Gluténmentes liszt

Nézet:
Sorrend:

Ellenőrzött gluténmentes

Recept

Falafel golyók: 125g csicseriborsó liszt, 25g keményítő (1Ek), 100ml víz, 1 hagyma és 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva, (2 ek friss koriander), 1tk őrölt római kömény, 1 tk só, 150g szezámmag (bevonó)

Az összetevőket sima tésztává keverjük és 5 percig dagadni hagyjuk. Golyókká formáljuk és szezámmagban megforgatjuk. Serpenyőben bő olajban arany barnára sütjük. Elkészíthetjük joghurtos-mártással és salátával.

A Bauck csicseriborsó liszt nyers csicseriborsóból készül, ezért nyers fogyasztásra nem javasolt.



2 415 Ft

A gluténmentesen élni nem feltétlenül azt jelenti, hogy lisztmentesen élünk. Számos kiváló minőségű alternatíva létezik, mint például a bio Demeter-minőségű kukoricalisztünk.

Az aranysárga liszt kellemesen édes ízű, sokoldalúan felhasználható, ideális kenyérhez, süteményhez, édes vagy sós muffinhoz. Mindenki szereti, nem csak akkor, ha kerülni kell a glutént.

 

1 980 Ft

Bauckhof Bio süteményliszt keverék - gluténmentes 800 g

Könnyű, csokoládés-krémes süteményhez

Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, tejfehérjét, szóját és szezámot tartalmazhat.

A csomag tartalma: 300g tészta-alapkeverék és 50g krém-alapkeverék

Elkészítés tojással: A tésztához szüksége lesz 125g lágy vajra, 1 tojásra, 100ml tejre. A krémhez 250g zsírszegény sajtra, 1 tojásra. Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra. Egy 25cm átmérőjű sütőformát béleljen ki sütőpapírral. A brownie-tésztához való sütemény-keveréket tegye egy keverőtálba és a vajjal, a tojással és a tejjel keverje ki. Egy másik tálban a sajtortás krém-keveréket a zsírszegény sajttal és tojással keverje ki.

A tésztához való keveréket a sütőformába töltse be és terítse szét egyenletesen. Ezt követően a sajttorta-krémet egy evőkanál segítségével foltokban terítse szét a tetején. A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 40 percig süsse.  Fogyasztás előtt hagyja jól kihűlni.

2 960 Ft

Bio rizsliszt, gluténmentes termék


Recept, alma-rizs-muffin: 250g teljes rizsliszt, 60g mogyoróliszt, 2tk.sütőpor, 2 tojás, 1 tk. fahéj, 1 csip. só, 115g agavészirup vagy cukor, 180g BH almaszósz,2 ek. napraforgó olaj, 50ml rizstej, 1 csip. őrölt Bourbon vanília, 75g mazsola. Rizslisztet, mogyorólisztet, sütőport és mazsolát elvegyítjük. A megmaradt összetevőket habverővel elkeverjük és a lisztkeveréket hozzá adagoljuk. A masszát 12 muffin formába osztjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.20 percig sütjük.

2 240 Ft
Nézet:
Sorrend: