Gabonák

Nézet:
Sorrend:

A teljes árpa gazdag nyomelemekben káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort tartalmaz (méghozzá kétszer annyit, mint a barna rizs), mindezek pedig elengedhetetlenek a normális szív- és agyműködéshez. Emellett megnyugtatóan hat az idegrendszerre, sőt még vizelethajtó hatású is.

 

Vegán és vegetáriánus étrendbe is beilleszthető.

555 Ft

A közel-keleti (elsősorban török) konyha fontos alapanyaga a bulgur. A barna bulgur fekete búzából koptatás, gőzölés, szárítás után készült töret. Elsősorban köretként és tabulé jellegű salátában fogyasztják.

Teljes értékű, egészséges táplálék, mivel a búza korpáját és csíráját is tartalmazza!

 

Felhasználási javaslat: kétszeres mennyiségű vízben 15 percig kell főzni, de lehet egyszerűen leforrázni is.

740 Ft

A közel-keleti (elsősorban török) konyha fontos alapanyaga a bulgur, mely a teljes durum-búzaszemből koptatás, gőzölés, szárítás után készült töret. Elsősorban köretként és tabulé jellegű salátában fogyasztják.

Teljes értékű, egészséges táplálék, mivel a búza korpáját és csíráját is tartalmazza!

 

Felhasználási javaslat: kétszeres mennyiségű vízben 15 percig kell főzni, de lehet egyszerűen leforrázni is.

1 310 Ft

A közel-keleti (elsősorban török) konyha fontos alapanyaga a bulgur, mely a teljes durum-búzaszemből koptatás, gőzölés, szárítás után készült töret. Elsősorban köretként és tabulé jellegű salátában fogyasztják.

Teljes értékű, egészséges táplálék, mivel a búza korpáját és csíráját is tartalmazza!

 

Felhasználási javaslat: kétszeres mennyiségű vízben 15 percig kell főzni, de lehet egyszerűen leforrázni is.

705 Ft

A vadrizs tulajdonképpen nem is rizs, hanem egy vízi fűféle magja. Frissen aratva zöld színű, szárítással tartósítják, ekkor színe barnás-feketére változik. Eredeti származási helye az Észak-Amerikai Nagytavak környéke, ma is a helyi indiánok egyik ősi tápláléka.


Tartalmaz: B1, B2, B6 vitamin, vas, kálium, foszfor, cink, magnézium.

A vadrizs elkészítése: egy csésze vadrizst 5 csésze vízben 20-30 percig főzünk. Az első vizet forrás után öntsük le róla. Olajban ne pirítsuk. Fogyasztható önállóan vagy megfőzve más rizsfajtákkal keverve.

870 Ft

A vadrizs tulajdonképpen nem is rizs, hanem egy vízi fűféle magja. Frissen aratva zöld színű, szárítással tartósítják, ekkor színe barnás-feketére változik. Eredeti származási helye az Észak-Amerikai Nagytavak környéke, ma is a helyi indiánok egyik ősi tápláléka.


Tartalmaz: B1, B2, B6 vitamin, vas, kálium, foszfor, cink, magnézium.

A vadrizs elkészítése: egy csésze vadrizst 5 csésze vízben 20-30 percig főzünk. Az első vizet forrás után öntsük le róla. Olajban ne pirítsuk. Fogyasztható önállóan vagy megfőzve más rizsfajtákkal keverve.

1 635 Ft
 
Nézet:
Sorrend: