Sütemény alap

Nézet:
Sorrend:

Bauckhof Bio almás-crumble muffinkeverék, gluténmentes, demeter 400g

A csomag tartalma: 400g tészta-alapkeverék és 12db változó mintájú muffin sütőpapír.

Átlagos tápérték/100 g süteménykeveréknél: Energia: 1575kJ/373kcal, Zsír: 4,3g ebből telített zsírsavak: 0,7g Szénhidrát: 72g, ebből cukor: 29g Élelmi rost: 6,2g Fehérje: 8,5g Só: 0,75g

Az almás-morzsás muffin süteménykeverék elkészítése 15 perc, a sütési idő kb.30 perc.

Elkészítés tojással: Szüksége lesz 175g lágy vajra, 1 tojásra, 200g felkockázott alma. Opcionálisan fél teáskanál fahéj, 30g manduladarabok a tetejére. Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra, és készítsen elő egy 12-es muffin sütőformát kibélelve. Muffinforma nélkül is elkészíthető, egyszerűen egy tepsibe formázni a muffinokat. Tegye egy tálba a sütőkeveréket. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, és kézzel vagy mixerrel (tésztahorog) addig keverjük, amíg omlós tészta nem lesz. A tészta 1/3-át kivesszük és félretesszük a morzsás tetejéhez. A többi tésztához adjuk a felkocká-zott almát, és egyenletesen összekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffinformákban, ehhez egy evőkanál segítségével kanalazzuk ki a tészta púpozott részét, a formákba töltjük és enyhén lenyomkodjuk. Opcionálisan keverje össze a tésztát a morzsás feltéthez fahéjjal és mandulaszeletekkel. Egyenletesen oszlassuk el a szórásokat a muffinok tetején.

A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 30 percig süsse. Fogyasztás előtt hagyja kihűlni a sütőrácson.

2 340 Ft

Bauckhof Bio joghurtos-cseresznyés torta süteménykeverék, gluténmentes, demeter 365g

Bio minősített, gluténmentes, vegán.

A csomag tartalma: 225g tészta-alap keverék, 100g krém-alap keverék, és 40g gyümölcsbevonó alap. A tortakeverék elkészítése 15 perc, 2 óra hűtéssel.

Használat

Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 70g lágy vajra, a krémhez 400g natúr joghurtra, 200ml tejszínre, 125ml tejre. A gyümölcsbevonóhoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan 1 adag cseresznye (üveges akár - kb. 360g) Egy 25cm-es sütőforma alját béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöt jól csepegtessük le, a levet tegyük félre a gyümölcstükörhöz. A tésztához a vajat vagy a margarint az alapkeverékkel kézzel gyúrjuk addig, amíg tömörebb tésztát nem kapunk. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanállal vagy kézzel nyomkodjuk egyenletesen vékonyan, sima alapra. Jobban szereti az alsó ropogós tésztát? A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 13 percig süsse 180 °C fokon. Hagyja kihűlni. A krémhez tegye a joghurtot, a folyékony tejszínt, a tejet és a krém-keveréket egy magas keverőtálba. Mixerrel krémes állagúvá keverjük. Osszuk el egyenletesen a gyümölcsöket az alján. Ezután a krémet a formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, hűtőbe tesszük, amíg a felső gyümölcstükör elkészül: egy edényben habverővel összekeverjük a félretett gyümölcslevet és a gyümölcsbevonathoz való keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk. Amint a gyümölcs besűrűsödött, levesszük a tűzről. Gyorsan és egyenletesen kenjük a krémre, óvatosan szétterítve. Legalább két órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt egy késsel lazítsa meg a forma szélét, majd távolítsa el a formát.

Elkészítés vegán módra: a sütemény-tésztához szüksége lesz 70g lágyabb margarinra, a krémhez 150g vegán krémsajtra, 500g vegán joghurtra, a gyümölcsös bevonóhoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan egy üveg/konzerv cseresznyére (kb. 360g) Tipp: hogy a süteményszeleteket könnyen szétválaszthassuk, időnként mártsuk forró vízbe a kést.

Minősítés

  • A DE-ÖKO-007 minősítő és ellenőrző szerv által organikus minősített.
  • Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges aromát, ízfokozót és színezéket.
3 430 Ft

Bauckhof Bio sajtkrémes torta süteménykeverék, gluténmentes, demeter 385 g

A csomag tartalma: 225g tészta-alap keverék, 120g krém-alap keverék, és 40g gyümölcsbevonó alap. A sajtkrém tortakeverék elkészítése 15 perc, 2 óra hűtéssel.

Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, szóját és szezámot tartalmazhat.

Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 70g lágy vajra, a krémhez 600ml tejszínre, 500g zsírszegény krémsajtra. A gyümölcsbevonathoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan 1 doboz mandarin vagy őszibarackbefőtt. Egy 25cm-es sütőforma alját béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöket jól csepegtessük le, a levet tegyük félre a gyümölcstükörhöz. A vajat vagy a margarint az alapkeverékkel kézzel gyúrjuk addig, amíg tömörebb tésztát nem kapunk. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanállal vagy kézzel nyomkodjuk egyenletesen vékonyan, sima alapra. Jobban szereti az alsó ropogós tésztát? A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 13 percig süsse 180 °C fokon. Hagyja kihűlni. A krémhez tegye a folyékony tejszínt, krémsajtot, és a krém-keveréket egy magas keverőtálba. Mixerrel krémes állagúvá keverjük. Osszuk el egyenletesen a gyümölcsöket az alján. Ezután a krémet a formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, hűtőbe tesszük, amíg a felső gyümölcs-tükör elkészül: egy edényben habverővel összekeverjük a félretett gyümölcslevet és a gyümölcsbevonathoz való keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk. Amint a gyümölcs besűrűsödött, levesszük a tűzről. Gyorsan és egyenletesen kenjük a krémre, óvatosan szétterítve. Legalább két órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt egy késsel lazítsa meg a forma szélét, majd távolítsa el a formát.

3 270 Ft

Bauckhof Bio sajttortás brownie süteménykeverék, gluténmentes 350 g

Könnyű, csokoládés-krémes süteményhez

Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, tejfehérjét, szóját és szezámot tartalmazhat.

A csomag tartalma: 300g tészta-alapkeverék és 50g krém-alapkeverék

A sajttorta-brownies süteménykeverék elkészítése 15 perc, a sütési idő kb.40 perc.

Elkészítés tojással: A tésztához szüksége lesz 125g lágy vajra, 1 tojásra, 100ml tejre. A krémhez 250g zsírszegény sajtra, 1 tojásra. Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra. Egy 25cm átmérőjű sütőformát béleljen ki sütőpapírral. A brownie-tésztához való sütemény-keveréket tegye egy keverőtálba és a vajjal, a tojással és a tejjel keverje ki. Egy másik tálban a sajtortás krém-keveréket a zsírszegény sajttal és tojással keverje ki.

A tésztához való keveréket a sütőformába töltse be és terítse szét egyenletesen. Ezt követően a sajttorta-krémet egy evőkanál segítségével foltokban terítse szét a tetején. A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 40 percig süsse.  Fogyasztás előtt hagyja jól kihűlni.

2 570 Ft
Nézet:
Sorrend: