Clearspring Bio miso barnarizsből üveges 300 g
A Clearspring bio japán barna rizs misokrém hagyományos ősi japán kézi eljárással, teljes értékű alapanyagokból hosszú erjesztéssel cédrusfa hordókban készült nem pasztőrizált szójabab paszta.
A miso egy élő termék és folyamatos erjedés alatt van aminek következtében az üveg tetejét a keletkező gázok felpúposíthatják. Ettől még fogyasztásra alkalmas. Ártalmatlan fehér élesztő réteg képződhet levegő hatására rajta. Egyszerűen kaparjuk le róla.
Ezt a sötétebb, sűrűbb misot, a japán Genmai Misot azért fejlesztették ki, hogy a tápértéke maximális legyen. Amióta szójabab és barna rizs keverékének felhasználásával készítik, azóta rendkívül egészséges táplálkozási előnyökkel rendelkezik.
Természetesen attól a régiótól és éghajlattól függően, ahol a miso készül, a főzőmester a szaktudása és a tapasztalata alapján megítéli, hogy a miso elérte-e az optimális érettséget. Ez az érlelési idő változhat forró nyári időszakokban a 6 hónaptól, bizonyos megyék hidegebb régióiban a 18 hónapig.