Bauckhof Bio sajtkrémes torta süteménykeverék, gluténmentes, demeter 385 g
A csomag tartalma: 225g tészta-alap keverék, 120g krém-alap keverék, és 40g gyümölcsbevonó alap. A sajtkrém tortakeverék elkészítése 15 perc, 2 óra hűtéssel.
Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, szóját és szezámot tartalmazhat.
Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 70g lágy vajra, a krémhez 600ml tejszínre, 500g zsírszegény krémsajtra. A gyümölcsbevonathoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan 1 doboz mandarin vagy őszibarackbefőtt. Egy 25cm-es sütőforma alját béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöket jól csepegtessük le, a levet tegyük félre a gyümölcstükörhöz. A vajat vagy a margarint az alapkeverékkel kézzel gyúrjuk addig, amíg tömörebb tésztát nem kapunk. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanállal vagy kézzel nyomkodjuk egyenletesen vékonyan, sima alapra. Jobban szereti az alsó ropogós tésztát? A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 13 percig süsse 180 °C fokon. Hagyja kihűlni. A krémhez tegye a folyékony tejszínt, krémsajtot, és a krém-keveréket egy magas keverőtálba. Mixerrel krémes állagúvá keverjük. Osszuk el egyenletesen a gyümölcsöket az alján. Ezután a krémet a formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, hűtőbe tesszük, amíg a felső gyümölcs-tükör elkészül: egy edényben habverővel összekeverjük a félretett gyümölcslevet és a gyümölcsbevonathoz való keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk. Amint a gyümölcs besűrűsödött, levesszük a tűzről. Gyorsan és egyenletesen kenjük a krémre, óvatosan szétterítve. Legalább két órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt egy késsel lazítsa meg a forma szélét, majd távolítsa el a formát.