Kókuszolaj

Nézet:
Sorrend:

Az olajat kókuszbélből préseléssel nyerik ki, majd a nyers olajat tiszítják és szagtalanítják, míg teljesen tiszta, illatmentes kókuszolajat válik belőle.

  • Jól használható sütéshez és főzéshez anélkül, hogy a megszokott ízvilágot jelentősen befolyásolná.
  • A Magyar Cukorbetegek Szövetségének cukorbetegeknek is ajánlja, hiszen inzulin jelenléte nélkül is képes energiát szolgáltatni a sejteknek.
  • A termék növényi alapanyagú, így nem tartalmaz koleszterint. 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll.
  • Az olaj kb. 25C-on olvad, alacsonyabb hőmérsékleten szilárd halmazállapotú, ezért elterjedt a kókuszzsír elnevezés is. 
  • Kitűnően használható sütéshez. 198 C°-ig nem oxidálódik.


A benne található legfontosabb zsírsavak: laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav.

Étkezési célokon kívül kiválóan alkalmazható haj- és bőrápolásra is. Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe anélkül, hogy zsíros foltot hagyna maga után. Bejutva a bőr mélyebb rétegeibe megerősíti a belső szöveteket. Ugyanígy a napsütés okozta károkat is képes csökkenteni. Közreműködik a hámszövetek eltávolításában, így bőrünk selymesebb, puhább lesz.

2 240 Ft

Szűrt, színtelen, illatmentes, 100% natúr kókuszolaj sütéshez, főzéshez ? ajánlott mindenkinek, aki egészségesen akar táplálkozni.

A termék 25°C alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul, hűtést felbontás után nem igényel.

A kókusz húsából préselt nyersolajat tisztítják, szűrik, szagtalanítják. Az így készült kókuszolaj tiszta, illatmentes. Nagyon jól használható sütéshez, főzéshez és a magyar konyha ízvilágát sem befolyásolja.

A Magyar Cukorbetegek Szövetségének állítása szerint cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a sejteket. A kókuszolaj 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll, transzzsírsavat nem tartalmaz.


Kitűnően használható sütéshez, 198°C-ig nem oxidálódik. Közel 50% laurinsav tartalma miatt antibakteriális hatása van.

Főbb zsírsav összetétele: laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. Étkezési célú felhasználása mellett használható még bőr és hajápolásra.

Tartósítószert nem tartalmaz és nem hidrogénezett.

2 495 Ft

Az elkészítési folyamatnak köszönhetően szagtalan és aromamentes kókusz olajat kapunk, amely ideális főzéshez. Tökéletes pírításhoz, pörköléshez, vagy akár magas hőmérsékletű sütéshez is. 24 °C feletti hőmérsékleten tárolva folyékony halmazállapotúvá válik.

4 170 Ft

Magna CBD olaj 30% (MCT olajban) 10ml (Gluténmentes, Laktózmentes)

Ez az olaj cannabinoidok és terpének teljes választékával rendelkezik. A kiegyensúlyozott közérzethez vezető egyik módszerként, ez a teljes spektrumú CBD készítményünk egy hatékony és megbízható kiegészítő lehet.

Az MCT egy angol mozaikszó, melynek jelentése: közepes láncú zsírsavak (trigliceridek). Az olaj kókusz és a pálma zsírjából nyerhető ki.

A napi adag beállítása egyéni érzés alapján történik. Befolyásoló tényezők a betegség típusa és súlyossága, az endokannabinoid rendszer állapota, a testtömeg, az életkor, az egyéb szedett gyógyszerek.

Adagolás: 3 – 4 csepp / 3 x naponta

Utasítás: Használat előtt jól rázzuk össze. Cseppentse a nyelv alá, 60 másodpercig hagyja a nyelv alatt.

Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen

Eltarthatóság: Felbontás után 6 hónapig

CBD tartalom: 15 mg / csepp

52 830 Ft

A Nature Cookta VCO (Virgin Coconut Oil) Kókuszolaj vegyszermentes, hideg sajtolással nyert szűz kókuszolaj, mely az első sajtolás eredménye.

A magyarországi gyártású termék szilárd állapotban fehér színű, folyékonyan pedig áttetsző. A kókuszolajnak enyhén kókuszos íze és fantasztikus kókuszillata van.

A Nature Cookta VCO Kókuszolaj fontos konyhai alapanyag, mellyel számos modern étrend kiegészíthető. Sokoldalúan alkalmazható, bátran süthetünk, főzhetünk is vele. A szűz kókuszolaj sok ázsiai currys étel alapja.

Kissé édeskés íze miatt legfőképpen süteményekhez, péksüteményekhez ajánlott, felhasználásával a kókusz íze jobban érvényesül az ételekben. Sokan fogyasztják az édesség utáni vágy csökkentésére is.

Magyarországi gyártású termék.

1 910 Ft

A kókuszdió gyümölcshúsából finoman őrölve.

100% kókuszvaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Rendkívül sokoldalúan használható fel: curry, ázsiai ételek ízesítésére, süteményekhez, kenyérre kenve, szószok, levesek ízesítésére, desszertek, smoothy készítéséhez. Hűvös, száraz helyen tároljuk.

25oC felett folyóssá válik, ekkor könnyebben adagolható, 25oC alatt újra megszilárdul.


2 120 Ft

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó szárított kókuszbélből préselve. Tiszta, természetes olaj,intenzív kókuszaromával. Magas hőfokra hevíthető, Ideális sütemények készítéséhez és zsírban sütéshez.

A kókuszolaj megnyugtatja a bőrt, így természetes testápoló is.

Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk.  

2 040 Ft

Sütéshez, pirításhoz, főzéshez, serpenyőben, lábosban vagy wokban, hidegen vaj helyettesítésére szendvicsekhez is használható.

Előnyei:

  • Íztelen és természetes módon cukormentes.
  • 100%-ban vegetáriánus.
  • Kisebb a kalória tartalma, mint a legtöbb olajnak vagy zsiradéknak.
  • Kb. 50% laurinsavat tartalmaz, mely jótékony hatású a koleszterinszintre.
  • Semmilyen káros anyag vagy szabadgyök nem keletkezik felmelegítése során, így több alkalommal is felhasználható.
  • Könnyen emészthető és segíti a bélműködést.
  • Támogatja az emésztőrendszert.
  • A szervezet nem tárolja el zsírként, azonnal elégeti és energiát állít elő belőle.
  • Segíti a vitaminok, ásványi anyagok és zsírban oldódó tápanyagok felszívódását.
4 120 Ft

Hidegen sajtolt növényi zsiradék

100%-ban növényi eredetű zsiradék, mely könnyen emészthető és koleszterinmentes. A szervezet nem tárolja el zsírként, hanem azonnal energiává alakítja, így fogyasztása ideális lehet diétázóknak
és fogyni vágyóknak.

Sütésre, főzésre és párolásra is kiváló. Magas hőállóságának köszönhetően többször felhasználható, így gazdaságos megoldás a konyhában.

Az állati eredetű zsiradékok kiváló helyettesítője, sütemények készítésénél kiváltható vele a vaj, margarin és az olaj.

Nem hidrogénezett.

870 Ft

Hidegen sajtolt növényi zsiradék

100%-ban növényi eredetű zsiradék, mely könnyen emészthető és koleszterinmentes. A szervezet nem tárolja el zsírként, hanem azonnal energiává alakítja, így fogyasztása ideális lehet diétázóknak
és fogyni vágyóknak.

Sütésre, főzésre és párolásra is kiváló. Magas hőállóságának köszönhetően többször felhasználható, így gazdaságos megoldás a konyhában.

Az állati eredetű zsiradékok kiváló helyettesítője, sütemények készítésénél kiváltható vele a vaj, margarin és az olaj.

Nem hidrogénezett.

4 945 Ft

Hidegen sajtolt növényi zsiradék

100%-ban növényi eredetű zsiradék, mely könnyen emészthető és koleszterinmentes. A szervezet nem tárolja el zsírként, hanem azonnal energiává alakítja, így fogyasztása ideális lehet diétázóknak
és fogyni vágyóknak.

Sütésre, főzésre és párolásra is kiváló. Magas hőállóságának köszönhetően többször felhasználható, így gazdaságos megoldás a konyhában.

Az állati eredetű zsiradékok kiváló helyettesítője, sütemények készítésénél kiváltható vele a vaj, margarin és az olaj.

Nem hidrogénezett.

1 270 Ft

A Kókuszzsírt -melyet a kókuszpálma gyümölcséből nyernek-, Délkelet-Ázsiában, már régóta használják sütésre, főzésre, párolásra. Kb. 25C°-on olvad fel és magas hőállósága miatt sütésnél többször is felhasználható, így egyben gazdaságos is. Kiválóan alkalmas sütésre, mert összetevőinek köszönhetően nem marad kellemetlen szag utána. Pároláshoz is tökéletes. Teljes egészében növényi alapú zsiradék, amely jól emészthető és koleszterinmentes. Laurinsav tartalma jelentős. 

  • Növényi alapú zsiradék
  • Sütésre, főzésre, párolásra
  • Jól emészhető
  • Koleszterinmentes
  • Magas hőállóságú
  • Többször felhasználható, gazdaságos
  • Nem hidrogénezett!


Egészséges, mert sütés közben nem szabadulnak fel benne káros anyagok, mint néhány egyéb zsiradékban. A szervezet nem tárolja el zsírként, azonnal elégeti, és energiát állít elő belőle. Segíti a vitaminok, ásványi anyagok és zsírban oldódó tápanyagok felszívódását, ezért jótékony hatással van az egészségre.

Alkalmas sütemények, tészták készítésére is. Sütemények közül a kevert tészták, mint pl. muffinok, lepények készítésénél helyettesítheti a vajat, a margarint és az olajat. Vegetáriánus szendvicskrém is készülhet belőle friss zöldfűszerekkel, hagymafélékkel dúsítva. Sütéshez, pirításhoz, serpenyőben, wokban vagy fritőzben. Hidegen vaj helyettesítésére, szendvicsekhez is használható.



2 405 Ft
Nézet:
Sorrend: