbé krémes kókusztej jön létre.
Ajánlott felhasználás: Különösen az ázsiai konyhában a legismertebb, de manapság már a nyugati konyhákban is elterjedt. Rakható levesekbe, desszertekbe, főételekbe, de számtalan koktél alapanyagául is szolgálhat (pl. Pina Colada). Sok ember akaik a tehéntejre allergiások még a kávéjukat is kókusztejjel fogyaszthatják.